Atbrīvot vietu

Nezinu, kā tu, bet es ļoti ātri apaugu ar mantām. Liekas, ka dažādas lietas burtiski līp pie manis, kamēr tīri fiziski vairāk nav vietas un arī emocionāli – sāk trūkt gaisa. Tad pienācis laiks atbrīvot vietu kaut kam jaunam.

Saņemties uz mantu sašķirošanu ir ļoti grūti. It īpaši pavasarī, kad jau tā jūtos ziemas nogurdināta un pēdējais, ar ko gribas nodarboties, ir inventarizācija.  

Kā jau visos nepatīkamajos darbos, svarīgākais ir sākums. Galvenais ir noticēt, ka, sākot no viena gala, tas darbiņš aizies un drīz vien tu jutīsies gandarīta, ka saņēmies un izdarīji.

Lietas nevajag baidīties izmest. Man nav žēl izmest lieko. Man tikai grūti saņemties sākt. Lēmums jau ir puse no uzvaras. Un es esmu sākusi pavasara tīrīšanu – savā virtuvē, pieliekamajā, garderobē un arī galvā.

Drīz būs arī vairāk brīvas vietas jaunajam, vairāk gaisa, ko elpot un – neiztrūkstošais gandarījums.

Komentāri [3]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Es tikpat kā neko nemetu ārā, visu salieku maisos un prom uz Latvijas Sarkano Krustu! Tad arī ir dubultgandarījums, miers sevī, kārtība dzīvoklī un iespējams, esmu arī kādam palīdzējusi!
22.04.2012 14:28 | saite | Atbildēt

+0
piebildiishu, ka taas lietas, kaa bezmaksas paraudzinus, nederiigas daavanas no radiem utt uzlieku uz galda viesiibu laikaa un gribeetaaji taas savaac. mani draugi dara tieshi to pashu. taadaa veidaa paruupeejamies par to, lai viss tiktu izmantots.
19.04.2012 03:06 | saite | Atbildēt

+0
ja rodaas taada veida probleemas, ka apaug ar nevajadziigaam lietaam, tad vajag apdomaat vairaak pirkumus. agraak man bija liidziigi - es to atrisinaaju, piedomaajot pie katra pirkuma. no saakuma noluukoju preci veikalaa un tad atgriezos to nopirkt tikai peec nedeeljas. ja aizmirsu ar to vai paardomaaju, tad tas noziimee tikai to, ka man to lietu patiesiibaa nemaz nevajag. dazas lietas, kuras zinu, ka nekad nevajadzees atskaitot konkreeto situaaciju, aizlieneeju vai iziireeju un nolietotaas dreebes vai nu izmantoju tad, kad uzkopju daarzinju vai arii aiznesu uz centru prieksh bezpajumtniekiem. kad peerku eedamo, vienmeer izveerteeju, cik biezi lietoshu. daudzus produktus sasaldeeju, taa tos varu uzglabaat ilgu laiku un reti izmantojamos produktus peerku vai ar ljoti ilgu deriiguma terminju vai arii mazos iepakojumos. nesen virtuvee visas skapja durvis nomainiiju pret caurspiidiigajaam, taadaa veidaa visu laiku redzu tos produktus, kuri ir maajaas un censhos izmantot. tas man kalpo kaa ideju iedvesmas avots jaunaam recepteem.
19.04.2012 02:58 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!