Auksti

15.10.2007, baiba_gabranova

Šoreiz gribu parunāt par to, kāds ārā laiks. Un ne jau tāpēc, ka man nav nekā cita, par ko rakstīt. Vienkārši rudenīgais aukstums pēdējo dienu laikā ir uzkundzējies pār manu pašsajūtu un noskaņojumu. Jūtu, kā mans organisms lēnām un negribīgi uzsācis ilgo adaptēšanās ceļu pretī ziemai.

Jau sen esmu sapratusi, ka esmu piedzimusi nepareizajos platuma grādos. Jūtos komfortabli pat 35 grādu karstumā, kamēr citi elš un svīst, bet, tiklīdz termometra stabiņš rāda mazāk par plus 20 Celsija grādiem, drebinos un ne par ko citu nespēju padomāt, kā vien par to, ka man ir auksti.

Ar šausmām noskatos, kā meitenes ziemas spelgonī skaistuma vārdā bizo apkārt miņikos un plānajās zeķbiksēs. Kaut ko tādu es sev nekad neesmu spējusi nodarīt. Vilnas zeķes un šalles man mājās ir vairumā, tāpat kā biezi džemperi ar augsto apkakli.

Zinu, jau zinu – ja mums nebūtu rudeņu un ziemu, klimats būtu vienmuļš un garlaicīgs. Un, protams, ka nekas nevar būt skaistāks par rudens vētru un piesnigušu mežu. Bet, ja godīgi, es bez tā mierīgi varētu iztikt. Ja man būtu iespēja izvēlēties, tad ziemu es iekļautu ceļojuma maršrutā, bet ikdienā dzīvotu pavasarī un vasarā.

Tikko pabāzu degunu pa balkona durvīm. Brrr... auksti!

Komentāri [6]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Es arī būtu laimīga, ja es dzīvotu kaut kur dienvidos.. Skaists jau tas rudens un ziema, bet tad, kad jāstāv pieturā 20 minūtes, kad ārā 10 grādi un vēl lietus ar vēju.. Nu nē.. Labāk jau tikai vasaru (l)
19.10.2007 13:23 | saite | Atbildēt

+0
Man gan šogad nez kāpēc ir iepaticies rudens, dikti iepaticies :-) pat nezinu, kāpēc, jo iepriekš vienmēr esmu sūdzējusies par lietu, aukstumu, dubļiem utt., bet tagad redzu tikai krāsainas lapas, krāsainas šallles, feinus zābakus...un ja vēl saule uzspīd... ;-)
18.10.2007 02:56 | saite | Atbildēt

+0
Ai...es ar gribu siltumu!!! Nevaru bez ta dzivot!!!! :-/
16.10.2007 14:07 | saite | Atbildēt

+0
jā jā jā Baiba!!! Man ir tieši tādas pašas sajūtas. Man arī vajadzēja piedzimt dienvidos. Kad visi mokās ar karstumu, es jūtos SUPER!!! Mani pilnībā apmierinātu cauru gadu dzīvot vasarā, bet, ja sailgotos pēc ziemas, tad vienkārši aizlaistu un Alpiem, vai kur citur, kur ir īsta ziema un sniegs, nevis žļurba, kas pie mums!
P.S.- Es jau nu nerunāšu par to, ka cilvēki tik pelēkos laikapstākļos ir tikpat pelēki, un nepamanāmi...
15.10.2007 16:22 | saite | Atbildēt

+0
Es vēl pirms gada ciest nevarēju rudeni, bet šogad... Nekādi laikapstākļi nespēj sabojāt manu garastāvokli. Nezinu, kas ir mainījies, bet esmu pieņēmusi, ka tā tas bija, ir un būs un es to nevaru izmainīt! Kāda jēga lielāko gada daļu dzīvot depresijā par slikto laiku un aukstumu? Banāli, bet dzīve ir pārāk īsa! :-D
Tikko pārnācu mājās (laukā, starp citu, līst un man nebija lietussarga), tagad sēžu aukstā dzīvoklī ietinusies siltā halātā ar kūpošu kafijas krūzi. (l) Un tajā visā ir sava romantika! Vēl tikai jāiedzedz tās 7 sveces, kas stāv uz galda, un ko gan vēl var vēlēties... (l)
Izbaudiet! ;-)
15.10.2007 14:53 | saite | Atbildēt

+0
Āaaa, es nomirtu tieši, ja piedzimtu kaut kādos dienvidos. Man kaut kā liekas, ka mums vispār varētu nebūt silto gadalaiku. Nu, labi, vasaru varētu, jo tad ir rokfestivāli. Bet pavasaris vispār ir metams ārā. Varētu būt visu laiku rudentiņš:) Ar tām pašām vētrām, ar lapām, ar vēju, ar lietu, ar to, ka cilvēki beidzot ir apģērbušies, nevis skrien pliki pa ielu. Mmmmm:)
15.10.2007 13:23 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!