Dzimšanas dienas sindroms

20.07.2007, erika_berzina

Šodien ir mana dzimšanas diena. Atceros, ka bērnībā visa vasara bija īsti gaidīšanas svētki – es skaitīju dienas un gaidīju, kad beidzot pienāks mana dzimšanas diena. Tas bija tāds patīkams satraukums, tauriņi vēderā un prieks (galvenokārt, protams, par gaidāmajām dāvaniņām). Bet šogad (pirmo reizi mūžā) es kaut kā gribu ”izvairīties” no šīs dienas.

Līdz 15 gadu vecumam dzimšanas dienas svinēju laukos – kopā ar radiem un kaimiņiem. Pie mājas zem ozola tika uzklāts galds un svinības turpinājās līdz pat tumsai. Godīgi sakot, neko daudz neatceros, bet ir saglabājusies tā īpašā sajūta, kuru grūti aprakstīt vārdos.

Patiesībā man ļoti patīk organizēt ballītes, aicināt pie sevis ciemos draugus, gatavot cienastus, rūpēties par ciemiņiem, izdomāt visādas trakas lietas un dauzīties līdz pat rīta gaismai. Bet šogad gan vairāk gribas noslēpties. Varbūt tas ir t.s. dzimšanas dienas sindroms. Vai arī āķis ir tajā, ka šogad man paliek trīsdesmit gadu (protams, ka no vienas puses nav svarīgs tas cipars, bet gan tas kā mēs iekšēji jūtamies, tomēr skaitlī 30 slēpjas kaut kas nedaudz biedējošs).

Tomēr zinu, ka tas viss visticamāk ir tāds ”vājuma” mirklis, jo līdz ar pirmajiem apsveikumiem, laimes vēlējumiem un ziediem manu sirdi pārņems patiess prieks.

P.S. Kā ir ar jums, meitenes? Vai jums arī kādreiz ir bijis šāds ”dzimšanas dienas sindroms”?

Komentāri [11]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Cik es sevi atceros es vienmēr esmu svinējusi savu dzimšanas dienu, jo tā ir mana diena un to vēlos izbaudīt! (l) Lai nu kā katrs gads nāk ar jaunām pārmaiņām un iespējām kaut ko mainīt savā dzīvē. Arī es esmu vasaras bērns un savu dzimšanas dienu svinu paša vasaras viducī un lielākajā karstumā un vienmēr īstajā dienā, lai gan jau divus gadus tā iekrīt darba diena :-P Arī man patīk pati organizēšana un rūpēšanās par viesiem un tas rada tādu pacilājošu noskaņu.
Taču uzskatu, ka nevajadzētu baidīties no tā, ka mēs meitenes paliekam par gadiņu vecākas, jo tā mēs savu šarmu un burvību iemantojam ar katru dienu arvien vairāk :-)
24.07.2007 16:45 | saite | Atbildēt

+0
Peedeejaa dz.diena ko svineeju bija 18. un viss...atceros savas beerniibas dz.dienas....taa bija gada gaidiitaakaa diena..draugi, davanas, kuukas un saldumi..just fun...shobriid...man nav ieksheejas sajuutas lai svineetu, kaapeec nezinu....vnk gribas sevi palutinaat, buut kopaa ar patiesi tuviem cilveekiem....taapeec ka gribas, nevis tapec ka ta vajag
22.07.2007 01:03 | saite | Atbildēt

+0
Laikam daudziem ir tā, ka uz vecumu dzimšanas dienas zaudē to sākotnējo burvību. Kad biju maza, atceros, ka iepriekšējā vakarā pat aizmigt nevarēju, cik liels satraukums bija par gaidāmo dienu. Zināju, ka no rīta piecelšos, pie gultas mani gaidīs sagatavota dāvaniņa, saņemšu no mammas buču :-) Dzimšanas dienā pat uz skolu gāju svētku drēbēs un klasesbiedrus cienāju ar konfektēm. Bērnībā šī diena likās tik pacilājoša un laimes pilna. Bet jo vecāka kļūstu, jo mazāka nozīme dzimšanas dienai. Tagad tā ir tikai diena, kurā nākas pieņemt faktu, ka esmu par gadu vecāka. Kaut gan atceros, ka savu 18to dzimšanas dienu ļoti gaidīju un krāšņi nosvinēju. Drīz būs jau mana 20tā dzimšanas diena. nezinu kāpēc, bet gaidu no tās kaut ko īpašu. Iespējams, ka pie vainas ir apziņa, ka ieiešu savā trešajā gadu desmitā :)
22.07.2007 01:01 | saite | Atbildēt

+0
mjā..sajutu kautko pazīstamu Tavā stāstā.Tas tā ir iekšā un to nemaz nevar izstāstīt vai atrast tam izskaidrojomu..,bet dažreiz dzimšanas dienās ir tā ,ka labāk gribas sēdēt kautkur klusumā ar kādu savu vislabāko..vai aiziet uz kino noskatīties Šreku.. ;-)
21.07.2007 22:41 | saite | Atbildēt

+0
Ā, un vēl - dzimšanas diena jau nav tāds brīdis, kad vecums ar lēcienu pienāk. Mēs kļūstam vecāki ar katru dienu. Ja gadā ievieš vairākus atskaites punktus, ir foršāk:) Dzimšanas diena, mācību gada sākums, rudens lapu nokrišana, Jaunais gads, draudzenes dzimšanas diena, mana vārda diena, Jāņi, dzimšanas diena. Tā kaut kā:D
21.07.2007 01:42 | saite | Atbildēt

+0
Uij, man gan 18 gadi bija kaut kādi stulbi, tagad ir vēl jautrāk, vēl labāk, un daudz, daudz laimīgāk:) Reizēm jau paliek dīvaini, ka vasarā jau būs 22, bet vēl ne mājas, ne vīra, ne bērnu... Un tad sāku atcerēties, ka kaut ko līdzīgu es domāju savos 16, 18 un 20:D Gan jau tāpat domāšu arī vēl pēc dažiem gadiem:D Un pamazām jau uzrodas viss kārotais. Un vispār - katram vecumam ir savs skaistums, un ceru, ka to varēšu teikt arī tad, kad man tas vecums tiešām pienāks:D
21.07.2007 01:40 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
Zinu jau zinu,ka daudzas teiks *tev vēl viss priekšā*,bet vakars pirms manas 19. dzimšanas dienas ir bijis viens no grūtākajiem manai sirsniņai,jo šos 18 itin bieži vēlas tie,kam vēl nav,un tie,kam VAIRS nav...Toreiz tiešām likās,ka dzīves bezrūpība un lielākā jautrība beidzas:( Visskumjākais ir tas,ka pēdējo gadu dzimšanas dienās tik ļoti pietrūkt tās īstās svētku noskaņas,gatavošanās un svētuma svētkiem,kas bija bērnībā..
21.07.2007 00:55 | saite | Atbildēt

+0
he he man arī,kā tev Dominika :-D
20.07.2007 23:52 | saite | Atbildēt

+0
Ja vecaka kljuustu, jo vairaak man ir bail no dzimshanas dienaam :) Kadreiz loti gaidiiju, tagad vairs negaidu nemaz :) :-P :-D :-)
20.07.2007 18:02 | saite | Atbildēt

+0
Pirmā dzimšanas diena, par kuru patiešām priecājos, bija 23 gadu vecumā, kad ar mīļoto visu dienu pa gultu vārtījāmies, ēdām torti un dzērām šampanieti. Pirms tam visas dz.d. bija tādas...nekādas...
20.07.2007 17:48 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits