Tramvaji.

02.03.2012, Anastasia

Laikam esmu nenormāli neiecietīga un manī ir ārprātīgs tolerances trūkums, taču man emocionālas grūtības sagādā braukšana ar sabiedrisko transportu. Neesmu nekāda izlutināta mātes meita, mamzele vai kas tur vēl, taču dažas padzīvojušās, pensionētās (man nav pretenziju pret pensionāriem kā tautu, nepārprotiet...) kundzītes paciest man nākas ar lielām pūlēm. Piemēram, vakar, pēc ilgiem laikiem, braucu vecajā, labajā ceturtajā tramvajā un katrs, kura sēžamvietai sanākusi saskare ar šī maršruta tramvaju sēdvietām labi zina, ka pieturā pie Centrāltirgus iekāpj vesels pūlis cilvēku, vairumā šīs padzīvojušās kundzes.

Mans stāsts būs par vienu sirmu kundzi (tālāk tekstā K) un mazu meiteni (tekstā M, kurai varēja būt ap gadiem 9 vai 10). Tātad, pieturā, kur atklājās visu īstās dabas un nodomi K, kā vairums, ieslēdza savu apslēpto turbo dzinēju un ielidoja tramvajā izgrūstot no vietām visus, kuri gadījās viņai ceļā...

Mani vienmēr ir fascinējis fakts, ka šie cilvēki vienmēr šķiet tik nevarīgi, īd un vaid, un tā tālāk, bet kad viss nonāk pie tikšanas tramvajā/autobusā/trolejbusā utt., iet kā tanki. Kā pēc maniem iepriekšējiem novērojumiem parasti K-veidīgie dara, arī šoreiz K apstājās pie kādas par sevi jaunākas, sēdošas sievietes un nepārprotami raidīja zibeņus ar acīm kā Pikačū, lai viņu palaiž apsēsties, šī sieviete, nepārprotami, palaida. Kurš gan tā nebūtu darījis, visiem taču ir sirdsapziņa un vecāki vairumam ir mācījuši, ka vecāki cilvēki jāpalaiž apsēsties. Tā ir aksioma!

Pieturā, kura saucas -Kuldīgas iela- iekāpa M, mazs meituks ar pārdabiski milzīgu mugursomu, un apstājās pie K sola un turējās pie tā piestiprinātā roktura. Viss būtu bijis labi un ierasti, taču K sāka grūstīt M un visiem spēkiem centās viņu dabūt prom no sava krēsla. Tā kā M nesaprata ko K vēlējās, jo puse viņas izrunāto vārdu (krievu valodā) būtu aizstājami ar garu un izteiksmīgu „Pīīī” viņa nekustējās ne no vietas. Pateicu kundzei, lai liek bērnu mierā. Saņēmu savu laipnības devu.

Bija pienākusi mana pietura un man bija šis burvīgais transporta līdzeklis jāpamet, nekad neuzzināšu, kā beidzās rupjās večiņas monologs, tomēr ceru, ka M viss kārtībā un viņa netika nobakstīta ar K spieķi. Manī nav ne grama naida ne pret vienu cilvēku, taču visam ir savas robežas un, ja kāds nepamatoti sāk aiztikt bērnus, kā šinī gadījumā, ir diezgan grūti aizbildināties, ka šis, lūk, ir vecs cilvēks, tādi ir jāciena!

Komentāri [6]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Labākais jautājums tiešām ir kur tādi cilvēki rodas- labi, varbūt vecs cilvēks, sāp visas malas utt., bet visiem, VISIEM, ir problēmas, dažiem jauniem cilvēkiem pat vairāk vajadzētu pasēdēt (te jau izskanēja piemērs par nakts maiņām, pašai draudzene ir ģībusi sabiedriskajā) nekā dažai kūkai.
05.03.2012 21:18 | saite | Atbildēt

+0
Nja. K-veidīgie reizēm mēdz parādīt tādus brīnumus... Visvairāk riebj tie, kas izmanto savu "dienesta stāvokli" un visu dienu vizinās. Un viņiem po, ka turpat meitene/puisis pēc naktsmaiņas nevar kājās nostāvēt aiz noguruma. Man ir zināms princips attiecībā uz vecajām tantiņām. Tiem, kam "vso ploho, moloģož vopše" un notiek vietas izcīnīšana ar elšanu, pūšanu un savu pupu stutēšanu virsū sēdošajam, principāli nedodu vietu. Ja tev "ploho", tad sēdi mājās vai brauc tur, kur "horošo" (lai gan tajā zemē jamos neviens negaida). Novērots, ka šitie visvairāk iet kā tanki.
04.03.2012 23:14 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
jā, uz to zemi kur vsem horošo viņi tiešām nebrauks, tēma cita, bet es brīžiem tā brīnos, ka cilvēks te nodzīvo 50 gadus un ne vārda nevar latviski pateikt... baigie principi, arī par pupu stutēšanu virsū :D
05.03.2012 16:53 | saite

+0
Man riebjas sabiedriskai, bet vairāk tāpēc, ka tur brauc bomži, džerāji un vienkārši smirdīgi cilvēki. Es dažreiz jau iekšēji rīstos no tām smakām.....un arī neesmu pārlutināta mātes meita.
Tādus tantuku gadījumus baigi bieži neesmu pamanījusi, jo parasti iekāpju galapunktā(autobusā), apsēžos pie loga, un neskatos vairs uz iekšākāpējiem.
Bet nu nesen bija keiss, ka sēdēju, klausījos mūziku, man blakus krievu pensene sēdēja. Iekāpj veca večiņa, es izņemu austiņu un prasu: nāksiet sēdēt?? un palaidu.
krievene pukstēja par to, ka es prasīju, vai nāksiet nevis teicu: nāciet sēdiet!!!
tāda kaza.
es uz viņu ar TAAAADU skatu paskatījos, ka viņai nācās apklust.
02.03.2012 18:50 | saite | 1 atbilde | Atbildēt

+0
Labi vēl, ka nepukojās, jo nepacēli šamējo un neiesēdināji krēslā ;)
05.03.2012 21:16 | saite

+0
Piekrītu par visiem procentiem, cik vien var - sabiedriskais transports ir vieta, kur nākas sastapt dažādus ļaudis, kurus pēc brīvas gribas nekad nevēlētos pat redzēt ejam! Es nenoturētos un Babai-Jagai pateiktu, ko domāju par viņas nepieklājīgo uzvedību un sveša bērna aizskaršanu!! Kur tādi cilvēki rodas?!
Un tie Pikačū skatieni ( :D ) uz manis vairs neiedarbojas - glūnu ārā pa logu un tēloju, ka neko nemanu. Ja cilvēks ir spējīgs "raidīt zibeņus", varēs arī kājās pastāvēt!!
02.03.2012 16:11 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits