Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

KETONI

Reitings 37
Reģ: 24.04.2011

Vai kāda var padalīties ar savam zināšanām un izskaidrot no ka, vai kāpec urīnā uzrādās Ketoni jeb acetons??

11.10.2011 01:32 |

Reitings 4604
Reģ: 11.05.2010
tas nebija atkarīgs no cukura līmeņa asinīs?

zinu, kad biju slimnīcā, tad blakus gulēja viena ar cukura slimību, un viņu atveda, jo bija šausmīgi augsti cukuri.. un viņai bija ļoti daudz ketoni urīnā

varbūt kļūdos :)
11.10.2011 01:36 |

Reitings 242
Reģ: 03.10.2011
Acetons/ketons urīnā norāda uz tauku nepareizu šķelšanos.
Tam ir divi iemesli - neārstēts diabēts( tad vajadzētu uzrādīties arī cukuram urīnā) vai stingras diētas sekas. Pie stipra acetona elpa ož pēc iebojātiem āboliem. Ja ketons urīnā izteikts, tas ir pat ļoti nopietni. Daudz jādzer un nekavējoties jākonsultējas ar ārstu.
11.10.2011 01:44 |

Reitings 37
Reģ: 24.04.2011
man uztaisija analizes ari cukuram tur viss kartibaaa, un elpa ir lab, tpc tagad nezinu kas par lietu
11.10.2011 01:52 |

Reitings 312
Reģ: 12.04.2011
man tā bija, kad biju saķērusi cistītu. gāju pēc dienas, laikam, nodot analīzes un mani "turēja aizdomās" par diabētu, tāpēc uztaisīja papildanalīzes, bet viss bija kārtībā. par iemeslu augstajam ketonu līmenim ārste/medmāsa izteica domu, ka tas ir no milzīgā ūdens daudzuma organismā, jo cistīta laikā šausmīgi daudz dzēru, lai izskalotu organismu. vai arī tā bij kāda cita ārste, kas to tā izskaidroja.. bet nu visādā ziņā nebija nekas slikts, pagaidām esmu dzīva!
11.10.2011 01:59 |

Reitings 176
Reģ: 14.09.2011
Biežākais iemesls ir tieši cukura dieabēts, jo, kad nav insulīna - tad cukurs netiek no asinīm nogādāts šūnās. Bet šūnām ir nepieciešama enerģija un tiek ieslēgts tauku šķelšanas process. Rezultātā tauki hidrolizējas un to vieni no pastiprinātās izmantošanas gala produktiem ir ketoni, kuri ir tik daudz, ka pilnīgi parādās urīnā. Ieteiktu pārbaudīt cukura līmeni asinīs. Hm, bet rakstot aizdomājos, ka, ja būtu ielaists cukura dieabēts, tad urīnā būtu arī cukurs, un tur jau jautājumu vairāk nebūtu. Varbūt pirms urīna nodošanas biji saēdusies mazlietiņ vairāk treknu ko.. :)
11.10.2011 03:12 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits