Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ģimenes saiets – krutuma un sasniegumu izrādīšana, jeb - radi

 
Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009

Man tuvojas svētki uz kuram gan gribās, gan negribas iet. Tā ir jubileja ļoti vecai radiniecei, kura sen nav redzēta un iet vajadzētu. Būs daudz radu tikai no vienas dzimtas puses. Dažus no tiem arī gribās satikt, gadiem nav redzēti, bet runa par citu.

No šīs ģimenes puses (mēs tai ģimenei neesam tuvi radi, bet bērnībā kontaktējāmies pārdienām un arī vēlāk kontakts nav zudis) man paliek bail vienmēr, kad sastopos, jo vienīgie jautājumi ir: cik pelni, kad precēsies, cik Tev naudas, vajag bagātu veci Tev atrast, cik Tev maksā šīs un cik šīs. Kad atbrauc pie mammas, tad atver skapi un prasa cik kura trjapka maksā, nopietni...

Jāsaka, ka gandrīz visi tajā ģimenē ļoti daudz ko sasnieguši. Otrās pakāpes brālēniem jau no 25 gadu vecuma vai nu savas firmas, vai forši amati, māsīcai vispār vīrs miljonārs utt. nabagu nav, bet ja kāds pazaudē darbu, tad metās viņam aizdod naudu, meklēt sievu/ vīru, darbu, līst dzīvē tā, kā nemetās!

Citi radi no citām pusēm nav tādi, šeit ir tādas trīs – četras ģimenes. Bet tieši viņi mani dzen izmisumā par to, ka neesmu sasniegusi to un to. Patiesībā biju palaidusi iespēju strādāt ar viņiem jau 20 gadu vecumā, jo sapratu, ka līstu mana makā, noteikti maksātu arī ne par darbu, bet par radu būšanu utt.

Bet tagad ir tā, ka man ir periods, ka meklēju citu darbu, daži varianti ir Ok, bet nevaru savienot ar mācībām, dažos alga ir zemāka nekā pašreizējā darbā. Bet pat doma, ka man būtu kādam no viņiem jāprasa palīdzēt atrast darbu (bet viņiem ir pazīšanas tieši lomā, kura interesē) izraisa reiboņus un vemšanu. Mamma arī vienmēr mani salīdzināja ar māsīcu, kura bija labāka, gudrāka, jo viņai jau 23 gadu vecumā bija sava firma, un uz manu pamatskolas izlaidumu tā ir atbraukusi ar džip, Man nekad neskāva, vairākus no tiem radiem es tiešām mīlu un priecājos satikt, bet baigi škrobīgi saprast, ka cilvēki, kuri bijuši tik mīļi bērnībā ar katru gadu Tevi nevīs priecājas satikt, bet tikai novērtē un salīdzina.

Es pat neprasu padomu, ko darīt vai lūgt palīdzību karjeras jautājumos, vai nē. Kaut gan padoms arī nenāks pa skādi. Gribās uzzināt, vai ir vēl kādai tā, ka sāc būt neapmierināts ar savu dz’\ivi, jo kāds Tevi nemitīgi salīdzina un reāli žēlo, ak neesi tik biezā, veiksmīga, bagāta, un , sanāk, gudra, jo mīļākais izteiciens šiem cilvēkiem – nauda ir pieauguša cilvēka atzīmes.

P.S. Viņi pat ielūgumā ir uzrakstījuši, ka jānāk ar dāvanu, kuras vērība pārsniedz 50 Ls uz cilvēka, jo redzi nu, viņi pat pasākuma vadītāju gaidāmajiem svētkiem vedīs no Krievijas, kaut kādu kruto.

Man paliek bail ka atkal tur jutīšos kā kaut kāda muļķe- nabadzīte- neveiksminiece. Agrāk man bija tā, ka viņu panākumi man bija kā stimuls darīt, iet uz priekšu, pilnveidoties, bet tagad visa tā izlekšana mani dzen nepilnvērtības kompleksos.

Jāsaka, ka visi tie radinieki ir Krievi, un puse – no Krievijas. Kāpēc latviešu draugiem un draugiem esmu vajadzīga es, bet viņiem tikai apziņu, ka visa dzimta ir krutā un ir ar ko kaimiņiem palielīties! ?

29.09.2011 16:54 |
 
Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Zinu, ka sarakstīju baigi daudz, bet man tiešām vajadzēja izrunāties.

Un tiešam gribās zināt, vai man tikai vienai tādi dīvaini radi un attiecības ar viņiem.
Man ir pazīstami vēl pāris gadījumi,. Kad atbrauc radi un visu mēra tikai materiālajās vērtībās, bet atkal, tie ir radi no Russias, kas ir tajā vainojams – mentalitāte? Vai arī šeit kāds ir tik pat apsēsts, ka „draudzējas” traki ar krutākiem radu gabaliem. Nesen biju ģimenes saietā, kur bijuši vairāki desmiti cilvēku, visi latvieši, un ir bija absolūti vienalga, vai esi krutās firmas direktors, vai apkopēja, par algu nav jautājis neviens.

Vieglāk jau pateikt: nesatiecies ar radiem, neej uz svētkiem,, bet tur ir tā, ka dažus gribās satikt, - ne jau visi tādi, cieņa vecum vecam jubilāram jāizrāda !... Pieķēru sevi pie domas, ka saku meklēt kleitu pasākumam, kura patīk, bet kura dārgāk izskatās, vēl sarkanu kreļļu trūkst!
Agrāk nekad tā neesmu aizdomājusies par to tik dziļi kontekstā latvieši – krievi.
29.09.2011 17:01 |
 
Reitings 3022
Reģ: 29.01.2009
Jei bogu, kas tie par cilvēkiem... man ne prātā nenāktu iet, ja man kāds pateiktu, ka dāvanai jābūt virs 50 Ls :D Darīt man nav ko :D
29.09.2011 17:09 |
 
Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Apšu beka, LR nolikumos jau tas nav ierakstīts, arī ielāugumā tas ir tādāieteikuma formā ierakstīts, ne jau kā pavēle :D jo zinu, ka pašam jubilāram tas nav tik no svarīgi - tā cena, un noteikti līdz santīmam neskaitītu, neesmu tik slima, dāvanu jau mamma nopirka no viņas - vīra - manis, pieteikāmi atbilstošu, bet ne jau par tiem 150 uzreiz.
29.09.2011 17:13 |
 
Reitings 796
Reģ: 29.01.2009
Taurenīt, bet nav tā, ka kaut kādā savas dzīves jomā jūties neapmierināta un līdz ar to brīžos, kad šādi ļutiņi uzsāk izprašnāšanu, tev riebjas ar viņiem kopā atrasties.. Jo pretējā gadījumā taču vajadzētu būt tā, ka tev ir pilnīgi vienalga un tu būdama harmonijā ar sevi spēj tik nosmaidīt par šāda veida iejaukšanos tavā dzīvē.
Man pašai pašlaik ir tā, ka kaut kā baigi pietrūkst.. un man pat pasākumos ar tuviem draugiem gribas tā no malas paskatīties.. Kaut kādu iemeslu dēļ negribu būt notikumu epicentrā.. Jo man ir jātiek galā ar sevi - jāaizpilda robi savā dzīvē.. Jātiek vaļā no tā rūgtuma, ka nav tā 100% harmonija :)
29.09.2011 17:18 |
 
Reitings 1852
Reģ: 29.01.2009
Man radu saimē arī notiek sanākšanas, manu radu materiālais stāvoklis ir dažāds - ir radi, kas ir bagāti, ar saviem uzņēmumiem, ir arī tādi, kuri knapi savelk galus. (t)
Neviens īsti nelielās, bet vienkārši stāsta, kā nu kuram iet. Stāsta gan labās lietas, gan sliktās lietas.
Man vienīgais nevisai patīk manu vecāku lielība, kas attiecas uz mani un māsu. Viņiem patīk stāstīt, cik man un māsai labi iet, cik foršos darbos strādājam un tamlīdzīgi. Saprotu, ka vecāki ir lepni un tā, bet man tomēr tas neliekas pareizi, jo ļoti baidos, ka kāds var sākt apskaust un tad var sākt neveikties, jo ticu tādām lietām, ir bijuši reāli gadījumi iz dzīves. :-/
29.09.2011 17:21 |
 
10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
Es neietu!
to es sapratu tajā brīdī, kad izlasīju par ielūgumā minēto dāvanas apjomu.

Tie cilvēki tak nav normāli. Tie cilvēki, kas ir gudri un forši, nekad nezīmējas ar savu naudu, vēl jo vairāk tādējādi liekot justies slikti citiem.
29.09.2011 17:22 |
 
Reitings 13628
Reģ: 29.01.2009
piekrītu piparenei. Tie jau nav radi.
29.09.2011 17:29 |
 
10 gadi
Reitings 4938
Reģ: 29.01.2009
Bet ja tavi radi ir tik ļoti veiksmīgi un varētu palīdzēt ar darbu, tad kāpēc nesadraudzēties tuvāk un tikt pie iespējas dabūt labi apmaksātu darbu? :) Un tad arī Tu būsi veiksmīga un nebūs tev baigā škrobe, ka visi vot tādi bagāti, a tu tāda nabadzīte! ;) Es izmantotu tādu izdevību un tiktu pie laba darbiņa caur pazīšanos, ja būtu tāda iespēja...
29.09.2011 17:36 |
 
10 gadi
Reitings 4268
Reģ: 03.08.2009
Man šķiet, ka liela daļa no attieksmes jautājuma pret naudu varētu būt vainojama mentalitātē.. Ir jau arī tādi latvieši, bet nu...Mana pieredze liecina, ka mūsu austrumu kaimiņiem tā izrādīšanās un dzīvē līšanas tendence ir diezgan lielāka nekā latviešiem. Tavā vietā man arī negribētos iet.. :D bet nu droši vien jau ietu, jo vecā radiniece jau nav vainīga, ka pārējie ir tādi gaiļi.

Manos rados gan tā īsti nav. Bija mums vieni tādi izteikti bagātnieki, bet viņi ar savu rausmi pēc naudas ( pat radiem noplēst pēdējo kreklu ) par to arī vairs nekontaktējas ar pārējiem. Par to žēl, jo savus brālēnus neesmu redzējusi vairāk kā 10 gadus.
29.09.2011 17:39 |
 
Reitings 159
Reģ: 29.01.2009
Taurenīt es tevi pilnībā saprotu, arī man ir gadījusies "interesanti" radiņi, daži ir tiešām bagāti un neslēp, kamēr citi knapi savelk galus. Esmu kaut kur starp vidu :D mani liek mierā, jo vismaz esmu ieguvusi izglītību :-/ Starp viņiem dažkārt jūtos vnk riebīgi, jo cits brauc ar tādu un tādu mašīnu un atvēris jau n-to veikaliņu un nauda iet griezdamās, kamēr kādam jādomā kā pabarot ģimeni ;-)
29.09.2011 17:41 |
 
Reitings 1705
Reģ: 29.01.2009
es neietu.bet, ja ietu, tad viņiem neko nestāstītu, pieklājīgi pateiktu, ka viņu jautājums ir pārāk personisks vai tml. Bet laikam tomēr neietu, man nepatīk uzturēties tādu cilvēku sabiedrībā, ar kuriem man nesakrīt dzīves filozofija, uzskati par etiķeti utml.
29.09.2011 17:42 |
 
Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Curly,. esmu neapmierināta, ar vairākaām jomām, bet ir tā, ka ja ikdienā tā neapmierinātība man liek izvērtēt visādus su.. (viena lieta saistās, ka palaidu garām normālas karjeras iespējas, paliku šefa dēļ, bet tagad arī šefs aizgājis, un tagad daru vienu lietu, lai izmainīt savu dzīvi, ka arī magistratūrā iestājos, lieta pavisam privāta :))
Bet ta, ka normālā dzīvē es mēģinu pamazām iet uz priekšu un dzīvot harmonijā, tad brīži, kad viņi skaita manu naudu (jo reāli visas lietas grozas ap naudu un kruto otro pusīti :)) mani izsit no sliedēm un tad rodas jautājumi, ka var visu panāk arī ātrāk, arī kļūdu rezultāti šķiet traģiskāki nekā ir...

Iet gribu, jo kā teicu, tur jau nebūs visi tādi, un daži jau atbrauks vispār uz pāris dienas tie, kurus pēc tam gadus piecus neredzēšu.

Situācija jau ir vairāk par maniem kompleksiem, to es saprotu...
29.09.2011 17:47 |
 
Reitings 2130
Reģ: 29.06.2009
Nav jau tā, ka esmu bomzene, man ir viena izglītība, iestājos maģistros utt. Pat dzīvokli neīrēju , bet ir savs. Bet man ir tā, ka par savu privāto dzīvi viņiem nestāstu NEKO, ja precētos, protams, pastāstītu.

Par to darbu caur viņiem, - kādreiz uzreia pēc universitātes, mēnesi astrādāju radu uzņēmumā, un pie vecās mammas kapa nozvērējos, ka visu, ko sasniegšu, nekad vairs caur radiem. Bet tagad gan ir ļoti liela vēlme atrast darbu caur radiem, brālēnām gan ieminējos, ka meklēšu citu darbu, jo res uzzināju, ka viņš pazīs kādu, pie kā strādāt man būtu sapņu darbs. Bet tagad jutos kā parādā. Pajautāt par darbu jau nav tas, no kā jākaunās, paziņām jau paprasīju un nejutos kā miecība, nebūt, tikai atceroties seno pieredzi tieši ar radu radu radie...... kaut kā...nezinu.
29.09.2011 17:55 |
 
Reitings 1867
Reģ: 14.07.2011
Es ietu uz tādu pasākumu. Sapucētos un ietu atrādīties, cik es skaista un laba.

Man radu lokā arī ir cilvēki, kam vajag izcelties par katru cenu. Pat uz dziļiem laukiem brauc ar lapsādām nokārušies un briljantiem rotājušies. Bet man vienalga - sapucējos, "uzlieku" platu smaidu un stāstu, ka manā dzīvē viss ir lieliski.
29.09.2011 18:01 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Traka salidzinasana :-O !Es ietu noteikti-uzvilktu kaut ko pavisam vienkarsu varbut,bet tadu,kas man loti labi izskatas.Vislabakais -noklausities visos ar smaidu uz lupam un beigas pateikt par sevi-es jutos loti labi,jo ....un noskaitit visus iemeslus kapec tas ta ir-bez millioniem!Kadreiz tie millionari nemaz tik labi neizskatas un nejutas...!
Man ari driz jaiet uz kazam ,kur bus visi vira draugi loti situeti,kurus nav skarusi krize-nu un tad...?Es jau zinu ko vilksu,ka uzvedisos uttEs varu priecaties lidzi tiem cilvekiem ,kas sasniegusi vairak ar smaidu uz lupam-ieskpuse varbut ari knud,ka musu gimene pedejais gads ir bijis loti smags,bet tas nav jazin parejiem...Nikolette-loti labi teica-ar smaidu uz lupam un uz prieksu! :-)
Es tiesi ignoretu to davanas summu-"pie vienas vietas" :-D -ieliktu aploksne tiesi tisam mazak! :-P
29.09.2011 19:42 |
 
Reitings 2486
Reģ: 10.06.2009
Njā, man ir kaut kas uz to pusi!ne gluži tik traki, bet lieloc vilcienos līdzīgi!Lielākā daļa biezi, man jau bagātu veci meklē, lien ne tur, kur vajag utt..Man šitās ugunskristības jeb kruto radu tuss oktobrī priekšā! :-) es mammai teicu, ka, ja viņa grib, lai es braucu, tad es brīdinu, ka daudz dzeršu,jo savādāk to marazmu neiztrēšu!
29.09.2011 19:53 |
 
Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Nu tas jau sit pāri visām pieklājibas robežām, rakņāties pa skapi+ vēl prasīt cik kas maksā :-O esmu šokā šo lasot. ja kāds man tā atļautos tulīt tam cilvēkam tiktu parādītas durvis, lai kas viņš arī būtu, bezkauniba augstākajā mērā (e)
29.09.2011 19:59 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Katte-man pedeja laika ta patik tavi domu graudi-gribeju jau sen to pateikt! (l)
Nedzer gan daudz ,citadi vel beigas kadam uzsitisi :-D -ta saka mans amerikanis! :-)
29.09.2011 20:12 |
 
Reitings 2486
Reģ: 10.06.2009
Emanuelle, paldies :-)
Protams, ka es tur baigi nedzeršu, bet man ir dikti asa mēle!Vienreiz jau ar vienu radu babuļku salecos, jo šī man precinieku bija izraudzījusi!es saku, ka man nevajag, ka ir pašai!nē, tas labāks noteikti esot (e) Nu viņām liekas, ja līdz 25 neesi precēta, tad vsjo- nolemta vecmeita!
Nu bet jokus pie malas, ne viens vien pāris manā radu saimē ir šitā savests kopā, nevarētu teikt, ka tās laimīgākās laulības :-(
citiem ir dikti jautri, kad šito stāstu, ka man brūtgāns jau aizrunāts, bet nu īstenībā tā riebjas ;-)
29.09.2011 20:15 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Katte-mani vairak kaitina tas ,ka visiem jabut tadiem "spejigiem konkuret"-tas ir kaut kas lidzigs no serijas...tev ir divstavu maja ,man bus trisstavu...To biezi dzirdu darba no saviem afganu kolegiem-viniem tik gruti saprast,ka man nevajag maju,ko mans virs pirktu tikai man... :-D Man tiesam to nevajag...tapat to loti grezno kleitu un tas nenormali daudzas rotaslietas,kas liecina par manu labklajibu!Es gribu izskatities vienkarsi labi,but tada sarmanta,justies labi ,erti!
Es tik biezi Latvija esmu dzirdejusi no radiem ,draugiem-bet te neviens ta nedara....nu loti labi...busu pirma! :-D
29.09.2011 20:24 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits