Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

mašīnas īre bergamo

 
Reitings 16
Reģ: 29.01.2009

Sveikas, meitenes!

Oktobrī beidzot lidoju atpūsties uz Itāliju uz pāris dienām un doma ir noīrēt mašīnu Bergamo lidostā. Tā kā tā būs pirmā reize, kad īrēju mašīnu un internetā atrodamie noteikumi nav īsti skaidri, vēlējos dzirdēt kādas pieredzi!

Kādi ir nosacījumi?Saprotu, ka sākumā pasūtot caur i-netu samaksāju īres cenu un apdrošināšanu, un vēl ierodoties uz vietas kartē jābūt tik daudz naudiņas, lai nosegtu pilnu bāku degvielas, nav skaidrs - vai vēl ir jāmaksā kāds depozīts un cik tas ir liels?To ir jāmaksā skaidrā naudā vai tam jābūt ir uz kartes un to rezervē?

Paaaldies jau iepriekš un jauku šo dienu :) !

15.09.2011 17:39 |
 
Reitings 16
Reģ: 29.01.2009
auuuu :)
15.09.2011 21:04 |
 
Reitings 312
Reģ: 12.04.2011
firmas ir daudz un dažādas, kas piedāvā īri un līdz ar to arī noteikumi var atšķirties.
mana pieredze:
šovasar īrējām mašīnu Romas lidostā. pasūtījām, protams internetā, laicīgi, jo cenas arī mainījās attiecīgajam datumam tuvojoties.
skaidrā naudā nekādi darījumi vispār nenotika. internetā rezervējām, kuru konkrēto mašīnas modeli gribēsim, cikos un kurā vietā saņemsim un nodosim. katram atšķīrās cenas un nosacījumi, tāpēc uzmanīgi skaties līguma noteikumus - vienam depozīts ir 2000 eiro, citam - 20 000. pašķirsti arī saņemšanas un nodošanas laikus - tie arī mēdz radīt atšķirības cenā, mums teiksim nodot vienas dienas pašā vakarā bija dārgāk nekā nākamajā rītā.
internetā rezervējot, nekāda nauda netiek uzreiz atvilkta nost, bet tu ievadi savus kartes datus, tā ka vajadzīgo naudas summu, ja nu mašīnu tomēr neizņem, viņi vienalga varēs nokāst no tavas kartes.
mūsu gadījumā: ierodoties uz vietas, uz kartes jābūt tik daudz naudai, lai nosegtu īres maksu un depozītu - to atvelk līguma noslēgšanas brīdī.
mašīna tiek nodota tavā rīcībā ar pilnu bāku benzīna, tas ir rakstīts līgumā arī, un tev, viņu nododot pēc termiņa beigām, arī ir jāuzpilda maksimāli daudz (tāpēc pildies lidostas tuvumā pēdējo reizi). un protams, braukājot apkārt, pildies par savu naudu. līdz ar to par benzīna padarīšanu caur viņiem nekas nav jānorēķinās.
kad saņemsi, apskati mašīnu kārtīgi, vai nav skrambu un bojājumu un viskautkas cits palicis no iepriekšējā īrnieka, lai to nevarētu piesiet pēc tam tev. ja kaut kas ir - saki džekam/sievietei, kas apkalpos tevi un viņi to atzīmēs līgumā. tāpat mašīna tiks apskatīta, kad tu viņu nodosi un ja būs kādas problēmas - tad to novilks no tava depozītmaksājuma. ja viss būs kārtībā, tad depozītu "atliks atpakaļ kartē" aptuveni nedēļas laikā, to tu uzprasi viņiem precīzi, lai nesāktu uztraukties par naudas neatgriešanos.
kas vēl.. iesaku meklēt mašīnu, kam līgumā ir Zero insurance! ļoti ļoti iesaku. Itālija ir pilna ar trakiem šoferiem (mašīnu un moču) un viņiem laikam ir goda lieta braukāt ar buktēm, goda lieta vislaik taurēt, uzgāzēt un nevienu nekur nepalaist. Zero insurance nodrošina, ka ja nu tev kāds nones spoguli, bamperi vai vēl nedod dievs kaut ko, tad tev nav no savas naudas jāsedz tās remonts. jebkurā citā Insurance gadījumā no tava depozīta atvilks nepieciešamos tūkstošus, lai mašīnu savestu kārtībā.
nu tas ir viss, ko pagaidām atceros :) ja neesi pārliecināts par sevi un savaldīgs šoferis, labāk mašīnu itālijā vispār neņemt :D
15.09.2011 23:55 |
 
Reitings 16
Reģ: 29.01.2009
Liels, liels Tev paldies :-)

Par to depozītu, reāli sanāk es to uzzinu tikai uz vietas?Bet ja nu man kartē nav tos 2000eur?

un jā es iečekoju mašīnas ar to zero insurance, tas sanāk labāk, ka es maksāju no savas skaidrās naudas, nevis no tā depozīta?

16.09.2011 01:44 |
 
Reitings 16
Reģ: 29.01.2009
tikko vēlreiz pārlasiju par to Zero insurance, sanāk, ka vispār nav jāmaksā, ja kaut kas notiek :) tad jau protams Itālijā labāk tādu :D
16.09.2011 01:46 |
 
Reitings 312
Reģ: 12.04.2011
nene, depozīta summu skaties pie noteikumiem! pie visiem mašīnu aprakstiem par patēriņu, izmēriem, utml, jābūt arī iespējai atvērt noteikumus. daudz teksta uz vairākām lapām, parasti neviens nekad to nelasa, bet tur slēpjas tā depozītsumma noteikti! man gan liekas, ka tur, kur mēs ņēmām, rādīja depozīta apmērus uzreiz pie mašīnas apraksta, jo tas bija visnotaļ svarīgs faktors.

http://www.autoeurope.com/
mēs ņēmām te, vari pašķirstīt vajadzīgo pilsētu un datumus un paskatīties, kas tur notiekās.
Terms and Conditions ir tā sadaļa, kur jāmeklē visādi cipariņi :)
pati tikko atvēru un atcerējos, ka svarīgs moments vēl ir šofera vecums! daudz kur dod tikai no 24/25 gadu vecuma vai pēc zināma stāža, nezinu vai tev tā varētu izrādīties problēma, bet ja jā, tad pievērs arī tam uzmanību tajos noteikumos, tur ir rakstīts.

bļin, pati vairs nevaru atrast, kur ir tas depozītcipars..
16.09.2011 02:08 |
 
Reitings 312
Reģ: 12.04.2011
labi, neklausies mani :D es te nedaudz saputrojos.
depozīta summa nav tomēr nekur rakstīta, mēs viņu zinājām, jo draugs bija jau iepriekš īrējis, maksājām 300 eiro, kurus pilnībā arī ieskaitīja atpakaļ.
īsāk sakot, es neko vairs ar tiem depozītiem nesaprotu, draugs saka, ka var būt arī 0, tas esot rakstīs noteikumos. varbūt tu sapratīsi labāk, ja izlasīsi pati viņus, sadaļā Your rental includes. ja parādās lieli cipari, tad tas ir depozīts :D
16.09.2011 02:39 |
 
Reitings 312
Reģ: 12.04.2011
der tikai kredītkartes, bet tam jābūt arī kkur noteikumos, vnk pievērs uzmanību, lai nepaliktu uz ielas.
un uz konta jābūt pietiekami naudai, lai viņi varētu visu vajadzīgo rezervēt uz īres periodu (pievērs uzmanību dienas limitam, vai tavai kartei nav kaut kas izcili mazs).
16.09.2011 02:43 |
 
Reitings 16
Reģ: 29.01.2009
super, paldies vēlreiz!
es jau te pamazam studēju un sāku ierubīties visā (izskatās ka manai mašīnītei ir 250 eur+taxes) un jā, tas jautājums jau tapa tāpēc, ka nu nav man uz kartes tos 2000eur depozītam, tāpēc tas ir pirms tam jānoorganizē, lai nav pārteigumu :)
16.09.2011 02:46 |
 
Reitings 312
Reģ: 12.04.2011
jap, noorganizē iepriekš obligāti! un ņem vērā, ka par katriem 500 latiem dienā, ko ieliec kontā, banka ziņo VIDam. ja nu kas :D
16.09.2011 03:03 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits