Ir vīrieši vai nav?

25.09.2007, elina_stengrevica

Sēdējām vienu vakaru ar manas draudzenes draudzenēm un aizrunājāmies par šo tēmu - vai Latvijā sieviešu ir vairāk, nekā vīriešu? Un, ja nē, tad kāpēc vīriešu pietrūkst?

Mēs tur sēdējām sešas draudzenes, no kurām trim attiecību nav vispār (bet viņām gribētos), vienai draugs uzradies pirms četriem mēnešiem, bet viņa ar viņu nav īsti apmierināta, piektā ir precējusies (un sarunas laikā mazliet garlaikojās), sestā biju es.

Pieminētas tika arī tās trīs draudzenes, kuras pēdējā gada laikā palika stāvoklī, bet dažādu iemeslu dēļ nav kopā ar bērnu tēvu, kā arī vēl pārītis, kurām vīrieša nav jau ilgāku laiku. Pilnās ģimenes mēs šoreiz atstājām ārpus sarunu loka.

Bilance? Man apkārt ir daudz patiesi foršu meiteņu, kurām nav t.s. "nopietno attiecību", bet viņām tās gribētos. Kāpēc nav? Nav, kur iepazīties. Radu un draugu, kā arī kolēģu loki ir izsmelti, jaunu kadru pie apvāršņa nav. Uz klubiem mēs ejam reti, un, atklāti runājot, arī tur "nopietnās attiecības" meklēt būtu galīgi garām.

Tie vīrieši, kas uzrodas pie apvāršņa, neiztur kritiku. Galvenie pārmetumi - ka vīrieši esot nīgri, ar sliktu garastāvokli, precēti, emocionāli vāji (salīdzinājumā ar stiprajām sievietēm, kuras pašas var izdarīt gandrīz visu), neinteresanti un neizglītoti; nav pat par ko parunāt. Tāpēc meitenes izvēlas nesaistīties ar tādiem, turpina būt vienas un vēlēties attiecības.

Es rakstu šo bloga ierakstu un vēlos pajautāt - ko domā lasītājas? Kāda ir tava pieredze jautājumā par to, ir vai nav tev apkārt vīrieši, ar kuriem būtu forši veidot attiecības. Varbūt kādai bezcerības māktai vientuļniecei tas dotu stimulu tomēr mainīt savu vidi un doties meklēt attiecības kaut kur citur.

Komentāri [10]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Rakstu, rakstu daudz kur:) Mani vienkārši kaitina, ka cilvēki, stereotipu vadīti, saraksta kaut kādas muļķības un domā, ka tā ir svēta patiesība. Nu, ja es zinu, ka tajā vecumā, kad tos vīriešus vajag, viņu ir vairāk, tad es to arī saku. Citādi visas tik čīkst, ka vīriešu neesot, bla bla bla. Kas meklē, tas atrod! :)
28.09.2007 19:22 | saite | Atbildēt

+0
essnee, es nejauši esmu trāpījusi uz "tavu" tēmu (tajā nozīmē, ka tevi interesējošu), jo neatceros, kad tu būtu tik aktīvi rakstījusi komentus ;-)
27.09.2007 00:33 | saite | Atbildēt

+0
eStella, vīriešu mazāk ir tikai kopējā skaitā, no dzimšanas līdz reproduktīvajam vecumam vīriešu ir vairāk! Tā ir statistika! Sieviešu pārsvars ir uz pensijas vecuma rēķina.
26.09.2007 12:02 | saite | Atbildēt

+0
Latvijaa IR viirieshu mazaak, un ne jau tur taa lieta, kaapeec, piemeeram, es esmu viena. Vienkaarshi, lai dzheks nopietni tiktu pie manis, vinjam jaaiziet manu draudzenju komisija :-D Savukaart, ja es draudzenju nepatiku pret VINJU nerespekteeshu, zinu, ka vai nu vinjas no manis attaalinaasies, vai ar liaku nograuziis tik taalu, ka man savu puisi buus pat riebiigi redzeet. Skarbi. Varbuut drauzmiigi. Un varbuut pat par to es savas draudzenes taa miilu - par ruupeem. (l)
26.09.2007 01:30 | saite | Atbildēt

+0
Kā ta nav Latvijā smuku vīriešu? Nekur nav redzēti tik smuki kā pie mums. Tiesa gan, mums jau ir arī visādas minoritāšu tautas, kas bojā bišk to paskatu, bet, ja apgrozās latviešu pulkā, tad viss ir tā, kā vajag:) Ir gan daudz, gan smuki, gan sakarīgi:) Nesaprotu, kur ta apgrozās visas tās, kuras saka, ka normālu vīriešu neesot? Laikam meiteņu ballītēs:D
25.09.2007 23:57 | saite | Atbildēt

+0
var ar viriesiem iepaziities jeb kur... un patiesiba ja ticam liktenim ta jau satiksim to isto. un ja vienkarsi kad virietis patik tad jaiet un jaiepaziistas, to var dariit kafejnica,biblioteka,da jeb kur. vienkarsi ir jabuut ieksaam uzsaakt pasam sarunu nevis gaidiit zilus brinumus! un viiriesi ir, tikai daudzas jau skatas uz to izskatu, lai buutu baigais smukulitis, bet swariga ir arii cilveka dwesele! un latvija nav daudz smuku viriesu, ja saja zinja izveles nav, bet ja labi pamekle var atrast forsu veci! :-D
25.09.2007 17:00 | saite | Atbildēt

+0
Domāju, ka tā ir kultūras un audzināšanas, nevis kvantitātes problēma. Iesaku izlasī J. Zālīša grāmatu, kas izdota ap 2001.gadu, bieza, brūnā krāsā, nosaukumā k-kas ar dzimumaudzināšanu, tad arī vairāki kāpēc kļūs skaidrāki. Pačukstēšu vien to, ka sievietes ar'nav bez vainas. Tā teokt - viena pagale nedeg.
25.09.2007 14:41 | saite | Atbildēt

+0
Man ir 21, mans draugu un paziņu loks arī ir ap šo vecuma grupu - man apkārt ir diezgan daudz foršu, gudru, atraktīvu puišu. Bet šobrīd man un viņiem ir tāds vecums, kad neko nopietnu veidot nav vēlmes. Tā kā vīrieši ir, bet citreiz vnk nav īstais laiks.
25.09.2007 14:16 | saite | Atbildēt

+0
Ā, es vēl aizmirsu pierakstīt, kāpēc liekas, ka vīriešu nav. Tā ir viena tāda teorija, protams, tikai. Ja mēs ņemam normālsadalījuma līkni un skatāmies pēc intelekta, tad vīriešiem ekscess ir pozitīvs, bet sievietēm negatīvs. Tas nozīmē to, ka ir diezgan maz gudro un baigi daudz dumjo, bet sievietēm ir tā izlīdzinošāk pa vidam. Tā nu normālās sievietes grib tos gudros vīriešus, bet to jau ir mazāk. Lielais kvantums ir muļķu, ko normālās sievietes negrib. Bet nu tā pēc bioloģijas un daudzumiem viss ir tā, kā es rakstīju iepriekš:)
25.09.2007 13:40 | saite | Atbildēt

+0
Vispār jau puikas dzimst vairāk. Tas ir pēc statistikas. Arī reproduktīvajā vecumā vīriešu joprojām ir vairāk, bet tad atmirst negadījumos, karos, no slimībām un sava stulbuma dēļ. Un pensijas vecumā vairāk ir sieviešu, kas dzīvo prātīgi un lēnām. Tā, lūk - tā ka nav, ko teikt, ka vīriešu nav. Ir un vēl pāri paliek.
Runājot par savu pieredzi - neatceros tādu momentu, kad es nepazītu vismaz baru sakarīgu vīriešu. Nu, varbūt kaut kad pārejas vecuma sākumā, kad visi puikas bija fuj:D
25.09.2007 13:16 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits