Par omīti

20.05.2013, kuuuuka

Bērnībā viņa man lasīja pasaku. Vienmēr vienu un to pašu. Es zināju to no galvas un neļāvu mainīt vārdus vietām. Vēl viņa mani vienmēr pamodināja, kad biju kārtējo reizi naktī izkritusi no gultas. Viņa zināja, kas man garšo, un ļāva pievākt to olas dzeltenumu.

Kopš studēju Rīgā, viņa mani gaidīja mājās, lai arī cik reti nebrauktu. Pēdējā laikā zvanīja reizi nedēļā, lai pārliecinātos, kā man rakstās diplomdarbs, lai pajautātu, vai esmu paēdusi. Lai zinātu, ka viss kārtībā.

Man vienmēr garšojusi moka ar pienu. Viņa dzēra bez. Arī es iemācījos. Vēl pirms nedēļas izdzērām pa abām to mazumiņu, kas bija palicis no dzimšanas dienas. Tagad moku viņa dzers, skatoties uz mums no augšas.

Tik ļoti pietrūks...

Komentāri [5]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
tgd sēžu un asariņas birst!:( man omīte ir,kā otra mamma-vnm līdzās,vnm atbalsta,vnm nostājas manā pusē!
kad galvā bija vien tusiņi un ballītes,ak,cik reizes viņa naw mammu mānijusies,ka es guļu, a patiesībā esmu ballītē!:D
zinu,ka katra tā saka,bet mana omīte ir LABĀKĀ PASAULĒ!!!
29.05.2013 16:03 | saite | Atbildēt

+0
Pilnīgi asaras saskrēja acīs.
Mana omīte bija man blakus visu bērnību. Biežāk kā tēvs un māte, kuriem vēl galvā bija jaunības trakums.
Viņa ir mans lepnums, mans paraugs. Viņa manās acīs ir emocionāli stiprākā sieviete, kādu esmu savā mūžā satikusi.
Pēdējā laikā tiekamies ļoti reti, jo esmu aizgājusi savā dzīvē. Un tikai tagad novērtēju to, ko viņa manā labā darījusi. Ja agrāk katru dienu kašķējāmies par sīkumiem un gribēju ātrāk tikt prom no mājām, tad tagad retajā apciemošanas reizēs vienmēr braucu ar puķu pušķi un kārtīgi viņu samīļoju. Tādi cilvēki dzīvē ir retums. Tie jāmīl un jāsaudzē.
21.05.2013 18:37 | saite | Atbildēt

+0
Nav pasaulē mīļāku cilvēku par mammu un omīti :) vai kā es saku - manas divas mammas. Skumji.. bet tā tai dzīvē notiek. Man to ir grūti pieņemt, ka kāds ir jāpalaiž, kad aiziet aizsaulē. Nu ja - kā horoskopā saka, Lauvas ir egoisti - es esmu, tad es ilgi pārdzīvoju, man sāp un es raudu.. saka, ka asaras ir sevis žēlošana, jo otram aizsaulē klājas labi.
Kavējies vairāk jaukajās atmiņās, ar smaidu, izklausās, ka Tava omīte ir lielisks cilvēks!
21.05.2013 10:23 | saite | Atbildēt

+0
Tik miili uzrakstiiji!Man pilniigi asaras saskreeja aciis!
Es biezi domaaju par to,ka kaadreiz nokaveejam pateikt tos labos vaardus veel tad ,kad cilveeks dziivs,savaa praataa...!Sovasar brauksu uz Latviju -varbuut sii buus peedeejaa reize,kad redzeesu mammu....kaadreiz buus taa peedeejaa,zinu,saprotu....Biletes tik daargas-viirs veel noteica-brauc rudenii!Es atkal savu-man ir jaasatiek mamma...jaasamiilee,jaapsaka paldies par visu ,ko dariijusi manaa labaa,neskatoties uz to,ka buus atkal dusmiiga,kad mazgaaju maaju,dreebes uttVina vienmeer grib ,lai atpuusos-es nemaaku atpuusties MAAJAAS!!!
20.05.2013 23:57 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
Samīļo gan un pasaki visu, visu. Vienreiz omīte izteicās, ka viņa līdz 77 gadu vecumam tik dzīvos, jo tieši tādā vecumā aizgāja gan viņas brālis, gan māsa. Vakar no rīta mana pirmā doma bija - piemānīja, vēl viena dzimšanas diena bija jānosvin...
21.05.2013 00:14 | saite

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)