Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

kā sevi attīstīt spiedīgos apstākļos?

Reitings 39
Reģ: 29.01.2009

Lieta ir tāda, ka ar oktobri darba vairs nebūs, jo strādāju laukos, kur sezonas darbi ir beigušies un tas līdz pat martam līdz tie sāksies.

Sanāk, ka piecus mēnešus būšu bez jebkādiem ienākumiem, velkot eksistenci pateicoties omītei, ja šoreiz palīdzēju viņai, tad tagad dzīvosim uz viņas pensijas.

Iekrājumu nekādu nav, sāku mācīties angļu valodu, apmeklēju kursus, nu arī to nevarēšu pavilkt.

Tad nu jāiztur kaut kā ir pieci mēneši, kad nevarēšu atļauties neko. Bet visvairāk uztrauc- kā šos mēnešus var nosēdēt četrās sienās? Jo, pat strādājot mazāk apmaksātu darbu, cilvēks iziet sabiedrībā, ir kādas jaunas iemaņas, kamēr manā gadījumā- četras sienas un vispār neviena cilvēka. Vai ir iespēja sevi šādā veidā kā attīstīt, lai nedegradētos?

15.09.2011 11:20 |

Reitings 152
Piesakies NVA bezdarbnieku piedāvātajos kursos. Tad vēl vari aktīvi sportot (laimīgā - tev tam būs daudz laika). Vari vēl pieteikties brīvprātīgajā darbā bezpeļņas organizācijās. Tad vēl vari daudz lasīt gudras grāmatas un kaut vai to pašu angļu valodu mācīties pašmācības ceļā. Vēl vari izpausties radoši un,iespējams, savus radošos darbus varēsi pat pārdot. Iespēju daudz!!! :-)
15.09.2011 11:53 |

Reitings 2059
Es NVA kursu gaidīju 9 mēnēšus! -es biju jau uzņemta skolā,kad viņi paziņoja-jūsu rinda pienākusi kursiem :D
15.09.2011 11:55 |

Reitings 4129
Ja nevari doties uz angļu valodas kursiem, mācies pati. Paņem vārdnīcu, katru dienu mācies jaunus vārdus, paņem bibliotēka kādu angļu valodas romānu, lasi un patulko. Ja patīk sports-sporto. Pavasarī varēsi palielīties ar savu ideālo augumu. Patiesībā varianti ir daudz, ko darīt, ja nav ko darīt. :)
15.09.2011 11:56 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Nu bet vari taču aizbraukt uz ārzemēm uz 4 - 5 mēnešiem. Au-pair vai brīvprātīgajā darbā. Nebūs jādzīvo uz omes rēķina, pati saņemsi pietiekami daudz naudas, un, tici man, tas tev dos ļoti daudz kā personībai.
15.09.2011 13:39 |

Reitings 149
Zini traki... reiķini ja tā katru gadu.... Man laikam taadas lietas biedeetu... kaa tad lai cilveeks izdziivo... Varbuut pameklee iespeeju straadaat kur citur.. kur tev visu cauru gadu buutu stabili ienaakumi.. :)
15.09.2011 13:59 |

Reitings 39
Vidējā darba alga, ko piedāvā, ja strādātu Rīgā ir 160 latu uz rokas. Parēķināju, ka ar šādu algu izdzīvot, neieejot parādos ir nereāli. Tāpēc ekonomiski sanāk šāds variants izdevīgāk.
Bezdarbniekos kursus piedāvā pēc deviņiem mēnešiem- esmu rindā uz tiem. Tāpat mācos angļu valodu, bet reāli, brīžiem ir sajūta-kur es to izmantošu, ja strādāju lauku darbus, kur praktiski gar lauku ceļu kādreiz paiet garām kāds alkoholiķis.
Ar augumu viss ir kārtībā jebkurā gadījumā, jo strādājot smagu fizisku darbu, piemēram, cilājot bluķus, izvedot mēslus uz lauka vai pārberot ar lāpstu veselu kūdras kravu, sports ir ikdiena :)
Interesē vairāk no pieredzes- kā ziemas vakaros nenojūgties, kad no visām pusēm ziņo par krīzi, bezdarbu, konsidilāciju un vēl atrast sevī spēku kaut ko virzīties. Tāpat baida doma, ka tuvu pie 30, bet nav ne ģimenes, ne karjera, dzīve pa nullēm, ēst ko šodien ir, rīt var nebūt.
15.09.2011 15:26 |

Reitings 13903
Reģ: 18.02.2010
Nu nez.. kkā pašai negribās tā ieteikt - bet varbūt brauc uz kādu laiku prom. Pastrādā. Ja esi tāpat pie fiziska darba pieradusi, ārzemēs tas pats vien būs, tik sapelnīsi vairāk.
Sapelnīsi tā, ka, atbraucot atpakaļ, varēsi pilsētā dzīvot un noteikti atradīsi darbu, kur Tev maskās vairāk kā 160Ls.
Un, kamēr būsi prom, nebūs visādas ziņas par konsolidāciju, krīzi, bezdarbu utml. lietām jāklausās, ja Tevi tas tik ļoti ietekmē.
15.09.2011 15:34 |

Reitings 39
Pēc iespējām man labākā vieta ir Vācija, jo zinu vācu valodu ļoti labā līmenī, brīvi pārvaldu pamatsarunvalodu, bet nezinu angļu, tā ka atkrīt Īrija un Anglija.
Tāpat parēķināju, ka iznāk ceļam biļetei uz vienu galu, tomēr ir sliktāk ar iespējām, kur dzīvot un par kādu naudu iztikt, kamēr atrodu darbu. Kā ārvalstīs ir ar iespēju uzsākt kādu darbiņu, ja nav šīs starta naudas par ko izdzīvot pirmo mēnesi? Vai darbā iekārtošanas firmas tur var ko palīdzēt līdz pirmajai algai?
15.09.2011 15:58 |

Reitings 1705
astora, bet ko Tu darīsi pēc tiem 5 mēnešiem? turpināsi lauku darbus, dzīvosi tajos pašos laukos, kur vari satikt vien pāris alkoholiķus? varbūt ir vērts apsvērt domu par dzīvesvietas maiņu, atradīsies paziņas, atradīsies mīļotais, izveidosi ģimeni... citādi sanāk, ka Tu dzīvo lai strādātu un tūliņ no oktobra dzīvosi, lai sagaidītu brīdi, kad varēsi strādāt...
15.09.2011 16:06 |

Reitings 987
Reģ: 18.04.2010
Pamēģini atrast darbu pirms aizbraukšanas. Ja jau vācu valodu zini, nav problēmu.

Ja brauktu uz L-brit, algu dabūtu laikam reizi vienā vai divās nedēļās. Vēl tieši vakar lasīju zip.lv sludinājumus, ka meklē veselas grupas ar braucējiem. Ir darbi, kam angļu valodas zināšanas nevajag, turklāt smagu darbu strādāt esi pieradusi. Tajos pašos sludinājumos minēts, ka dzīvesvieta pašai nebūs jāmeklē.
15.09.2011 17:58 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Es nesaprotu, vācu valodu zini, tāda un šitāda, bet sēž laukos un baidās no degradācijas, kā tas nākas? :-O
Un vai tad laukos nav kādas bibliotēkas, kur var iet un izglītot sevi, ņemt grāmatas utt.
15.09.2011 19:39 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Interesanti, kā gan citi laucinieki tiek pie izglītības? Atbilde ir- uzdrošinās, stājas, studē, dzīvo kojās un jau pēc 3-4 gadiem ir spējīgi tepat nodrošināt daudz maz normālus dzīves apstākļus. Kam nestrādā galviņa, tam jāstrādā ar rociņā, :d
15.09.2011 19:42 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)