Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Atbrīvojums no sporta - cik viegli var dabūt?

Reitings 131
Reģ: 03.06.2011

Čau, meitenes!

Draudzene iestājas koledžā profesionālajā vidusskolā. Vairs negrib iet uz sporta nodarbībām.

Tā, ka mana māte ir ārsts, viņa var uzrakstīt zīmi uz pirmo semestri.

Kā Jūs domājat, vai nebūs kāds tik stingri skatīties uz zīmi tieši koledžā?

Vispār cik viegli mūsdienās var dabūt zīmi no sporta? :-)

01.09.2011 03:03 |

Reitings 2548
Reģ: 29.01.2009
Kā tas ir negrib? (e)
nesaprotu šos cilvēkus,kam veselība atļauj sportot, bet viņi simulē!
01.09.2011 03:13 |

Reitings 220
Reģ: 03.04.2010
Es domāju, ka skatās. Ir taču jāzina iemesls kādēļ neapmeklē sportu.
Vai tiešām Tu vēlies savai mammai sagādāt nepatikšanas, jo man šķiet, ka tas nav likumīgi... :-/
01.09.2011 03:16 |

Reitings 42
Reģ: 16.07.2011
Nu nezinu, esmu dzirdējusi, ka tagad kā diagnozi raksta - saslimšana, jo it kā citi nedrīkst zināt kādas veselības problēmas ir utt. Vismaz man tā stāstīja klasesbiedrene un man pašai arī atbrīvojuma zīmē ir rakstīts - saslimšana. Dažreiz jau sporta skolotājs uzprasa kas par vainu, bet neviens cits nav izrādījis kaut mazāko interesi par to. Bet varbūt tas tāpēc, ka esmu vēl vidusskolā :-)
Un par to vai zīmes var dabūt viegli - man jau liekas, ka viegli. Esmu dzirdējusi neskaitāmus gadījumus, kad ārsts vienkārši uzraksta zīmi un miers. Pietam pie manas ģimenes ārstes tas ir vieglāk par vieglu :-D
01.09.2011 03:30 |

10 gadi
Reitings 3298
Nu zīmi dabūt nebija nemaz tik grūtu :D Vismaz vidusskolā tādu, kas atbrīvo no parastām sporta nodarbībām. Cits jautājums par eksāmenu- par to nezinu.
01.09.2011 03:32 |

Reitings 2056
Reģ: 31.07.2010
Man ir problēmas ar muguru, tāpēc jau no kādas 7. klases man vnm ir bijis atbrīvojums. Kādā 11., 12.klasē ievēroju, ka daudzām no klases bija atbrīvojumi, un neteiktu ka tām meitenēm baigās problēmas bija tāpēc šķiet, ka ir diezgan viegli dabūt un skolotājas tā nemaz nepārbaudija ;-)
01.09.2011 03:35 |

Reitings 1190
Reģ: 03.10.2010
domāju, ka protams var, bet priekš kam ?
pasaki draudzenei, ka vēlāk pati skries uz sporta centriem. Sports skolā ir superīga iespēja uzbūvēt sev smuku un izturīgu ķermeni.

es nenožēloju, ka gāju uz sportu un aktīvi pildīju visus vingrinājumus. man arī paveicās ar labiem fizkulturas treneriem.
bij viens, kas atļāva meiteņu grupai trenēties basketbolā patstāvīgi un lifčikos ( bija karsti :D ) , slēgtā zālē :)

ja skolotājs nav diez ko labs, lai pati sev sastāda treniņu programmu , paskatās kā pareizi pildīt presītes vingrinājumus seksīgam vēderam.
es arī nesaprotu, kapēc jāizvairās no sporta . tik laba iespēja . vēlāk , kad izplūdīs, nožēlos :-) .
01.09.2011 04:05 |

10 gadi
Reitings 3298
Naktsmeita.
Bet ne jau visiem palaimējas ar tik labiem sporta skolotājiem..
Bija mums pamatskolā skolotāji, kuriem stundās varēja darīt ko vien vēlas (kaut kādas spēles, kaut kas vēl, bet nekādi treniņi pēc plāna vai tml), bet pavasarī (un arī rudenī) bija jāskrien lielie gabali uz laiku. Attiecīgi- maza sakara ar "izplūšanu" un sportiskās kondīcijas uzlabošanu, saglabāšanu utt.
01.09.2011 04:24 |

10 gadi
Reitings 3298
Pie tam- klāt vēl nāca "skaistas" atzīmes un šad tad arī "skaisti" izteicieni par konkrētiem cilvēkiem, kas nevarēja noskriet labos laikos (tas nekas, ka jaunietis vismaz cenšas).
01.09.2011 04:25 |

Reitings 768
Reģ: 08.04.2009
man riebās sporta stundas! jo bija jādara nevis tik, cik varu, bet tik, cik vajag. lecu tāllēkšanā no sirds un neazilecu nekadtik, cik vajag. bieži neiekļāvos tabulās, kaut gan skolotāja teica, ka tehniski daru ok, bet nu nepietiekot.. protams, ar laiku radās riebums, tad es satraumēju dejošanā celi un dabūju atbrīvojumu uz pusgadu.. vēlāk uz ceļa rēķina daudz simulēju un tieši tāpēc, ka neiekļāvos tajās debīlajās tabulās. nevaru būt visur teicamniece, man latv val, matemātika bija teicama, sportā knapi 4 un arī tas pats skolotājas labvēlības dēļ.
01.09.2011 04:29 |

Reitings 787
Reģ: 11.04.2009
Es, savukārt, pateicoties fizkultūrai vidusskolā, esmu sačakarējusi muguru! Tieši tur jau laikam arī ir tās lielākās problēmas, ka nevis Tev liek darīt tik, cik vari izdarīt (ņemot vērā augumu, svaru utt.), bet tik, cik ir tabulās cipari! Nu kā var tāllēkšanu vai augstlēkšanu vienādi veikt meitenes 1,75m un 1,55m?? Es to nekad neesmu sapratusi...
01.09.2011 04:48 |

Reitings 1190
ja tādas problēmas, ir jāsaka vecākiem un tiem jāpieprasa normāls skolotājs , nevis jāmeklē iespēja izvairīties no sporta :)
mums pamatskolā , līdz 8 klasei arī darījām ko gribam , tad arī sāku sevi vairāk trenēt.
pēc tam tikām pie normāla skolotāja .

tiklīdz saproti, ka fiziskā slodze ir ļoti laba, pats skrien un dari .
jums ta vispār, youtube laikmetā,atrast sev vingrinājumus nebūtu jābūt problēmai :)

01.09.2011 05:30 |

Reitings 1190
ja stundas var darīt , ko grib, varu ieteikt novilkt Karmenas elektras dvd , tur ir viena daļa ar vingrinājumiem. iemācīties galvenos no galvas un taisīt sportā

mēnesis tādas fizkultūras un rezultāts jau būs redzams.

http://www.youtube.com/watch?v=CpaVEspg85k&feature=related

es ik pa brīdim nomainu dvd , lai neapnīk. ir daudz dazādu foršo treniņu video ,arī pussycatiem ir labs dvd . vārdu sakot, danco un sporto :)
01.09.2011 05:42 |

10 gadi
Reitings 3298
da labi, man tas laiks sen kā vairs nav aktuāls. Un pēc visām pamatskolām un vidusskolām, tikai tagad ar prieku nodarbojos ar sportu (it īpaši to varētu attiecināt uz skriešanu), pie tam es nemaz nebiju no tām, kam gāja slikti sportā, bet nu tas viss iepriekš vairāk bija tā vispārīgi runājot ;) Vienkārši saprotu arī tos, kas izvairās no sporta nodarbībām (te jau pieminēto tabulu un normatīvu sakarā).
01.09.2011 06:07 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
ha, man mamma arī ir ārste un vidusskolā rakstīja zīmes! :-D
01.09.2011 06:11 |

Reitings 1202
A viņa var man zīmi no vēstures uzrakstīt? Man baigi negribas iet:D

Bāc, es nekad nesapratīšu šitos cilvēkus. Man tā šķiet, ka nākamreiz, kad te kāda čīkstēs par lieko svaru, būs jāpajautā, vai vispār skolā uz sportu gājusi.
01.09.2011 08:29 |

Reitings 1202
Oi, par to neiekļaušanos tabulā... Bet protams! Ja tu VIENU reizi gadā noskrien to krosu, jo pārējo laiku esi laidusi luni, tad loģiski, ka nenoskriesi uz 10! Tu domā, ka matemātikā uzrakstītu kontroldarbu, ja mājās/stundās nemācītos? Tak, ja jūti, ka nevari palekt, tad vakarā lec, kamēr varēsi! Nu, nebūs tev 10, būs 7, bet tāpat ir citos priekšmetos. Ir skolēni, kas gramatiku nerubī, ir tādi, kas ķīmijā mūžam nedabūs sekmīgu, un ir tādi, kas no matemātikas neko nesaprot, kaut gan citur atzīmes labas. Tad ko tagad, ārsta zīmi gādāt? Sviests! Ja tiešām kādas fiziskās kaites neļauj sportā sekmes gūt, tad jau tiešām ir tā pamatotā ārsta zīme, tā ka nav, par ko uztraukties.
01.09.2011 08:34 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
essnee- tiesam loti piekritu tev :-) .Laikam atceros ,ka man vienmer loti patika fizkulturas stundas un sports!Saprotu,ka visi cilveki nevar but sportiski,bet nodarboties ar fizkulturu,kada bija skolas limeni... -es pat nespeju iedomaties,ka var slikti ietekmet cilveku?
Mums pat tie vecie cilveki braucam kreslos taisa rita rosmes utt.Protams, ir speciali vingrojumi utt!Vingrosana vienmer ir bijusi veseliga! :-)
Delerium-ja es butu tava mamma,tad noteikti sadu zimi nerakstitu,jo visam vel klat...tava draudzene vienkarsi negrib apmeklet sporta nodarbibas,tas pat nav ,ka kada vaina ar veselibu... :-O
01.09.2011 09:07 |

Reitings 480
Reģ: 20.10.2009
Eh... izlasot tēmas nosaukumu uzsita nostalģiju pēc skolas, kad bija aizraujoši viltot zīmes, dabūt tās utt. Tagad gan, ja būtu iespēja, nekad nešmauktos un izmantotu iespēju pa brīvu pasportot.

Bet atbildot uz jautājumu. Domāju, ka mūsdienās neskatās stingri,jo viss vairāk vai mazāk kļuvis tāds... pēc brīvas izvēles. Kam vajadzēs, ies utt. nostāja. Vismaz man tā šķiet :) Nezinu, kā tas notiek koledžās gan.
01.09.2011 10:43 |

Reitings 5115
Reģ: 03.06.2011
Piekrītu essnee.

Pati skolas sportā biju viduvējība - beidzu ar 7nieku. Bija disciplīnas, kuras es mājās trenējos, jo zināju, ka satrenējusies varu dabūt labu atzīmi. Piemēram, pumpēties es mācījos vairākus mēnešus (!!). Man ir ļoti vārgas rokas, ne reizi nevarēju piepumpēties, bet tad pamazām, sākumā pret palodzi, tad zemāku galdu, līdz beidzot tiku pie tāda soliņa kā skolā bija un ieskaitē dabūju 9. Lai gan būtu dabūjusi 0. Presītes es arī tāpat mājās trenējos tieši ieskaites vajadzībām.

Izcilniece jau nekāda nebiju, jo man sports ļoti vājā vieta, bet galīgi izgāzusies nejūtos - bija ieskaites, kur patiešām neiekļāvos tabulā, bija tādas, kur varēju arī 9 vai 10 dabūt.
01.09.2011 10:44 |

Reitings 4129
Jā, es arī sporta stundu laikos viemēr sapņoju par atbrīvojuma zīmi, jo vienmēr noskrēju pēdējā, aizlecu vistuvāk, pārlecu vismazāk. Un, ja visās mācībās manas atzīmes bija (agrāk visi 5, kad mainījās uz 10 baļļu sistēmu, tad 8-10), tad sports bija vienīgais, kurā saņēmu knapi sekmīgu atzīmi. Īsāk sakot tās normas, kuras bija jāpilda, iedzina pamatīgu riebumu pret obligāto sportošanu, bet neskatoties uz to nevienu sporta stundu nebastoju. :-)
01.09.2011 10:47 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits