Kravājot čemodānu

23.11.2007, baiba_gabranova

Man ļoti patīk satraucošā sajūta pirms gaidāma ceļojuma. Dažas dienas pirms tam laiku gribas patīt ātrāk uz priekšu, lai tikai beidzot varētu doties ceļā! ...Līdz mirklim, kad reāli jāsāk kravāt čemodāni. Man tas tā riebjas, ka mantu kārtošanas procesā nereti vispār pāriet vēlēšanās kaut kur doties.

Tik daudzas reizes esmu devusies tuvākos un tālākos braucienos, bet vienalga neesmu iemācījusies racionāli un ātri sakravāt mantas. Ar skaudību noskatos, kā mans draugs piecās minūtēs samet somā visu nepieciešamo. Esmu pat mēģinājusi rūpīgi sastādīt līdzi ņemamo lietu sarakstu, bet tāpat vēl lidmašīnā turpinu nervozēt, vai tikai kaut ko neesmu aizmirsusi.

Šobrīd ar mani atkal notiek tas pats – pēc pāris stundām jābrauc uz lidostu (jā, mēs nedēļu neredzēsimies – es dodos uz dokumentālā kino festivālu Amsterdamā!), bet es joprojām nervozi pārvietojos pa māju, kā mantru purpinot pie sevis – „telefona lādētājs, fēns, lietussargs...” Pase, naudas maks un telefons jau drošā vietā rokassomiņā. Tad vēl jāatceras, ka visa nepieciešamā kosmētika obligāti jāiepako čemodānā, lai nebūtu jānervozē, ko drīkst ņemt lidmašīnā, ko ne...

Lai gan arī tas nepasargā no ķibelēm. Šopavasar pat gandrīz nokavēju vienu lidmašīnas reisu, un vienīgā iespēja tikt mājās bija ņemt lielo ceļojuma somu līdzi uz borta, jo bagāžas reģistrācija jau bija slēgta. Es ļoti novērtēju lidostas darbinieku pretimnākošo attieksmi, taču no stingrajiem noteikumiem „nekādu šķidrumu rokas bagāžā” man izsprukt neizdevās. Rezultātā es raudādama metu miskastē visus savus smalkos šampūnus un ķermeņa losjonus, kurus rokas bagāžā līdzi ņemt nav atļauts. Izglābt izdevās vien skropstu tušu, sejas krēmu, lūpu spīdumu un vēl pāris niekus, kuriem pietika vietas caurspīdīgajā litra tilpuma maisiņā. Neko darīt, tādi noteikumi.
Vismaz čemodānu gan vēl ne reizi neesmu pazaudējusi... tpu tpu tpu!

Komentāri [6]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

Nezināms
+0
Uztaisi sarakstu,kas vienmēr tev ir jāņem līdz un nebūs kravāšanās problēmu!!! (t)
26.11.2007 14:22 | saite | Atbildēt

+0
Īstenībā visas tās lietas vajag salikt vienā kaudzē, tad pārbaudīt, vai ir viss vēlamais, un tad tik stūķēt iekšā koferī. Es parasti daru tā - ir, ko augšā vilkt? Ir. Ko apakšā vilkt? Ir. Apavi? Ir. Apakšveļa? Ir. Ēdamais? Ir. Dzeramais? Ir. Kaut kāda silta jaka? Arī ir. Higiēnas preces? Ir. Viss, ar to pietiek:D Nu, un, protams, nauda, telefons un vajadzīgie dokumenti. Kad to visu noliek tādā kaudzē, tad šo to var atmest, lai paliek vairāk vietas:)
23.11.2007 16:28 | saite | Atbildēt

+0
Piekrtītu zizii, man arī pirmā čemodāna kravāšana bija viens liels ambatrāžs, kura beigās, tika iesaistīti gandrīz visi ģimenes locekļi (ar padomiem, kas jāņem utt.).
:-D
Nu esmu ielāgojusi, ka čemodāns jākravā mierīgi, bez steigas, iepriekšējā vakarā - sākumā pats nepieciešamais tiek savākts un pēc tam jau pārējais! :-)
Jauku ceļavēju Tev, Baiba un interesantu ceļojumu! :-)
23.11.2007 14:06 | saite | Atbildēt

+0
Kad pirmoreizi braucu ceļojumā viena pati, arī nesapratu, ko vajag un ko nē - beigās kofera kārtošana uzdzina tādu izmisumu, ka likās, ka nekur nebraukšu :-D un toreiz arī daudz ko lieku paņēmu līdzi.
Nevaru teikt, ka tgd būtu iemācījusies perfekti sakārtot koferi, bet es sapratusi, bez kurām lietām noteikti var iztikt un kuras var nopirkt, ja nu gadās aizmirst vai arī neesmu paņēmusi, bet tomēr vajag.
piekrītu essnee, ka koferi jākārto iepriekšējā vakarā, vēl labāk - jau iepriekšējās dienas rītā, jo tad vismaz ir laiks paspēt nopirkt, ja kas pietrūkst, vai arī visas dienas garumā pārkārtot koferi kaut piecas reizes un ar daudz mazāku stresu, nekā ja pēc dažām stundām lidmašīna :-)
23.11.2007 12:50 | saite | Atbildēt

+0
Sakravāties vajag iepriekšējā vakarā, bet no rīta vēl pārbaudīt, vai ir pase, nauda un telefons - bez pārējā var iztikt, un nekāda skāde nenotiks, ja nepaņemsi dvieli, kedas vai mp3 atskaņotāju:)
Eh, uz rokfestiem braucot, gadu gaitā esmu iemācījusies, ko vajag, ko nē:D
23.11.2007 11:37 | saite | Atbildēt

+0
Man atkal ļoti patīk šī kravāšānās, protams, ja ir visa diena tam veltīta. īpaši, ja jāizlido ir agrajās stundās, kad vēl tumšš...rīta nesteidzīgā kafija, vēl pardomas, satraukums. Kuat kur atkal jāaizbrauc :) Un veiksmi Tev, Baiba, A ;-) msterdamā!
23.11.2007 11:27 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits