Spēles draugu kompānijā

29.11.2007, Anda Bīriņa

Mūsu draugu kompānijā pēdējā laikā ir iegājies, ka saviesīgos vakaros spēlējam dažādas spēles - lai jautrāk. Interesanti, ka katrs ballītes namatēvs vai namamāte savā mājā rīko atšķirīgas spēles. Šobrīd mēs diezgan aktīvi esam pievērsušies trim nodarbēm - novusam, Riču-Račam un faktu spēlei "Latvija".

Vislabākais ir tas, ka katra no šīm spēlēm patiesībā ir oriģināla un lielās kompānijās spēlēt tās ir ļoti jautri. Piemēram, novusam esam izveidojuši savu turnīru - katru nedēļu tiekamies un tad veidojam dažādus spēlētāju topus. Savukārt, spēle Riču - Raču sākotnēji varbūt var likties pavisam ikdienišķa un neinteresanta, tomēr, ja satiekas četri cilvēki, kuriem ir par ko parunāt, ticiet man, Riču - Račs var būt dikti jauks izklaides veids paralēli draugu sarunām. Trešā ir mana mīļākā spēle, kura var izlīdzēt jebkurās viesībās. Tā ir gana intelektuāla, lai gudrie draugi to neuzskatītu par lieku laika izšķiešanu, un gana interesanta, lai nevienam nebūtu garlaicīgi. Turklāt no šīs spēles var iemācīties tik daudz lietas, kā arī atmiņā atsvaidzināt jau sen aizmirstus faktus un notikumus. Faktu spēle, kā jau minēju iepriekš, saucas "Latvija". Esam atklājuši, ka to vislabāk spēlēt, sadaloties komandās. Jo, ja atbildi uz kādu jautājumu nezinās viens, varbūt zinās kāds cits komandas biedrs. Turklāt šī spēle ir lielisks veids, kā sapazīties savā starpā pavisam nepazīstamiem cilvēkiem - man tā gadījās pagājušajā ballītē, kurā vienā komandā patrāpījās divas meitenes, kuras spēles sākumā viena otru nezināja, bet spēles beigās jau sapratās ļoti labi.

Un tagad gribēju jautāt jums- vai arī jūsu draugu kompānijā ir iegājies reizi pa reizei uzspēlēt spēles? Kādas tās ir?

Komentāri [5]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
mēdzam spēlēt arī "Latvija",bet tad kaut kā neveidojas tik jautras sarunas.Parasti spēlējam "Pasaules brīnumi"vai Twisteru :-D laiks paiet nemanot.
04.12.2007 01:50 | saite | Atbildēt

+0
pokera vakari, katanas, pupas, buļļi, sabotieri, uno, risks, monopols, jenga, kaa arii citas vairaak vai mazaak strateegjiskaas speeles tiek speeleetas vai nu pie mums vai draugiem (l) Visaam iesaku! :-D
30.11.2007 15:56 | saite | Atbildēt

+0
Mums jau baigi patīk "Katanas ieceļotāji", bet pagāsējā Cosmo izlasīju par "Blue Moon City"- nopirku un baigi interesantā. tagad tā ir topā:))
29.11.2007 23:46 | saite | Atbildēt

+0
Jaa, mums ljoti patiik Pokeris :)
ar draugu dazhreiz uzspeeleejam vecos durakus. Draudzenei maajas ir twister, arii interesanti :)
29.11.2007 19:46 | saite | Atbildēt

+0
Man tā "Latvija" ne īpaši. Tur daži nu tāāādi jautājumi, ka liekas neiespējami atbildēt. Mēs spēlējam "Katanas ieceļotājus", "Alias" "Pasaules brīnumi" "Imago"(ja nemaldos, šis ir pareizais nosaukums) Pēdējā man šobrīd patīk vislabāk. Bet, kad tikko bijām atklājuši Katanu, tad kādu gadu laikam katras brīvdienas to spēlējām :-)
29.11.2007 18:50 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits