kā jau te augstāk minēja - kartupeļus var pagatavot ļoti daudz veidos, man kaut kur mājās bija pavārgrāmata 100 un 1 ēdiens no kartupeļiem :DD
sacep uz pannas, cep, pieliekot sīpolu, cep, piegriez tomātu, pašās beigās pierīvē ķiploku un uzlej sojas mērci - jau trīs ēdieni
cep cepeškrāsnī - sagriez kartupeļus gabaliņos, izber uz pannas, uzber garšvielas, sāli, nedaudz eļļu, samaisi, iekšā cepeškrāsnī, kamēr gatavi
kabači ir ļoti lēti - nomizo, sagriez gabaliņos, liec katlā/pannā, klāt vienu sagrieztu sīpolu, sautē ~25min/30min, atkarībā no daudzuma, protams, piemet klāt tomātus sagrieztus, pasautē vēl, kamēr tomāti gatavi, pieber sāli, piparus, baziliku piemet, ja ir, ja ir, tad arī baltvīna etiķi pielej, ja nav, tad citrona/laima sulu
ļoti lēti/garšīgi un sātīgi ir grūbas/putraimi/šķeltie zirņi
šķeltie zirņi vispār santīmus maksā, ieber katliņā nedaudz, uzlej ūdeni, vāri(svarīgi - neber sāli, jo tad nekad nebūs gatavi, tas pats ar lēcām, pupiņām), kad ir pašķīduši, apcep uz pannas sīpolu, piegāz klāt putrai, pieber dilles, piparus un sāli. vari vārīt šķidrāku, piemetot vēr burkānu(sagrieztu) un kartupeļus, sanāks zupa, beigās pievieno apceptus sīpolus+ķiplokus+dilles+garšvielas
to, kā grūbas vārīt, var atrast internetā, tagad nerakstīšu
vienvārdsakot, iemācies gatavot (: