Suns pārkāpts, palikusi aste

13.04.2007, elina_stengrevica

Man dzīvē iestājies tāds posms, kurš ir vienkārši jāiztur. Ir taču tādi brīži, kad tu zini, ka tev tagad jāsaņemas, jāizdzīvo, kā ir, jāiztur, un tad, kad tas būs garām, varēs domāt, kā dzīvot tālāk.

Vakar man bija maģistra darba pirmsaizstāvēšana. Veiksmīgi, un tas nozīmē tikai to, ka atpakaļceļa nav. Būs vien jāpārkāpj tai astei, ja suns ir pārkāpts. Tā bija mana lielākā šī gada apņemšanās, un es nokārtyošu šo parādu sev, kas velkas līdzi 5 gadus.

Bet kaut kur sirds dziļumos manī norisinās dialogs - un kas mainīsies manā dzīvē ar šo grādu? Kad es saskaitu kopā stundas, ko esmu mācījusies un sēdējusi bibliotēkās, un padomāju, ka šajā laikā varēju:

a) pelnīt naudu,

b) izklaidēties, priecāties, baudīt dzīvi,

c) izgulēties,

tad īstas skaidrības nav, vai mana izvēle bijusi pareiza. Jo nekas jau faktiski nemainīsies - ne man uzreiz darba devēji stāvēs rindā, ne precinieki. Tā drīzāk būs sakārtotības un gandarījuma sajūta, kāda rodas pēc nokārtota parāda. Un tikai dzīve rādīs, vai mani ieguvumi - atgriešanās akadēmiskajā vidē, diploms un beidzot padarīta darba sajūta - ir bijuši šo milzīgo pūliņu vērti.

P.S. Un kāpēc tu mācies?

Komentāri [15]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Vakar nesarakstīju nevienu lappusi. Toties izlasīju 2 zinātniskos rakstus - vienu par socreālismu un vienu par romantiku 60.gadu latviešu literatūrā. Vispār esmu sajutusies tā, ka man ir vesels līdzjutēju pulks, kurus nedrīkst pievilt :) Tāpēc šodien būs atkal jāsēžas klāt un jāraksta. (Es tikai pirms tam drusku paskrituļošu.)
15.04.2007 14:33 | saite | Atbildēt

+0
Arī es šobrīd esmu uz finiša taisnes - bakalaura darbs, noslēguma ieskaites utt.u.tjp. Visu laiku mēģinu sevi uzmundrināt un nečīkstēt, ka vairs jau nav palicis, ka pēc tam jau varēs atgūt iekavēto (filmas, grāmatas, miegu...) bet vakar uznāc tāāāds besis uz visu to - tik foršs laiciņš, bet man te visu dienu jāsēž pie grāmatām utt. :-/ Taču visu šo gadu garumā ir tik daudz ieguldīts - nu jāsaņemas vēl mazliet :-) Izturību arī Tev, Elīna!
15.04.2007 02:27 | saite | Atbildēt

+0
apsveicu!
te runāja par to, ka priekšroku dos tam, kam ir tas papīrs uz rokām. nu es teiktu tā- kā nu kurā specialitātē. ( es gan vairāk varu pateikt tikai par savu ) . lielāka loma, viennozīmīgi ir pieredzei, apķērībai un tam, cik labi proti sevi parādīt. vismaz valsts iestādēs- nav nozīmes, vai tev ir 1.līmeņa augstākā izglītība, vai maģistrs ekonomikā, Tevi paņems tik un tā. un tavu amatu paaugstinās, tikai tad, ja būsi pietiekami strādīgs, apķērīgs, arī laipns un, protams, gudrs. un praktiski jebkurš darba devējs vispirms skatīsies uz cilvēku, un tikai pēc tam uz papīru. jo augstāko izglītību var iegūt arī muļķis.
14.04.2007 15:31 | saite | Atbildēt

+0
Katrā gadījumā tas nu ir noticis: šodien sarakstīju 6 lappuses. URĀ!
14.04.2007 01:03 | saite | Atbildēt

+0
Taisnība jau Elīnai ir. Augstākā izglītība nav nekāda garantija, ka tagad dzīve būs labāka. Pašam vienalga ir pēc tam jādarbojas, sevi jāpierāda. Reizēm cilvēks bez tā papīra izdara daudz vairāk nekā cilvēks ar 3 augstākām augstākām izglītībām. Tā es vēl joprojām apbrīnoju Jāni Domburu. Viņam nav augstākās izglītības, bet vai tāpēc viņš ir mazāk veiksmīgs?
13.04.2007 23:04 | saite | Atbildēt

+0
Ja ir 2 cilvēki ar vienu gudrības pakāpi, tad jebkurā gadījumā priekšroka būs tam, kuram ir papīrs. Un, pat ja nav, ja ir tikai cilvēks mācījies un nenobeidzis pēdējo kursu - bez tās mācīšanās nebūs tik gudrs, nevarēs to biznesu uztaisīt tik labu, kā tas, kurš ir mācījies.
13.04.2007 21:21 | saite | Atbildēt

+0
bet ir cilvēki, kuri bez izglītības spēj uzbīdīt savus biznesus, bet ir kuri kam ar doktora grādu nekas nesanāk! bet izglītība biznesa sākšanā tikai palīdz, un labākis speciālists savā jomā arī nesaņem maz!!! :)
13.04.2007 18:22 | saite | Atbildēt

+0
Tas viss tā arī ir - par redzesloka paplašināšanu, par bagātību, ko neatņems utt. BET vienalga! Ar to nevar nopelnīt vairāk, nekā, piemēram, ja izdomā biznesu. (es riskēju tikt nolamāta par savtīguma un pašlabuma meklētāju, bet tā nu tas ir - es pelnu pati, tāpēc man ir svarīgi, cik.)
13.04.2007 17:56 | saite | Atbildēt

+0
mācos, jo aizrauj un ir pamats uz ko balstīt savus argumentus, paplšina redzesloku utt. daudz iemeslu un tik daudz iespēju mūsdienās, ka sirdsapziņa neļauj gulēt!! :-) bet ir grūti saprast, kas ir tas, nu viens noteiktais ko mācīties, jo infor,mācijas pārbagātības nospiež un kļūdīties negribas!
13.04.2007 17:26 | saite | Atbildēt

+0
Es šovasar saņemšu skolotājas diplomu :-) , un pilnīgi noteikti iešu studēt tālāk maģistros. Kāpēc? Vispirms jau arī tāpēc, ka man patīk tas, ko es mācos, un es gribu zināt vēl un vēl. Un otrkārt, kā jau te minēja, izglītība ir bagātība, ko neviens nevar atņemt, tā veicina manu izaugsmi un, jā, arī ceļ pašapziņu :-). Skolotāju vidū ir jociņš, ka jāmācās maģistros, jo grāds dod 4 Ls pie algas :-D
13.04.2007 17:07 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits