atkāpe pagātnē

30.06.2010, sunce
Šad un tad lasot diskusijas vai citu meiteņu blogus, uzpeld atmiņas no pašas pagātnes.. :) nu re, šoreiz diskusijas "atriebiba" autorei Maksliniecei apsolīju, ka izstāstīšu atmiņas, kas atausa, palasot viņas rakstīto... Brīdinu uzreiz - būs gari, jo atceroties to visu emocijas plūdīs aumaļām!!! Tad nu tā - tas viss notika pasen, vēl mācījos vidusskolā. Bija man viena laba draudzene, kopā bijām gan skolā, gan ārpus tās, rakstījām viena otrai vēstulītes un likām tās grāmatā vai penālī, rakstījām par izjūtām, emocijām, savām vēlmēm, puišiem, romantiku.. :D Viņai bija draugs. Par kādiem 6 - 7 gadiem vecāks! Īsti nemāku teikt, vai viņi bija pāris, bet viņa noteikti to vēlējās! Kādu laiku viņi tikās, bet tad viņš viņai teica, ka starp viņiem nekas nebūs un ka viņi nevar būt kopā.. Mierināju savu draudzeni, biju kopā ar viņu šajos sāpīgajos brīžos, uzklausīju, teicu, ka viņa noteikti atradīs labāku un viss būs skaisti un labi.. Pagāja kāds pus gads. Un tad viņš sāka izrādīt uzmanību man. Es, loģiski, izvairījos, teicu, ka es nekādi nevaru ar viņu pavadīt laiku kopā, pastaigāties vai atpūsties, jo viņš taču ir manas draudzenes draugs! Viņš savukārt, protams, zvērēja, ka starp viņiem nekā sen vairs nav un nekad nav arī bijis.. Vienīgais, ko atļāvos, bija garas telefona sarunas - viņš man stāstīja visu, par sevi, par savu dzīvi, par attiecībām ar meitenēm - bijušajām, esošajām, par savu ģimeni, utt. Es pārsvarā klausījos.. Biju viņam uzticības persona, zināju tādas lietas, kuras nezina pārējie, apkārtējie cilvēki, kas viņu uzskatīja par baigi kruto.. Bet es zināju, ka viņš ir vienkāršs cilvēks, ar jūtām un emocijām.. Pienāca eksāmeni, mana draudzene saslima un nokļuva Rīgā slimnīcā.. Bija mana vārda diena, skola bija patukša, jo citiem bija vēl stundas, bet mums, kā 12 - mācības vairs nenotika. Tā nu es gāju pa koridoru, taisījos jau doties mājup, pēkšņi skatos - VIŅŠ, gribēju jau izvairīties, bet viņš mani noķēra un iespieda rokās kastīti - Tas vārda dienā, viņš nočukstēja un projām bija... tā es ar rokās iespiesto kastīti arī nogāju visu ceļu līdz mājām. Iekšā bija sudraba kulons ar manu horoskopa zīmi (man nav ne jausmas, kā viņš zināja, kad man ir dzimšanas diena, jo nekad viņam nebiju to teikusi..).. Dāvana, neko neprasot pretī! Bet - pēc tam nāca ļaunākais.. Šo mūsu garāmejošo tikšanos bija kāds redzējis un, izpušķojot stāstu, izstāstījis manai draudzenei, kura nu uzskatīja, ka viņi ir izšķīrušies tieši manis dēļ! Atbraucot no slimnīcas viņa paziņoja - izvēlies, vai nu es, vai viņš! Lai kā centos pateikt, ka nav nekāda "viņš", ka starp mums nekā nav un man nemaz nav jāizvēlas, jo gan viņš, gan viņa ir mani labākie draugi, draudzene nepiekāpās.. Tā nu mans eksāmenu laiks pagāja smagi - draudzene domāja, ka es viņu esmu pievīlusi, es domāju, kā man viņu pārliecināt, ka tā nav, bet viņš.. Viņš tajā laikā izdomāja, ka viņam ir jābrauc uz Zviedriju darba meklējumos! Uzreiz nākošajā dienā pēc mūsu izlaiduma! Sajūta bija ārprātīga, jo likās, ka es esmu pazaudējusi abus savus labākos draugus... Pat neko nedarot! Pienāca izlaidums - pēc svinīgā bija pienākusi kārta pirmajam valsim. Man nebija pāra, jo klasē puišu bija maz un tie jau bija izķerti, nācās meklēt pāri no malas! Mana un viņa kopīgā paziņa teica - dejo ar VIŅU! Es ietiepos - nē, es nedrīkstu! Es tā nodarīšu pāri savai draudzenei - kura īstenībā laikam vairs nemaz nebija mana draudzene.. Beigu beigās nemaz nezinu, ar kuru mani salika pārī, bet nav jau svarīgi! Pēc dejas izejot foajē satiku VIŅU, apstājos, lai parunātos, jo kā nekā viņš nākošajā dienā taisījās braukt prom un es viņu vairs neredzētu. Smējos - redz kā, savu pirmo oficiālo valsi es nodejoju ar galīgi man svešu cilvēku.. Uz ko viņš atbildēja - nu no manis taču Tu atteicies!!! Tad es sapratu, ka viņš pats bija lūdzis tai kopīgajai paziņai ieteikt man dejot ar viņu, bet es kā muļķe biju atteikusies.. :( Tajā brīdī man šķita, ka ja es nerīkošos, tad es pazaudēšu visu (īsti nezinu ko, jo nekā jau man ar viņu nebija)... Tā nu es netipiski sev, toreiz kautrīgajai meitenei, uzlūdzu viņu uz nākošo deju un teicu - lai tā ir kā atvadu deju man no Tevis.. Lieki teikt, ka mēs nodejojām visu izlaiduma vakaru un nakti, nevienu deju es netiku izlaista no rokām, neizdzēru nevienu šampanieša glāzi, bet jutos apreibusi... Nodejojām līdz pašam rītam, kad viņam bija jādodas uz vilcienu.. Un tā arī dejas solī, pa ceļam savācot viņa čemodānu, aizdejojām līdz stacijai.. Tur es stāvēju un nevarēju saprast, kāpēc mums ir jāšķiras no tiem cilvēkiem, kuri mums ir dārgi.. :) P.S. Viņa dāvāto kulonu joprojām nēsāju sudraba ķēdītē kā talismanu, un kad neesmu to uzlikusi, es jūtos kaut kā savādāk.. :)

Komentāri [17]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
stāsts gan tāds interesants, redz kā tai dzīvē gājis.. :)
Man gan nav bijis jāzivēlas starp draudzeni un puisi,jo Manām draudzenēm,katrai sava gaume. :-)
07.07.2010 02:38 | saite | Atbildēt

+0
mja,superīgs stāsts :) man ar ir bijuši daži sāpīgi mirkļi.es ar zaudēju abus.
03.07.2010 23:14 | saite | Atbildēt

+0
Sunce,kāds smeldzīgs stāsts. Tiešām šķiet, ka jūsu stāstam nav vēl uzrakstītas beigas...
Komentārs par to, ka saiet kopā ar draugu/draudzeņu bijušajiem - man ir sanācis tā, ka mans puisis ir manas draudzenes bijušais un es esmu viņa drauga bijusī... :D Un it kā nekādu problēmu. Vienīgi manam ex laikam bišķi dur. :D Tā kā viss laikam atkarīgs no cilvēka uztveres. Bet man jau draugi ir teikuši, ka mūsu kolektīvā ir jocīgi, ka par spīti visādām attiecību peripetijām visi ir palikuši draugi :)
01.07.2010 22:35 | saite | Atbildēt

+0
nu jā, ja džeks pasūta un meičai ir jūtas, tad sūdīgi salaist, bet ja abiem pofig, kāpēc ne :D
30.06.2010 19:50 | saite | Atbildēt

+0
Nu drošvien ka notika tā kā tam jānotiek. Jo dzīvē reizēm tā gadās, ka tur kur tu gribētu likt daudzpunkti, dzīve pieliek punktu. Varbūt tā dažreiz ir labāk, bet varbūt ne. bet to nav lemts uzzināt.
Nedrīkst satikties, ja domā par draudzeni vairāk kā par sevi- ja viņas jūtas tev ir svarīgākas par savējām, ja arī tas ir kā sauciens bez atbalss. Nu kautkā tā, manā izpratnē. ;-)
30.06.2010 19:46 | saite | Atbildēt

+0
Pumčik - nu beigas laikam ir tādas, kādām tām jābūt.. Rakstot šodien šo stāstu, pieskaroties kulonam kaklā, es domāju - un ja nu es toreiz būtu ļāvusies viņam? Varbūt viņš nebūtu aizbraucis, vai arī mēs būtu aizbraukuši vēlāk kopā.. :D Kāda jēga minēt, kā būtu, ja būtu.. Vienīgi kā piparene saka - nedaudz smeldze pārņem to visu atceroties.. Godīgi sakot - sajutos kā toreiz, sirds iedrebējās, liekas, sajutu viņa elpu uz sava kakla, kad viņš čukstēja - tas vārda dienā.. :) Ehh... :)
Hell - nu tagad man arī vairs nav tādu draudzeņu! :D Bet par to - nedrīkst salaist - zini, man toreiz šķita, ka es nodošu savu draudzeni, satiekoties ar viņu.. Lai gan viņi vairs nebija kopā, es zināju par viņas jūtām, un viņai tās bija vēl ilgi pēc tam, kad šis aizbrauca uz Zviedriju.. Bet īstenībā neko jau es nebūtu nodevusi.. :D Laikam.. :D
30.06.2010 19:40 | saite | Atbildēt

+0
man par laimi nav tādas debīlas draudzenes! un ne pa tēmu, bet vispār par tēmu? kādēļ ņedrītk salaist ar druškas bijušo? tas tak ir bijušais :D
30.06.2010 19:33 | saite | Atbildēt

+0
Uh cik foršs stāsts, tikai diemžēl ar tādām beigām... Man būtu gribējušās citas beigas. :-) Bet tiešām super, kā no grāmatas- tik romantiski. (l) Es savulaik arī esmu izvēlējusies starp mīļoto cilvēku un draudzenēm. Neko darīt, tās nebija īstas draudzenes, ja varēja tā pret mani, bet ar mīļoto esmu kopā vēl šodien. (l)
30.06.2010 19:28 | saite | Atbildēt

+0
Hell - sekss man tajā laikā vēl nebij prātā! :D :D :-P Braukt līdzi nevarēju - es biju kārtīgā meitene, kura vīrieša dēļ no mājām nebēg! :D Nezinu, ja man toreiz būtu bijis šī brīža prāts, varbūt būtu aizbraukusi arī! :D :D Rolla, emanuelle un čepite - beidzās tas tieši tā, kā ir beidzies stāsts - viņš ir Zviedrijā (pēc toreizējās aizbraukšanas saņēmu no viņa vairākas pastkartes (vienu tieši savā dzimšanas dienā - ar dzimšanas dienas apsveikumu - nezinu, kā viņš to zināja!).. Es pat nezināju, ka viņš manu adresi zina!) Divreiz bijām tikušies, kad bija atbraucis uz Latviju, pirmajā reizē es biju pirmais cilvēks, kuram viņš piezvanīja knapi iebraucis mājās, bet pēc tam - ilgs klusums vairāku gadu garumā.. Esmu viņu atradusi draugos, bet nekad neesmu uzdrošinājusies uzrakstīt! Laikam jau mūsu starpā ir palicis kaut kāds nepabeigts stāsts, kuru man negribas kustināt..
Viņa - kad Viņš aizbrauca, viņa mēģināja caur mūsu kopīgo paziņu sameklēt viņu, tikties ar viņu, bet viņš viņu atraidīja vēlreiz. Tagad, cik zinu, viņa ir laimīgi precējusies, audzina mazo, satiekamies absolventu salidojumos (t.i. reizi 5 gados, kad es uz tiem aizdodos), kā jau klasesbiedrenes - aprunājamies.. Bet draudzības nav! Jo to jau izvēlējās viņa...
bez nika - ātri gan (nu apmēram pus gada laikā), bet zini, vidusskolas laikos viss notiek ātri - tu ieraugi cilvēku, iemīlies, Tu parunā ar cilvēku un Tev šķiet, ka Tu zini par viņu visu.. :D
30.06.2010 19:07 | saite | Atbildēt

+0
bez nika- nu šiem tak bija ilgas sarunas pa telefonu :D
30.06.2010 18:42 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits