Bērnības draudzene

04.09.2007, erika_berzina

Mēs esam dzimušas vienā dienā. Viņa tikai divas stundas ātrāk par mani. Laikam jau pie visa ir vainīgas mūsu mammas, kuras iepazinās Dzemdību namā. Pirmos septiņus astoņus gadus tikāmies visai bieži, jo mūsu vecāki bija sadraudzējušies. Pēc tam mūsu dzīves ceļi pamazām, bet neatlaidīgi aizgāja katrs uz savu pusi.

No bērnības atceros vien to, ka parasti kopīgās ballītēs agri vai vēlu mēs abas sastrīdējāmies, dažreiz pat kāvāmies un beigās raudādamas līgām mieru. Skolas laikā viņa sāka interesēties par medicīnu, bet es nopietni domāju par psiholoģijas studijām.

Pēdējo reizi aci pret aci satikāmies pirms kādiem pieciem gadiem.

Viņa bija kļuvusi par mediķi, bet es psiholoģijas vietā biju ķērusies pie literatūras. Norunājām visu vakaru, kaut gan bija pagājuši tik daudz gadi, nebija neveikla klusuma vai samulsuma. Un nebija arī tā, ka pa visām varītēm gribētos atjaunot bērnības dienu draudzību. Bija jauki atcerēties pagātnes spilgtākos notikumus, pastāstīt vienai par otru, pasapņot par nākotni, pasmieties un vienkārši pabūt kopā.

Tagad viņa strādāja Liepājas slimnīcā par vecmāti un katru dienu ar viņas gādību pasaulē nāk jauna dzīvība. Mans darbības lauciņš ir teksts. Satiekamies mēs vienīgi virtuāli. Bet zinu, kad pienāks laiks, es ļoti priecātos, ja tieši viņa - mana bērnības draudzene - palīdzētu nāk pasaulē arī manam bērniņam.

P.S. Kā ir ar tevi? Vai vēl tiecies ar kādu no saviem bērnības draugiem?

Komentāri [5]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
man bija beerniibas draudzene,bet vina aizgaaja dziivot citur.tagad veel pa retam nejausi saskrienamies,bet kad parunaajam,saprotu,ka mums vairs nav nekaa kopiigaa :-/ juutu,ka esam palikushas pilniigi sveshas viena otrai...
05.09.2007 16:26 | saite | Atbildēt

+0
Man vēljoprojām ir bērnības draudzene.mes piedzimām ar 12 stundu starpību, mūsu mammas sapazinās, kļuva draudzenes.Kad man palika 4 gadiņi, mes pārcēlamies dzīvot uz citu vieu, izrādās tas bija kaimiņos manai draudzenei.Kopā mācījāmies līdz 9.klasei,un vēl šodien tiekamies katru dienu :)
04.09.2007 19:37 | saite | Atbildēt

+0
Man vēljoprojām ir bērnības draudzene.mes piedzimām ar 12 stundu starpību, mūsu mammas sapazinās, kļuva draudzenes.Kad man palika 4 gadiņi, mes pārcēlamies dzīvot uz citu vieu, izrādās tas bija kaimiņos manai draudzenei.Kopā mācījāmies līdz 9.klasei,un vēl šodien tiekamies katru dienu :)
04.09.2007 19:37 | saite | Atbildēt

+0
Man ir 2 stabilas draudzenes kopš koledžas gadiem. Bet no pašas bērnības ar draudzenēm tiekos arī tikai virtuāli :-)
04.09.2007 17:33 | saite | Atbildēt

+0
Man bija bērnības draudzene-abām vienādi vārdi bija,abas dzīvojām vienā mājā.Tikai viņa bija vienu gadu jaunāka.tad mūsu ceļi šķirās,jo viņi pārcēlās.un tagad arī ar viņu sazinos tikai virtuāli.bet zinu ja mēs satiktos,tad būtu tikai neveikls čau,mums pat nebūtu par ko runāt.
toties no studiju laikiem ir 3 labas draudzenes,ar kurām varu stundām ilgi pļāpāt!
04.09.2007 17:30 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!