Grēksūdze

24.04.2013, Ance

Saka, ka vislabākais esot tīrs lūzums. Laikam jau viņiem taisnība, tiem, kas tā saka. Droši vien viņi zina. Bet es nekad neklausos tajos, kas man kaut ko saka. Laikam tas ir mans lielākais spēks un vājība vienlaikus. Man it kā ir veselīga attieksme pret sevi un apkārt notiekošo. Ikdienā es nemaz tā neskumstu. Bet šodien es atkal klausos nolādēto dziesmu un ieelpoju smaržu, kas iesūkusies manā džemperī.

Ja godīgi, tad nezinu, vai tas tiešām notika. Tik pat labi varēju to nosapņot. Tik pat labi tās varēja būt senas atmiņas no iepriekšējās dzīves. Bet nē. Iepriekšējā dzīvē man nebija blakus gulētāja. Nebija nakts vidus un es neizlavījos no savas gultas klusiņām, klusiņām. Tā, lai neviens nepamanītu. Es neaizgāju līdz benzīntankam. Un es, nervozi pīpēdama, tur negaidīju melnu mašīnu. Tas nebija tajā dzīvē. Es to visu dariju šajā.

Es pat nezinu, kas man lika riskēt ar visu. Varbūt tieši risks. Varbūt es gribēju, lai mani pieķer lavāmies prom no mājas vienos naktī? Jā, gribēju. Un joprojām gribu. Es gribu skaistu dzīvi, bet man neizdodas to iegūt. Es gribu krāsas dzīvē, bet man ir tikai divas. Paldies Dievam, es to izdarīju - savādāk es atkal būtu iekritusi solījumu, žēluma un ērtuma atvarā.

Iekāpu mašīnā un dzirdēju: "Čau, rižā!" Es tik vieglprātīgi smējos. Telefons aizmirsās kabatā un es sēdēju mašīnā trīs stundas. Un runāju. Un klausījos. Un smējos. Tās lietas, ko biju atmetusi kā nevajadzīgas. Kāds mani pārliecināja, ka bez tām var iztikt, iedomājieties? Ka tās jāupurē augstāka labuma vardā. Un es tā arī darīju. Uzturēju mākslīgu smaidu, mākslīgu jautrību. Izlikos, ka viss ir lieliski. Es pat mācījos braukt ar mašīnu. Bet tas viss sabuka, kad iekāpu viņa mašīnā.

Nedaudz jūtos kā mazohiste. Es laužu savu lūzumu atkal un atkal. Pagājuši jau vairāk kā trīs gadi kopš mēs iepazināmies. Atceros žiguli. Žigulis nu ir mana mīļākā mašīna. Atceros mūžīgos Latvijas ceļus. Viemēr mašīnā, vienmēr braucām. Bučojāmies, kad lukoforos dega sarkanā gaisma. Viņš mēdza speciāli braukt lēnāk, lai sarkanā gaisma degtu viemēr, kad piebraucam pie luksofora. Un es uz viņu skatījos un viņš man likās kā izdomāts.

Joprojām viņš ir gatavs nakts vidū braukt 60 km pa zemes ceļu, lai mani satiktu. Un es esmu gatava izlavīties no mājas. Un katreiz, kad viņš aizbrauc mājās, man sāp. Zinu, ka tam mīlasstāstam nebūs laimīgu beigu. Es viņu nesaprotu. Viņš ir mans Ešlijs Vilkss. Bet katreiz, kad man sāp, es jūtos dzīva.

Viņš mēdz teikt: "Tu esi īsta." Lai ko tas nozīmētu.

Viņš nav īsts. Vismaz ne man.

Komentāri [9]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
PS: nenosodu tevi nekādā mērā, bet tikai izteicos vietām skarbi :D
02.05.2013 03:57 | saite | Atbildēt

+0
Cerams neizveidosies blogs blogā ;) Bet Ance, kas tavuprāt ir mīlestība? Un kas esi tu pati? Diemžēl tu esi vienkārši atkarīga, tu dzenies pēc mākslīgām sajūtām, kas uztur tevi to liesmu, kuru tu centies nosargāt, kaut jūti, ka ūdens smeļās jau mutē, saprāts un rīcības vairs neiet vienu ceļu. Vēlētos jau teikt lai cieni sevi, bet kā teica pirmais cilvēks, kurš pētīja mīlestības fenomenu - "Iemīlējies cilvēks, parāda visas neprāta pazīmes". Bet šī mīlestība ir savtīga - tu domā par sevi vairāk, kā par viņu, jo bez viņa tev sāp vēl vairāk.
Tas fenomens ir paslēpies tajā paralēlajā pasaulē, kuru mēs radam, kā savu sapni, savu oāzi, kur viss ir labi valda saticība un rūpes vienam par otru, valda kaisle un maigums. Un kā var to sapni iemainīt pret reālās dzīves vientulību? To izdarīt ir ļoti grūti un laikam ejot arvien grūtāk un grūtāk. Bet tikai to izdarot tu vari ieraudzīt un veidot jaunu sapni, kurš tiešām ir piepildāms, kur saplūst šīs divas pasaules, kur valda viss, ko tu esi vēlējies un otram ir tieši tas pats. Un jūs būvējat vienotu sapni - izklausās idealizēti, bet mans naivais prāts tic, ka pastāv tāda mīlestība, kur viens par otru rūpējas, kur cilvēki viens otru papildina, kā bagātībā, tā nabadzībā, kā priekos tā bēdās. atbalstīs otru un iespers pendeli brīdī, kad tas ir nepieciešams, otram labu vēlot. Es nekādā mērā nesaku, kas tev ir jādara, to izdomā pati, kādu laimi tu sev vēlies. Un vai tiešām tā ir "Solveigas" laime no Pēra Ginta ?
02.05.2013 03:54 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
Eh. Tev taisnība. Tas cilvēks vienkārši salauza man... sirdi? Un nez kāpēc, man joprojām ir kaifs no tā. Kaut kas slims tajā visā ir.
03.05.2013 01:24 | saite

+1
ak,mīļā,cik labi saprotu,kā jūties,ko domā,kā ir tēlot smaidu,sajūtas un vienaldzību!bet tu jau moki sevi,nevis viņu!(lai gan nezini vai viņš nemokas,tieši tāpat kā tu) varbūt vnk pajautā viņam,ko jūt un domā viņš,izstāsti, kas un kā!(iespējams,ka viņš jūtas tieši tāpat,kā tu,bet nevienam no jums nepietiek spēka un drosmes,sākt runāt pirmajam) SAŅEM SEVI ROKĀS UN RUNĀ!Ja grūti runāt-uzraxti viņam vēstuli-nevis draugos,e-pastā,bet gan īstu vēstuli-liec uz lapas visas savas izjūtas un domas!Pat ja nenodosi to viņam,jutīsies labāk!;)
29.04.2013 19:13 | saite | Atbildēt

+0
Es sajutu.....
28.04.2013 00:35 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
Netīšām ieliku mīnusu.
Ance riktīgi žēl, ka tā ir sanacis, vakar par šito situāciju daudz domāju..
28.04.2013 11:31 | saite

+0
Varbuut Tev pashai jasaak veidot savas laimiigaas beigas un pajautaat ''vinjam'',vai vinjs neveeleetos buut dalja no taam? :)
25.04.2013 20:31 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
Tas diemžēl nav un nebūs iespējams.
25.04.2013 21:58 | saite

+1
Skaisti un sāpīgi vienlaicīgi. Tomēr zinu, ka bez šādām sajūtām dzīve dažreiz liekas tik pliekana.
25.04.2013 17:54 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)