Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Malkas apkure

Reitings 1093
Reģ: 17.05.2013
Labrit! :)
Rakstu no telefona, mana telefona nav garumzimes, mikstinajuma zimes, tapec teksts izskatas ta, ka izskatas.

Ludzu pastastat tas meitenes (ari virieshi, protams), kuras ir dzivojushas dzivokli ar malkas apkuri. Ka jums tas patika? Kadi plusi, minusi? Kadas neertibas? Un cik ljoti letak bija, neka dzivojot dzivokli ar centralo apkuri? Cik daudz malkas jums bija nepecieshams cik ilgam laika periodam? Un kur jus pirkat sho malku?
Tatad - ludzu, visu par un ap dzivoshanu dzivokli ar malkas apkuri. :)
Saku domat, varbut negaidit labaku algu, lai saktu iret dzivokli ar centralo apkuri, bet sakt iret tagad ar malkas apkuri.
16.01.2015 07:53 |

Reitings 1093
Reģ: 17.05.2013
Liels, liels paldies, meitenes par viedokļiem un pieredzēm!!! :)
Esmu izdomājusi, ka meklēšu dzīvoklīti ar malkas apkuri. :) Gribu jauku, mājīgu vienistabas dzīvoklīti, kur varēšu vakaros sēdēt pie sprakšķošas uguns :)
17.01.2015 19:46 |

Reitings 1983
Reģ: 13.01.2012
Šobrīd apskaužu tos, kam ir malkas apkure. Man ir centrālā, bet dzīvoklī ir šobrid +16 grādi. Kad bija sals pirms nedēļas, tad no rītiem modos +12 grādu dzīvoklī.

Esi sazinājusies ar nama apsaimniekotāju vai rīgas siltumu, lai apskatās, kas par vainu?
17.01.2015 12:55 |

Reitings 821
Reģ: 23.04.2011
Man pagaidām ļoti patīk. Dzīvoju 1istabas dzīvoklī, tāpēc to ir ļoti viegli apkurināt. Piemēram šādā laikā kurinām tikai reizi 3 dienās un silts ir visu laiku. Protams, pie -20 ir jākurina katru dienu, taču arī tad siltums visu laiku turās. Pagājušajā ziemā aizgāja aptuveni 2-3 kubi malkas, kas ir aptuveni 80 EUR. Komunālos attiecīgi arī maksājam tikai par elektrību un ūdeni + atsevišķos mēnešos par apsaimniekošanu. Mēnešos, kad jāmaksā par miskastēm un visu citu, kas nav elektrība un ūdens, maksājums aiziet līdz 50 EUR maksimums, taču normāli par komunālajiem maksājam aptuveni 30 EUR. Malku sagādājam vasarā un tā tiek glabāta piemājas šķūnītī.
Laukos mājā gan šis stāsts nedaudz skumjāks, jo aukstākās ziemas diennaktīs ir jākurina pat visu nakti un tad pat izgulēties nesanāk lāgā. Mammai arī darba pusdienu pārtraukumā jāskrien māja kurināt, lai vakarā būtu silti.
Visā visumā man patīk malkas apkure, jo varu kurināt jau tad, kad parādās pirmais vēsums dzīvokļa sienās un nav jāgaida, kad kāds beidzot izdomās pieslēgt apkuri, lai drēbes normāli varētu izžāvēt.
17.01.2015 12:40 |

Reitings 2547
Reģ: 29.01.2009
Es arī lasu un brīnos ko te daudzas sarakstījušas :-D

Visu dzīvi esmu dzīvojusi ar malku kurināmā dzīvoklī/mājā. Tā kā malkas skaldīšana ir mans mīļākais darbs un to neļauju darīt pat tētim, tad esmu priecīga,ka drēgnos rudens vakaros un ziemā varu kurināt pašas skaldītu un krautu malku. Nav liels apgrūtinājums uz mājām atnest vienu maisu ar malku, izkraut- tas pat iederas interjērā. Patīk tas, ka es varu kurināt tik siltu cik vēlos un kad vēlos.

Nav tā kā te saka- jāsēž visu dienu un jākurina. Tad jāsaka, ka laiks remontam,ka siltums pa pakšķiem lien ārā.

Turpretī pilsētā ar draugu mums dzīvoklī ir centrālā apkure un ciest nevaru- jāmaksā, bet siltums mazs, silti jāģērbjās, kaut ir jauni logi un labs remonts. Dzīvais siltums ir daudz patīkamāks.
17.01.2015 12:34 |

10 gadi
Reitings 3675
Reģ: 24.09.2012
Dzīvoju +\- 22 gadus malkas apkures mājā. Kurinājām ar koka pagalēm. Pie lieliem mīnusiem ziemā uz rīta pusi dažreiz bija pavēsi, bet nekad ne auksti. Vakarā kurinājām un no rīta joprojām bija gana silti un patīkami, neskatoties uz to, ka veca koka māja un veci koka logi, bet krāsna bija jauna un "jaudīga".

Kopumā, nebija ne vainas. Sava romantika tajā visā noteikti bija. Kurināšanu kā tāda vispār neuzskatu par baigo apgrūtinājumu, bet grūtāk bija tieši malkas iegāde, sakrāmēšana šķūnī, un pēc tam - nešana no šķūņa uz mājām (100m) pa diviem klēpjiem katru dienu.

++
Man apmēram līdzīgi, vēl joprojām dzīvoju malkas apkures mājā, liels pluss, ka māja ir celta ļoti pamatīgi, viss patiešām ir nosiltināts (lai gan mājai jau gandrīz 100 gadi), līdz ar to nav tā, ka vakarā ir silts un no rīta jau jādrebinās. Kurinam ziemā katru krāsni reizi dienā, ap pusdienlaiku, un ir super :)

Bērnībā mums tas bija obligātais mājas darbs, atnākot no skolas. Tētim neinteresēja,kurš nesa, kurš nenesa(par to mums pašiem bija jāvienojas), galvenais,lai vakarā ir no kā kurināt.

++++ :D :D
17.01.2015 12:23 |

Reitings 857
Reģ: 08.08.2014
aarpraats kaa patiik paarspiileet. nav tik traki ka jaakurina triisreiz dienaa lai vareetu meeteli novilkt,nav taa ka malkai pakalj jaastaigaa nez cik reizes dienaa vai to nebuutu kur tureet shaadaa iipashumaa kas paredzeets kurinaashanai ar malku. jaa uzreiz apakshbiksees un kruushtruii izmesties nevareesi,kad atnaaksi maajaas,BET vai tieshaam tas ir taads apgruutinaajums pirmo laiku pastaigaat siltaakaa dzhemperii un vilnas zekjees kameer sasilst. ar malkas apkuri vismaz ir garantija par to kad kurinaasi tad arii buus silts nevis maksaa 200euro meenesii par siltumu un salsti nost un taa nemaz nav tik reta paraadiiba dziivokljiem ja ir labs dziivoklis tad njem ciet,pietam ja dziivosi viena diez vai tev buus lielaaks dziivoklis par vienistabas tur vispaar uzsilst aatri un malka nemaz tik daudz neaiziet

++++++++++++
Un pluss tas ka nāk rudens tur Septembris / Oktobris mēs varam kurināt un būt slitumā . Nevis drebināties mitrā dzīvpklī ka nav pat kur drēbēm izžūt .
17.01.2015 11:57 |

Reitings 112
Reģ: 23.09.2014
Baigais slinkums nest iekšā no šķūnīša, visu istabu piegružo...

Kā mans tētis saka...tam ir domāti bērni. :D
Bērnībā mums tas bija obligātais mājas darbs, atnākot no skolas. Tētim neinteresēja,kurš nesa, kurš nenesa(par to mums pašiem bija jāvienojas), galvenais,lai vakarā ir no kā kurināt.
17.01.2015 02:29 |

Reitings 112
Reģ: 23.09.2014
Ar švaku krāsni/kamīnu un mūrīti,protams, būs ko noņemties.
Brālim ir malkas apkure lauku mājās, iekurina vakarā, vel nākamajā dienā mūrītis ir pietiekami silts. Kad rudenī/pavasarī uznāk kaut kādas vēsās/lietainās dienas,kad prasās siltumiņu, pietiek ar vienu kurināšanas reizi uz divām dienām.
Vienu laiku īrēju istabiņu,kur protams bija arī centrālā apkure, bet man paveicās ar lielu kamīnu. Tā nu atvedām malku, sakrāmējām to starp sienu un kamīnu (tur bija atstarpe kādu piecu pagaļu platumā) līdz pašiem griestiem, vienādā līmenī, baigi smuki izskatījās + retu reizi ar dzīvokļa biedriem kamīnā cepām marshmallowus . Ak, atmiņas,atmiņas.
Ja tagad būtu jāizvēlas, es nezinu vai ietu īrēt dzīvokli ar malkas apkuri. Ja izrādīsies,ka krāsns tāda pašvaka,tad būs no noņemties un es negribētu kāda cita dzīvoklī "uzsaukt" jaunu krāsni. :D
17.01.2015 02:14 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Dzīvoju +\- 22 gadus malkas apkures mājā. Kurinājām ar koka pagalēm. Pie lieliem mīnusiem ziemā uz rīta pusi dažreiz bija pavēsi, bet nekad ne auksti. Vakarā kurinājām un no rīta joprojām bija gana silti un patīkami, neskatoties uz to, ka veca koka māja un veci koka logi, bet krāsna bija jauna un "jaudīga".

Kopumā, nebija ne vainas. Sava romantika tajā visā noteikti bija. Kurināšanu kā tāda vispār neuzskatu par baigo apgrūtinājumu, bet grūtāk bija tieši malkas iegāde, sakrāmēšana šķūnī, un pēc tam - nešana no šķūņa uz mājām (100m) pa diviem klēpjiem katru dienu.
17.01.2015 02:06 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Dzīvoju mājā kur radiatorus apsilda ar malkas apkuri. Zini, ja būtu iespēja, es te nedzīvotu. Kad ārā ir tikai nulle grādu, no rīta mostamies ar +8 grādiem, iekurināt var uz max 17 grādiem un tas ir kurinot visu dienu bez pārtraukuma. Un mums ir jotul krāsns. Divstāvu māja.
Pirms tam dzīvojām mājā ar centrālo, ideāli.
17.01.2015 01:33 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Nespēju iedomāties sevi dzīvoklī ar malkas apkuri. Man nemaz nav tik daudz laika, lai katru vakaru sēdētu mājās un kurinātu krāsni. Bijusais draugs dzīvoja dzīvoklī ar malkas apkuri, ziemā tur centos pa nakti nepalikt, jo man liekas, ka tas bija briesmīgi- vakarā uzkurina līdz +30, no rīta pat +15 grādi vairs nav.
Nepatīk arī specifiskā smaka, kas ir šajos dzīvokļos, varbūt citi to nejūt, bet es jūtu, visas drēbes ar to piesūcas.
Vēl viens mīnuss-mājās ar malkas apkuri bieži vien dzīvo ne tas labākais kontingents.
16.01.2015 19:12 |

Reitings 2337
Reģ: 14.07.2014
Njaaa. Šobrīd apskaužu tos, kam ir malkas apkure. Man ir centrālā, bet dzīvoklī ir šobrid +16 grādi. Kad bija sals pirms nedēļas, tad no rītiem modos +12 grādu dzīvoklī. Un par to es maksāju lielu naudu. Varētu jau ar sildītāju kkā piesildīt - bet tās ir papildu ne mazas elektrības izmaksas. Aaaaaaa, un sildītāju ieslēdzot kontaktā, momentāli izsit korķi, tā kā pat ja es gribētu maksāt papildus, es vienalga neko tur nevaru izdarīt :D

Tā kā ne vienmēr malkas apkure ir mīnuss. Vari kurināt, kad pašai gribas siltumu. Sēžot 2 zeķu pāros, termoveļā un biezā halātā pa virsu pie datora un kad vienalga salst pirksti, es tev nopietni saku - nešaubies, ņem!
16.01.2015 18:20 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man bija malkas apkure , un es atceros tos laikus -patika tas gaiss dziivoklii,vareeja iekurinaat ,kad vien gribeeja-vareeja reguleet siltumu.Atceros ,ka loti aukstos ziemas riitos ceelos loti agri ,lai iekurinaatu,jo mazais beernins bija jaapaartin:-)Toreiz vannas istaba arii bija ar malkas apkuri.Tagad domaaju ,ka taa dziive man deva loti labu ruudijumu-maaceeju malku skaldit ,zaaget.Atceros ,ka kaadreiz mazgaajos aukstaa uudeni uttSaprotu,ka sis dziives veids noteikti nav domaats visiem.
Noteikti gribu iegaadaaties savu dziivokliiti atpakal:-P
16.01.2015 16:06 |

Reitings 1425
Reģ: 25.08.2013
Esmu dzīvojusi privātmājā ar krāsns apkuri. Krāsns sildija arī siltās grīdas. Siltums visā lielajā mājā turējās sutku.
Tad esmu dzīvojusi mājā ar podiņu krāsnīm. Nepatika,regulāri bija skurstenis ciet un ātri atdzisa,jo bija jau savu nokaplojušas. Malka pa sezonu ar podiņkrāsnīm izmaksāja 200ls. Kamēr mana radiniece pa centrālo maksāja 200ls mēnesī,bet es par visu sezonu.
Šobrīd dzīvoju lielā trīistabu dzīvoklī ar kamīna apkuri(neapsilda gan visas istabas) ,izmaksas 1brikeśu maiss dienā- 1,89.
Man ļoti patīk malkas apkure,jo es salstu pat vasaras vakaros,un kad dzīvokļos visur ir pavēss vel un nekurina,es jau sēžu pie kamīna un sildos.
Man personīgi visās mājās un dzīvokļos izmaksas uz šo apkuri ir bijušas tiešām mazas.
16.01.2015 15:34 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Besī šis telefons. Stulbā klaviatūra, labo itkā pareizi tekstu........ (e)
16.01.2015 14:52 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Šos meitenes! Kāds tad ir jūsu dzivoklis vai maja, ja jakurina 3x dienā? Jums tur logs 24*7 vaļā? Nē nu nopietni. Pat laukos ar -30 grādiem mājā nekad nav bijis jakurina 3x dienā. Un mājā nebija veikts remonts.

Dzīvojam dzīvokli ar malkas apkuri. Kurina 1x dienā vai šajā laikā pat 1x pa divām dienām. Ir labi. Ātri uzzīmēt. Nu ok mums ir atsevišķa telpa kur stāv krāsniņa, gruži neiznesajas pa visu māju, ja vienīgi draugs nenotira savas zeķes no skaidām. Malku draugs sarūpē vienmēr. Problēmas ar kurināšanu nav. Mums ir siltās grīdas visā dzivoklī, boileris kuru var uzsildit ar elektrību, gan kurināšanas laikā arī silst. Dzīvoklis arī atrodas mājas stūri. Nav nekādu problēmu.
16.01.2015 14:48 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Ak jaa tas rita aukstums nav patikams, seviski ja vel uz skuuniti jaaiet.

Taam kam malkas apkure iesaku briketes tomer vieglaak...un nav ne jaakraamee malku, ne jaapasuta. Man omei vinas bija, bet agrak kad paliku tur pa nakti tad ritos bija stindzinosi aukts.

Labaak tomer apkure, lai gan no otras puses kameer apkuri nepiesleedz, tikmeer vismaz amzaak salst nekaa dzivoklu maajas kur nav piesleegta apkure.:)
16.01.2015 14:40 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Es tev teikšu, ka atkarīgs no tā, cik laba ir krāsns. Cik ātri uzsilst, cik ilgi tur siltumu.
Piemēram, mana drauga vecāku mājās katrai krāsnij pietiek ar pusotru klēpi malkas. Krāsns paliek tik karsta, ka roku nevar pielikt.
Mēs krāsni viņa istabā kurinam tikai tad, kad tiešām ir nepatīkami auksti. Tāpēc, ka pirmajā naktī vispār nav iespējams gulēt, otrajā tā okey, trešajā ideāli. Tā kā nepiekrītu apgalvojumam, ka no rīta būs jāsalst.
Un proooootams, ka lētāk, stipri lētāk.
16.01.2015 14:36 |

Reitings 179
Reģ: 16.10.2014
Zanjux, Centrs, un nav nekāda ūber apkure, standarta RNP.
16.01.2015 14:28 |

Reitings 1873
Reģ: 29.01.2009
Tām,kam tik nežēlīgi viss auksts no rīta- kur jūs dzīvojat? Kaut kur,kur normāla temperatūra -20? Vai kādā stāvoklī ir jūsu mājas?
Man ir 2 krāsnis un virtuvē plīts, no rītiem nekur nav jāsaņemas,jo, piemēram, šogad nav normālas ziemas. Savā istabā kurinu 1x 2-3dienās,jo savādāk nevaru pagulēt,jo karsts. virtuvē plīts gan 2x/dienā, bet tāpēc,ka vienkārši patīk tā. Pieņemu,ka 1istabas dzīvoklī, arī nevajadzētu būt problēmām.
Protams,vajag laiku papildus visām krāsns padarīšanām.
16.01.2015 14:23 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits