Sievietei būt

Not_for_sale, tā būs atbilde Tev, tikai pagarākā bloga ieraksta veidā ;) Bērnībā izlasīju kalnu grāmatu. Protams, prātā palikuši kādi spilgtākie momenti. Aizķēra Poliannas tēva, kurš laikam bija invalīds - dzīves skatījums. Tā bija savdabīga spēle, ko abi ar meiteni spēlēja, viņi priecājās par to, kas viņiem IR. Un es novērtēju, ka esmu sieviete. Man patīk sajust dzīvi līdz mielēm...vai dieniņ, tā ka kaukt gribas. Aiz laimes. Vīrieši tā neprot. Savādāk, bet pa savam. To, ka ļaujamies vasaras lietum, noģērbjam kurpes, palēkdamies aizskrienam pa tvanošo asfaltu, izgaršojot un sajūtot lietus piles uz ķermeņa. Ja man nav loģiska pretargumenta, tad balstos uz intuīciju. Un man vienalga, ja vīrietis norausta degunu mana "darīšu tā, jo jūtu, ka tā būs pareizāk" priekšā, savās domās nokristot mani par pilnīgu nekonstruktivitātes iemiesojumu :D Nākamā īpašība, kas noteikti saistās ar sievieti - ir "māju sajūta", "pavarda turētāja". Tā smalkā nots, kad pie Tevis gribas atgriezties. Jo Tu nomierini, varbūt tieši otrādi - uzmundrini, Tu spēj veldzēt...Laime taču ir ligzdā, vai ne? Katrai noteikti ir īpašību kopums, kas nāk prātā, dzirdot vārdu "sieviete". Maigums, iejūtība, kaisle, dzīvesprieks... Pat neņemos visas piesaukt, tikai vēlos pateikt, ka mēs esam dažādas. varbūt šobrīd Tava dvēsele tiek skrāpēta kaķa nagiem, tāpēc varētu būt jebkas cits, izņemot sievieti. Sieviete...jā, protams, pirmais bērns puika, tas nozīmē, ka dzimta turpinās .Bet, redZi, arī konservatīvie japāņi atļāvuši par imperatori nākotnē kļūt mazajai Aiko. Tā ka - varbūt dzīve tomēr ir tāda, kādu mēs to iedomājamies, un ejam uz to...nevis skatāmies vēsturiskā aspektā (t)

Komentāri [2]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Madonna ar ložmetēju, paldies par Tavu ierakstu, esmu pārliecināta, ka ne tikai not_for_sale ir vērts to izlasīt un ieklausīties:)
Salome, paldies par to, ka pirmo reizi Tevis rakstītajā pamanu kādu komatu trūkstam! Vienkārši patīkami redzēt, ka katra no mums mēdz reizēm tādā kļūdīties.
04.07.2011 10:58 | saite | Atbildēt

+0
Es dievinu būt sieviete, tiešām. Mani dažkārt tracina citas sievietes, jo pati apzinos, cik... hmm... pastulba mēdz būt mūsu domāšana, bet, acīmredzot, ne visām tā apziņa ir. Man, piemēram, nav problēmu atzīt, ka neesmu tik loģiski racionāla savā prātā kā vīrieši. Toties māku staigāt augstpapēžu kurpēs. :-P Manuprāt, mūsdienās tās robežas ir tik filigrānas.. un, savā ziņā, arī liberālas, jo jebkura sieviete pati var izvēlēties cik emancipēta un sievišķīga vēlas būt. To, dzīvojot mūsu pasaules daļā, derētu atcerēties un prast novērtēt.
04.07.2011 06:59 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits