Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kā palīdzēt pārvarēt depresiju ģimenes loceklim?

 
Reitings 5
Reģ: 29.01.2009

Mana situācija ir tāda, ka manai mammai ir depresija. Viņa strādā vienā no rīgas skolām un viss sākās ar to, ka skolas direktors visu citu skolotāju klātbūtnē skaidri un gaiši pateica, ka viņa neprot darīt savu darbu. Un lai gan viņa visu savu mūžu ir bijusi tā jaukā un mīļā skolotāja, ko visi absolventi atceras ar smaidu uz lūpām, tagad krīzes laikos laikam vairs neatmaksājas būt labam un izpalīdzīgam. Tagad katrs par sevi.

Un pēc šī notikuma viņa vienkārši morāli sabruka. Viņai ir bail no visa. Viņa uzskata ka neko vairs neprot, neko nemāk, un neko nevar padarīt labi :'-(

Pats galvenais, ka viņa visu savu mūžu ir bijusi pozitīva un aša un izdarīga un man sāp tik ļoti redzēt un dzirdēt viņu šādi.

Viena no manām problēmām ir arī ta, ka pašreiz neesmu Latvijā, jo strādāju un dzīvoju Austrālijā un pašreiz man ir neiespeājami izrauties no darba. Lai gan visa mana ģimene atbalsta viņu, un viņa gan lieto medikamentus, gan iet pie psihoterapeita, es jūtos pilnīgi bezspēcīga. Ir pagājuši jau 2 mēneši, bet liekas nekas uz labo pusi neiet. Es tikai gribu palūgt padomu un pieredzi. Iespējams kādai no jums arī ir bijis kāds ļoti tuvs cilvēks kam ir bijusi depresija, un kā jūs palīdzējāt tikt tai pāri?

27.09.2011 16:51 |
 
Reitings 5478
Reģ: 29.01.2009
Varbūt lai pārējie ģimenes locekļi biežāk mammu kaut kur izved ārpus pilsētas pie dabas,uztaisa kādu jauku pikniku vai pastaigu? :-)
27.09.2011 17:00 |
 
10 gadi
Reitings 3122
Reģ: 29.01.2009
Es ieteiktu vinjai noteikti nomainiit darba vietu un iet straadaat uz skolu, kur vinja tiks cieniita un vinjas talants tiks noveerteets.
27.09.2011 17:08 |
 
Reitings 454
Reģ: 13.11.2009
Manuprāt Tava ģimene jau visu ir izdarījusi uz doto mirkli.Ja mamma lieto zāles un iet pie terapeita,tad viss,kas atliek Jums - gaidīt, būtu pacietīgiem un iejūtīgiem. Man pašai ir bijusi depresija un arī tuvam cilvēkam. Un nekādi pikniki un uzjautrinošas darbības šeit nelīdzēs. Depresija, atkarībā no stadijas - ārstējas diezgan ilgi. Galvenais sekot līdzi,lai mamma lieto zāles un regulāri apmeklē terapeitu - tad viss būs ok,bet tas var prasīt arī pusgadu vai gadu...Galvenais atbalstiet viņu un neuztveriet kā slimnieku - tad viss būs ok :) Turies!
27.09.2011 17:10 |
 
Reitings 3168
Reģ: 14.10.2009
Ja jāatbild uz diskusijas nosaukumā ietverto jautājumu, tad visu iespējamo Tavas mammas gadījumā tuvinieki jau ir izdarījuši. Ja man kāds jautatu viedokli par to, cik objektīvi ir tuvinieki, vērtējot to, cik mamma ir/nav laba pasniedzēja, dabūtu dzirdēt arī kādu skarbāku vārdu. Atvainojos, bet tiesam nesaprotu to, ka skolotāja, kurai jāmāk pārvaldīt savas emocijas, vienā brīdī vienkārši "sašķīst", savu bērnu tādai klāt nelaistu
27.09.2011 17:17 |
 
10 gadi
Reitings 6223
Reģ: 01.04.2009
pirmdiena, nu bet visi esam tikai cilvēki, mana mamma arī ir skolotāja, un pati redzu, kā viņa šo ilgo darba gadu laikā no mierīga līdzsvarota cilvēka ir palikusi stresaina, viegli sakaitināma ( nav jau tie bērni mūsdienās enģeļi), protams, jāturās,jādara savs darbs profesionāli, bet nav jākļūst arī par cilvēku "no akmens".
27.09.2011 17:31 |
 
Reitings 606
Reģ: 17.04.2011
Pirmdiena - nesalūst vājie, bet tie, kas pārāk ilgi ir bijuši stipri.
Autorei - gan būs labi, vai nav iespēja, ka mamma uz kādu laiciņu nomaina vidi - piemēram, aizbrauc pie Tevis paciemoties?
Saprotu, ka dārgi, bet varbūt ir kāda iespēja.
27.09.2011 17:33 |
 
Reitings 454
Reģ: 13.11.2009
pirmdiena, vel jau ir ļoti iespējams, ka šis notikums skolā bija katalizators,nevis iemesls depresijai. Varbūt ir bijuši vēl kādi pārdzīvojumi,kas pie šāda stāvokļa ir noveduši. Bet, ja tas tiešam ir bijis vienīgais iemesls,tad domāju,ka darbs ar psihoterapeitu būs ļoti ilgs,jo šeit viss izskatās pec mazvērtības kompleksu un nedrošības buķetes. Cilvēku,kas ir parliecināts,ka ir labs pasniedzējs un pietiekami augstu sevi vērtē, nevar tā izsist no sliedes priekšnieka publisks apkaunojums...varbūt direktors ir viņu tiranizējis arī agrāk? Katrā ziņa, šajā forumā neviens nevar spriest objektīvi,jo nezina ne cilvēku, ne situāciju....es tikai novēlu izturību visia ģimenei,jo depresija ir ļoti smags pārbaudījums gan cilvēkam,kuram viņa ir diagnosticēta,gan ģimenes locekļiem....
27.09.2011 17:35 |
 
Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Pirmdiena -es sapratu tavu domu!Tu doma,ka vienmer jabut profesionalim!Tev ir taisnba,bet kaut kur visa ir tada linija,cik talu cilveks var but tas profesionalis! (t)
Gadijums ir loti nepatikams ar to ,ka direktors aizradija mammai bernu klatbutne-tas ir lielakais parkapums ,kadu vispar varu iedomaties!Tapat mana profesija -pacienta klatbutne plnigi neko nevar aizradit,kaut sanitaram...mums tas ir tik loti specigi seit izstradajies,ka iedomajos tagad to direktoru musu puse-vinam butu loti lielas nepatiksanas....! (e)
Mamma noteikti ir loti speciga sieviete,ka vispar izvelejas sadu profesiju-stradat ar cilvekiem |-) !Viena lieta dzirdet kaut ko no skolniekiem ,studentiem utt-otra lieta -kaut ko dzirdet no kolegiem citu klatbutne vel!Cilvekiem ir jaiemacas but taktiskiem ! |-)
Ja mammai varetu ieteikt pilnigi ignoret notikuso,iet uz darbu ar paceltu galvu,skatities uz direktoru,ka kaut ko zemaku...saja gadijuma vinai vajadzetu sanemties un domat tiesam par to,cik vina ir laba uttKaut ka saprast,ka vina ir vertigs ,labs ,profesionals utt cilveks!Turies! :-)
27.09.2011 17:58 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits