Iziet ārpus komforta zonas

27.06.2015, Anda Bīriņa

Vasara jau gandrīz pusē, bet, šķiet, ka vēl nemaz īsti to neesmu baudījusi. Darbu daudz, pienākumu vēl vairāk. Gribas paveikt, izdarīt, saplānot un pārplānot, strādāt, sasniegt un izdarīt vēl labāk. Taču teju katrs no maniem darbiem vai hobijiem prasa iziet ārpus manas komforta zonas - piepūlēties, piespiesties, saņemties un izdarīt labi. Līdz šim varu teikt, ka esmu apmierināta ar paveikto un sasniegtajiem rezultātiem, taču, godīgi sakot, esmu arī nogurusi.

Taču, apkārt raugoties un interesējoties par veiksmīgiem cilvēkiem, nonāku pie secinājuma, ka veiksme ir tikai ārēja kamuflāža - tēls, ko redz apkārtējie. Pārsvarā visu rezultātu pamatā vienmēr bijis uzcītīgs darbs. Spēja un piespiešanās iziet ārpus savas komforta zonas, paveikt vairāk un labāk.

Bieži vien sasniegt iecerēto mums traucē dažādi blakus apstākļi, taču visbiežāk tā ir vienkārši negribēšana saņemties un darīt. Slinkums, bailes no neveiksmes. Jocīgi, jo tikai darot cilvēks var sapnim dot iespēju piepildīties. Nekas jau tāpat vienkārši nenotiek, vismaz manuprāt. Reizēm ir no kaut kā jāatsakās, lai saņemtu to, ko patiešām vēlies.

Parasti mērķus un sapņus man palīdz piepildīt sastādīts plāns – vai tas būtu treniņplāns, paveicamo darbu plāns- tas strādā lieliski! Tiklīdz es redzu sarūtoto lapu ar dienā veicamajiem uzdevumiem, padarītos darbus lapā ierakstīt ir tīrākā bauda un, ticiet vai nē, rezultāti patiešām uzlabojas. Gan sportā, gan arī darba dzīvē – vienmēr ir patīkami novērot, kā labi paveiktie darbi rindojas viens pēc otra un ved tevi tuvāk mērķim. Ir forši, ja tev patīk tas, ko tu dari. Un ir forši, ja tu pamazām sasniedz plānoto un soli pa solim tuvojies mērķu piepildīšanai.

To arī Tev novēlu šovasar – tuvoties mērķiem, piepildīt sapņus un izbaudīt procesu!

Anda, Cosmo.lv redaktore

 

Pie ledusskapja piespraustais treniņplāns palīdz ne tikai tuvoties mērķim, bet arī saņemties brīžos, kad liekas - šodien nevari un negribi.

Komentāri [1]
 
+0
Tas ir pilnībā skaidrs- ja gribas, tad laiks arī atrodas. Ja negribas- tad atrodas 75 "iemesli", lai nedarītu.
23.07.2015 16:46 | saite | Atbildēt
 
 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits