situācija Latvijā

Reitings 258
Reģ: 29.01.2009

jau gadu esmu UK un neesmu pa šo laiku braukusi atpakaļ, bet ļoti skumstu un bieži domāju kā būtu ja tomēr paliktu dzīvot Latvijā... gribētos uzzināt vai gada laikā ir mainījusies situācija, vai ir iespējams atrast darbu, kāds šobrīd atalgojums utt...? būtu priecīga padiskutēt par dzīvi UK un LV

26.09.2011 01:49 |

Reitings 63
Reģ: 07.09.2011
Es tagad arī domāju par šo trako situāciju.
Draugs ārzemēs,es Latvijā,mācos..gribētos braukt projām,jo darbu te nevar atrast,bet mācības negribu pamest.
Draugs itkā gribētu braukt mājās,bet viņš saka,ka te nekā nebūšot mums,loti grūti ies un vinš nezin vai darbu atradīs :-/
Vispār tik sarežģīti viss ir :'-(
26.09.2011 02:20 |

10 gadi
Reitings 3713
Pirms kāda laika bija štruntīgi.
Bet tagad..nez, man apkārt ļoti daudz draugu ir atraduši pašreizējai situācijai, manuprāt, tiešām labus darbus, labās kompānijās, un ne visiem iepriekš bijusi baigā pieredze (lielākā daļa šogad beidza bakalaurus). Ok, alga- manuprāt, ok (bet nu viss atkarīgs, kādu algu uzskata par normālu). Un pazīšanās nespēlēja nekādu lomu. Bet arī jāmin, ka visi ir tiešām gudri un attapīgi cilvēki, ar potenciālu.
26.09.2011 02:25 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Zombie, man ir bijis tā, ka piesakos uz vakanci (analītiķis, ne administrācija), kur vispār krievu valodas zināšanas nav prasītas. Savā CV krievu valodu neesmu norādījusi, jo manas zināšanas ir pārāk mazas - nevajag lieku ņemšanos. Un tad pieteicos uz to darbiņu, bet zvanīja un krieviski aicina uz interviju. Atteicu uzreiz, jo dažu sekunžu laikā sapratu, ka nejustos labi tādā uzņēmumā, kur pamatvaloda ir krievu valoda, kā arī kur nemaz personāldaļa manu CV neapskata, tad būtu redzējuši, ka es krieviski nerunāju.
26.09.2011 11:09 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Jā, tā ir, ka ja sludinājums krievu valodā, tad nav šaubu, ka uzņēmumā nav neviena cilvēka, kas prastu latviešu valodu. Par sludinājumiem latviski, bet interviju (vai uzaicinājumu uz to) krieviski- nu tur jau tāpat bez nākšanas viss skaidrs- uzņēmumā pamatvaloda ir krievu un ja negribēsies pēc tam visu laiku krieviski vervelēt, tad nemaz nav jēga nākt. Biju vienreiz arī uz tādu brīnumu- sludinājums- latviski, telefonisks uzaicinājums uz interviju- latviski, bet pati intervija 100% krieviski pat tad, kad es spītīgi turējos pretī un runāju tikai latviski. Jau pēc pirmajām frāzēm krievu valodā biju izlēmusi, ka tāpat tur nestrādāšu (ja es gribētu runāt krieviski- brauktu uz Krieviju), tāpēc ne grama nebija žēl, kad viņi nepaziņoja nemaz intervijas rezultātu.

Bet kopumā par darba tirgu- problēma ir tajā, ka daļai ir visai vājš priekšstats par to, kā nauda rodas. Nu nevar gribēt zemākajā līmenī saņemt vairāk par 300Ls. Ja izdodas tomēr vairāk saņemt- tā ir veiksme, nekas vairāk. Tāpat liela daļa gudrinieku ir izstudējuši vadībzinātni, mārketingu, personālvadības, utml. specialitātes, nepadomājot, ka mums Latvijā nemaz nav tik daudz uzņēmumu, lai tiem absolventu tūkstošiem būtu kur strādāt. Tāpat cerēt, ka pēc vadībzinātnes tiks vadītāja/direktora amatā- tas ir vairāk nekā smieklīgi :D Jēga no tādas izglītības ir tad, ja ir vispirms kaut kāda cita izglītība ar ko pelnīt naudu un kad jau ir zināma karjeras izaugsme- izstudēt vadībzinātnes un mēģināt tikt savā sfērā par vadītāju. Protams, nerunāju par atsevišķiem veiksmes stāstiem vai paziņu būšanu.
26.09.2011 11:31 |

Reitings 3022
amina,

nav jau vairs tik traki. Ja tu nesēdēsi un nekauksi, ka darbu savā jomā nevari atrast un citu neko pat nemēģināsi strādāt, tad, protams, ka vissirslikti.lv. bet ļoti daudzi paziņas atrod darbu.

Protams, tik lielu algu kā UK nedabūsi, bet ja tiešām ilgojies pēc Latvijas, tad vajag tikai apņēmību :)
26.09.2011 11:36 |

Reitings 3022
un jā - ja tu esi gadu dzīvojusi UK, tad ar angļu valodu esi uz TU un tas vien jau ir bonuss :)
26.09.2011 11:37 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Nu, es personīgi biju ļoti laimīga, ka savulaik aizgāju uz krievu uzņēmumu strādāt. Jā, nebija viegli sākumā, bet tagad vismaz es labi pārvaldu krievu valodu. Katrā ziņā esmu sev un viņiem ļoti pateicīga par kopā pavadītiem 2.5 gadiem.
Ja toreiz nebūtu aizgājusi uz to kantori, droši vien vēl joprojām runātu kā pamatskolā iemācījos, jo vidusskolā man krievu valoda bija ļoti sliktā līmenī un ikdienā man nebija kur pielietot krievu val..

Ja tagad vajadzētu izvēlēties vai iet uz krievu vai latviešu kantori, es noteikti izvēlētos krievu, tīri valodas dēļ. Man ļoti patīk krievu valoda :-)
26.09.2011 12:34 |

Reitings 3379
Grūti jau tā pateikt - ir darbs vai nav. Jāskatās, ko tu proti, vai tas, ko tu proti darīt, ir pieprasīts.
Par tām valodām arī interesanti. Pret krievu valodu mums ir tāda attieksme, bet es, piemēram, strādāju saistībā ar vienu no skandināvu valodām, un pēdējās darba vietas man ir bijušas tieši šīs valodas prasmes dēļ. Es nevēlos brauktu uz šo konkrēto valsti strādāt, bet priecājos, ka varu izmantot šīs valodas zināšanas Latvijā. Gluži tāpat kā angļu val.
26.09.2011 22:35 |

Reitings 803
Reģ: 23.05.2011
muļķības, ka darbu var tik viegli atrast. ja tik gribi ej strādāt, man vajadzēja tik traki cīnīties un ņemties, lai kkādu darbu dabūtu. izmēgināju visu, tagad jāsaka, ka strādāju par kapeikām, bet tā labak kā nekā. domaju, par braukšanu prom, lai gan citā zemē būšu melnstrādniece, bet tad vismaz par savu smago darbu saņemšu algu, ne kā te strāda mellnām miesām un saņem pliku neko! katrs spriež pēc savas situācijas. uzskatu, ka valstī nekas nav uzlabojies.
26.09.2011 22:43 |

Reitings 3022
Šodien autobusā dzirdēju kādas sievietes telefonsarunu. Viņa kaut kam stāstīja, ka par dzīvokli (komunālie) + elektrība ir 29 Ls (nezinu, cik cilvēki ģimenē, bet viņai sīci bija), un tas esot briesmīgi dārgi. nu es atvainojos, ja tu gribi, lai valsts tevi uztur, tad tā jau ir tava problēma.
26.09.2011 22:47 |

Reitings 527
Reģ: 05.01.2011
nav uzlabojumi, aizbraucu studēt un strādāt uz UK, tuvākajos gados nedomāju atgriezties ;-)
p.s. kāda nezin kādās adresēs var skatīties seriālus, filmas iekš UK? :-)
26.09.2011 22:47 |

Reitings 1487
Reģ: 04.11.2010
Vajadzeja iedot buču, pievilkt meiteni sev klāt , noskūpsīt uz kakla un ....aii Ta vieta grūž,sit, trako un taisa skandalu. Sviests. Kaut kads kretins.
21.05.2012 20:25 |

Reitings 1487
oiii ne tur ierakstiju. Atvainojos
21.05.2012 20:26 |

10 gadi
Reitings 1161
Reģ: 19.01.2010
tās kuras te gudri raksta, ka var atrast darbu, tad jūs laikam domājat, ka Latvija ir tikai Rīga ;) es dzīvoju mazpilsētā un šeit neko labāku par darbu Maximā nevar atrast un tas saucas ka situācija ir uzlabojusies..es jau vairāk kā gadu meklēju darbu, bet nekā...labi, ka vismaz vēl mācos, savādāk jau sen būtu aizbraukusi prom no Latvijas...;)
iepriekš jau biju uz 7mēnešiem Anglijā, tagad šitā dzīvojot pilnīgi gribas atgriezties tur, lai gan tad kad biju tur, tik ļoti gribējās mājās ;)
21.05.2012 20:50 |

Reitings 1487
Mums ir pipec, baisi izskatas uz skatuves.Nekādi. Izboja visu dziesmu ar trulu prieksnesumu.
22.05.2012 22:20 |

Reitings 1487
viena no pirmajām3 vietām krievu Babuškām 100 % jau tagad zinu Pec sitas kauksanas, un garlaicibas uz skatuves.
22.05.2012 22:24 |

Reitings 3376
Reģ: 18.03.2012
Tieši tā Etena. Mana situācija visai līdzīga, no Rīgas pārcēlos uz mazpilsētu, un ir galīgā dimbā. Darba pieredze man ir pietiekoša, bet tikai darbam Rīgā (uz sludinājumu atsaucās tikai rīdzinieki), šeit uz vietas pat Maximā nevar tikt, jo vietējie paši pie darba turas ar visām četrām.
Tieši nesen ar vīru pārrunājām iespēju braukt uz UK, tur ir radi, kas labprāt palīdzētu, pat sauc uz turieni, bet mēs negribam pamest Latviju, lai, cik sūdīgi te arī nebūtu. Šeit ir manas mājas, mani mīļie cilvēki, turklāt ļoti nevēlos bērnu atraut no savas ģimenes - omītēm, opīšiem un krustvecākiem, visiem viņš dikti mīļš, jo pagaidām vienīgais mazulis ģimenes lokā. Man tādas ģimenes nav bijis, gribu, lai manam bērnam ir. Turklāt ļoti ceru, ka situācija tomēr uzlabosies, kaut kad jau tas notiks, un tie, kas aizbrauca, varēs pirkstos kost.
22.05.2012 22:32 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
nekā laba te nebūs vismaz ne mana mūža laikā... drīz atkal plānoju braukt uz ārzemēm- nevaru sagaidīt! :)
22.05.2012 22:37 |

Reitings 537
Es gan neteikšu, ka darbu grūti atrast. Pirms mēneša aizgāju no iepriekšējās darba vietas, pa šo laiku esmu bijusi uz 4 intervijām, rīt ir piektā. Visās algu esmu prasījusi no 400 un uz augšu. Un visās esmu saņēmusi uzaicinājumus uz nākamajām kārtām, 2 vietās konkursu izturēju līdz galam.

Un arī par to izbraukšanu - protams, ir paziņas, kas nav LV. Bet kamēr tas neskar manus tuvākos draugus un radus, neuzskatu to par problēmu.
22.05.2012 22:42 |

Reitings 1906
Reģ: 05.04.2009
Ko jūs pārspīlējat? Kas grib, tas atrod darbu!
22.05.2012 22:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits