Vai bikses nogalina sievišķību?

20.04.2015, Indra Salcevica

Reizēm, kad manā aizpildītajā grafikā ir kāds brīvs laiks, es mēdzu bezmērķīgi klīst pa ielām, deldēt parka soliņu un vienkārši vērot cilvēkus. Es pievēršu uzmanību sīkākajām detaļām, es galvā zīmēju mazas īsfilmas, ainas un izdomāju likteņa stāstus. Zīmēju tērpus... un vienkārši klausos pilsētas ielu simfonijās.

Esmu bijusi teju vai visos Rīgas parkos, pat draudīgajā Maskavas forštatē un esmu atskārtusi, novērojusi un arī sev atklājusi šo to par ko šodien gribu runāt.

Droši varu apgalvot, ka Latvijas meitene un sieviete var sev piekabināt birku “bikšu pavēlniece” - gan tiešā, gan pārnestā nozīmē. 90 procenti sieviešu ne tikai ikdienā staigā šajā vīriešu garderobes radītajā apģērbā, bet skaidri arī uzņemas vīrieša lomu sabiedrībā. Jūs man prasīsiet – kas vainas biksēm?Protams, nekādas vainas, ja vien biksēm nav noteicošais pārsvars jūs garderobē! Bikses ir kļuvušas kā tāda otrā āda, pielipušas pie meiteņu pakaļām un smadzenēm... Tās ir kā parazīti, kas lēnā garā nogalina sievietes enerģiju un spēju būt sievišķīgi vājai, spēju būt romantiskai, spēju būt dāmai... Bikses ir kā visu varēšanas karogs mastā.

Nesen biju Mārupes vidusskolā, iepazinos ar Mārupes vidusskolas kori. No 26 meitenēm, kas bija ieradušās uz mēģinājumu, neviena nebija svārkos vai kleitā! Un jūs domājat, manām bažām nav bez pamata? Es neesmu pret biksēm, es esmu par samērību. Biksēm ir jābūt, bet, lūdzu, neaizmirsīsim, ka pastāv arī kleitas un svārki, ka pastāv blūzes un viegli puloveri. Mēs taču esam sievietes!

Un nobeigumā: Sveika! Es esmu Indra un kopš decembra esmu Cosmo komandas sastāvā. Manā pārziņā ir modes un stila lietas. Tiekamies žurnāla lappusēs!

Indra

 
Komentāri [5]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā
 
+0
Manā garderobē arvien vairāk parādās kleitas. Ar svārkiem švaki,jo grūti atrast augumam atbilstošus. Agrāk biju 100% bikšu meitene, bet skatos uz sevi un varu teikt vienu-vilks svārkus tikai tad,kad radīsies vajadzība. Man visu laiku pārmeta,ka jāvelk kleita un svārki, bet negribēju-atradu 10tiem attaisnojumu. Bet tagad ikdienā ir kleita, pat uz nupat notikušo Summer Sound uzvilku spilgti oranžu kleitu un jutos super! Pienāks laiks, kad pati gribēsi un emocijas kliegs-ātrāk kleitu!
14.07.2015 14:15 | saite | Atbildēt
 
 
+0
Jau kādu laiku neesmu Latvijā bijusi, vai ierodos vasarā tāpēc škiet, ka meitenes tomēr mīl kleitas un svārkus.
Bet pēc šī raksta izlasīšanas nevilus esmu papētijusi manā pusē sieviessu apgera izveli. Un tiesam svarki un kleitas ir lielā mazākumā, kā arī auduma vai elegantas bikses mazāk, loti dominē dzinsa bikses, dazados veidos.
Un pati tagad izvēlos biežāk svārkus, jo arī laikapstākli priecē.
21.05.2015 14:12 | saite | Atbildēt
 
 
+1
Jebkuri svārki vai kleita ir nēsājami ar augstpapēžu kurpēm-ja vien gribas, lai skaisti, eleganti izskatās. Ja ikdienā nepārvietojas ar auto vai taksi, sieviete, kam rūp sava veselība, nenēsās augstpapēžu kurpes un tātad svārkus, kleitas. Bikses var nēsāt ar ērtām zempapēža kurpēm.
28.04.2015 09:22 | saite | Atbildēt
 
 
+2
Nav visas sievietes vienaadas, taapeec ir arii apgjeerbam un stilam jaabuut dazaadiem. Ne visas ir romantiskas un vajaas, taapeec arii nevar gribeet ka pashpuikas tipa meitene buus sajuusmaa par rishinjaam un svaarcinjiem, taapat kaa nevajag ljoti sieviskjiigaas sievietes meeginaat iestuukjeet biksees.
27.04.2015 23:41 | saite | Atbildēt
 
 
+1
Sievišķīgi var izskatīties arī biksēs - izvēloties krāsu, rakstus un bikšu modeli + aksesuārus.
Loģiski, ka lielākā daļa nēsā bikses, jo tā ir ērtāk! Manuprāt, būtu muļķīgi vakāt kleitas, ja tajās nejūtās ērti!
Turklāt vēl nav vasaras sezona.
23.04.2015 16:31 | saite | Atbildēt
 
 

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits