Alga par skolēnu atzīmēm-jā vai nē?

10.03.2013, MyOwnWay

katrs no mums kaut reizi ir iedomājies par iespēju, ka par savām atzīmēm varētu saņemt naudu no vecākiem.

Kāds ir jūsu viedoklis?

Vai saņēmāt naudu? Vai bija kādi noteikumi?

vai saviem bērniem maksātu par atzīmēm?

Komentāri [13]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Man arī nemaksāja par atzīmēm, bet kad biju nopelnijusi kādu labāku vērtējumu vai augstu sasniegumu piem., sacensībās, māmiņa to novērtēja vai nu aizvedot uz restorānu vai nopērkot sen kārotu lietu, vai atļaujot doties uz kādu pasākumu, ko iepriekš nebija ļāvusi. Arī uzskatu, ka nevajag maksāt, bet attalgot, nopērkot kāroto lietu, atļaujot doties kaut kur, aizvedot kaut kur utt kas nu kuram patīk vairāk, tādejādi veicinot motivāciju "ja centies, tad tiec attalgots" iemācot cik svarīga ir motivācija un cik svarīgi ir nopelnīt "labās lietas", ka nekas nav par brīvu.
16.03.2013 16:24 | saite | Atbildēt

+0
Man nemaksāja,bet bija noruna,ja būs atzīmes virs 7 visur,tad nopirks kaut ko "lielāku"-dators,tv,dizainera soma utt. Nauda nebūtu pareiza pieeja lai bērns mācītos.
15.03.2013 15:19 | saite | Atbildēt

+0
Viennozīmīgi nē! Pret arī esmu par to, ka varētu maksāt par trauku mazgāšanu un istabu uzkopšanu! :))
12.03.2013 15:58 | saite | Atbildēt

+0
Man liekas, ka ir Ok šādi atalgot! Lai bērns saprot, ka lai kaut ko nopelnītu ir jāstrādā un dzīvē jau naudiņa nenāk tāpat vien. Un skola jau tas pats darbiņs ir - bērna darbiņš, ko labi japaveic ---- tad nāk arī alga!
11.03.2013 21:19 | saite | Atbildēt

+0
Manupraat daudz labaak buutu par labaam sekmeem nopirkt to ko beernam kaarojas. Piem. ja sanem labu atestaatu gada beigaas var nopirkt jaunu kompi, mobilo utt...
11.03.2013 18:33 | saite | Atbildēt

+0
Man maksāja, 10-9 bija lats un par 8- 0,50 Ls,par fiziku,krievu v. un matemātiku vairāk. Šī sistēma sākās kādā 7. klasē, bet iepriekš mācījos gana labi, un uz naudas pelnīšanu tādā veidā neiespringu.
11.03.2013 18:25 | saite | Atbildēt

+0
Var kaut kā palutināt vai atalgot bērnu par labām atzīmēm, bet ne jau kā samaksu, bet kaut kā savādāk iemācīt to, lai bērns saprot, ka pašsaprotami ir labi mācīties pašam no sevis, nevis tāpēc, ka par to maksā.
Par sevi varu pateikt, ka man nemaksāja, lai gan vienmēr labi mācījos.
11.03.2013 17:14 | saite | Atbildēt

+1
Tas nav pieņemami. To nedrīkst darīt,pretējā gadījumā bērnam iesēdīsies galvā tas,ka par visu labo viņam jāsaņem nauda. Kad izaugs,kaut ko sasniegs,iegūs darbu,tad viņam būs alga. Šobrīd šādi lutināt bērnu nav vajadzības.
11.03.2013 15:40 | saite | Atbildēt

+1
Man neviens nemaksāja par labām sekmēm, bet tādēļ es nezaudēju motivāciju būt teicamniecei. Tādēļ arī saviem bērniem naudu nemaksāšu par mācībām.
11.03.2013 10:37 | saite | Atbildēt

+0
man bija + sistema,sakrajot noteikto skaitu, tetis noperk to ko velos. neatbalstu,jo berns domas ka jamacas tikai del naudas un ka viss jadara tikai tad ,kad maksa par to. Ir tik daudz veidu ka motivet.
11.03.2013 09:54 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits