Par dumpiniekiem

29.03.2007, zane_nikodemusa

Vakar ar riteni aizbraucām uz Dzegužkalnu un no augšas skatījāmies, kā pa ielām staigā pusaudžu bari. Platiem soļiem, rokām kabatās, acu skatienu zemē. Nu tādi svarīgi un dumpinieciski.

Arī es pirms vairākiem gadiem staigāju tieši tāpat. Ar draugiem mācījāmies uz ģitāras nospēlēt Nothing Else Matters pirmos akordus, smagākas mūzikas ritmos "mētājām" garos matus un pēc ballītes varējām aizmigt uz grīdas. Tagad no vecā bara ar gariem matiem gan var lepoties vien meitenes. Taču puiši vēl joprojām grib dzīvot tāpat kā toreiz. Viņiem nav stabilas darba vietas, nav augstskolas diploma, nav lielo mērķu... Meitenēm tai pašā laikā ir darbi, kas viņām patīk, un augstpapēžu kurpes. Dīvaini kaut kā.

Komentāri [4]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
liva82, augstpapēžu kurpes un cienījams dzīvesveids ir solis uz priekšu? Es tā neteiktu. Ja es 30, 40 un 80 gados varēšu atļauties ik pa laikam pietriekt purnu un aizmigt uz grīdas, es tikai priecāšos par to. Mani atbaida cienījama dzīve un sabiedrības atzinīgais skatiens.
04.04.2007 19:54 | saite | Atbildēt

+0
manas skolas gadu kompānijas džeki laikam ir apskaužams izņēmums - taisa biznesu ka prieks, bet joprojām gāž podus un arī izskatās pēc frīkiem :) kā viņiem tas izdodas, nezinu, jo meitenes ar savu prātīgumu un pienākuma apziņu tomēr gribot negribot daļu no savas brīvdomības zaudē.
04.04.2007 16:42 | saite | Atbildēt

+0
essnee, man šķiet, ka tu mazliet pārprati Zanes ierakstu. Nav jau tā, ka tās meitenes ir zaudējušas to brīvības izjūtu un dziļo domāšanu, jo viņas tieši virzās uz priekšu. Savukārt puiši laikam grib vēl joprojām dzīvoties bezrūpīgākajos pusaudžu gados.
04.04.2007 16:10 | saite | Atbildēt

+0
Bet ir tādas, kurām kājās joprojām zābaki un mugurā ādas jaka. Tādas, kuras nav zaudējušas to brīvības izjūtu un dziļo domāšanu. Darbs un diploms taču nav traucēklis dzīvesstilam! Ja tagad tas ir pazaudēts, tad nekad tas nav bijis pa īstam... Es nekad negribētu pazaudēt to, kas man ir tagad!
29.03.2007 19:09 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits