Pašceptā maize

04.12.2007, erika_berzina

Runā, ka pasaulē vislabākie pavāri esot vīrieši. Varu tam tikai piekrist. Kopš dzīvoju kopā ar savu draugu (nu jau likumīgo vīru) virtuvē rosāmies mēs abi. Jāatzīst, ka labāki sasniegumi pavārmākslā ir viņam. Par ko es tikai priecājos. Pēdējā laika lielākais šedevrs - pašcepta maize.

Nevarētu teikt, ka virtuvē esmu galīga nepraša. Pirms daudziem gadiem, kad kādā ģimenē auklēju bērnus, man bija jāgatavo arī ēst. Sākumā ļoti baidījos, bet ar laiku pieradu, ka man iedod kādu recepti, izskaidro kas un kā jādara un tad tikai uz priekšu. Vispārsteidzošākais bija tas, ka es kā veģetāriete, lieliski pratu pagatavot arī dažādus gaļas ēdienus, kurus pati pat nevarēju nogaršot.

Sākumā pret drauga gatavotajiem ēdieniem izturējos piesardzīgi, nebiju īsti pārliecināta, ka viņa eksperimenti man īsti ies pie sirds. Bet pavisam drīz pārliecinājos, ka viņš ir īsts pavārmākslas meistars, prot mani pārsteigt ar garšīgām, interesantām un pārsteidzošām maltītēm. Viņa unikālākā īpašība ir šķietami no nekā (kad mājās it kā nav nekā ēdama) pagatavot kaut ko gardu. Tā reiz, kad mājās bija beigusies maize, viņš ņēma un pats uzcepa maizi. Tagad tā esam pieraduši pie pašceptas maizes, ka vairs nemaz negribas ēst veikalā pirkto. Šādai, pašu rokām mīcītai un veidotai maizei ir pavisam cita garša un smarža. Ko lai saka, esmu gatava jauniem pārsteigumiem!

P.S. Un kā ir ar tevi un tavu vīrieti? Kurš no jums vairāk rosās pa virtuvi?

Komentāri [10]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Man arī ir ļoti paveicies ar vīrieti, viņš lieliski gatavo. Viņa šedevri ir akniņas un kāpostu tīteņi. parasti gatavojam kopā. Tad, tad viņš nāk mājās vēlu, tad es gatavoju viņam viena. Bieži ir tā, ka viņš ierosina, ko gatavot, it kā sākam abi kopā gatavot, bet jāpabeidz man, jo viņš tā pamazītēm nolien pie Tv :-P
05.12.2007 23:55 | saite | Atbildēt

+0
Recepte it kā ir pavisam vienkārša > kādi 40/50 g rauga, ap 500g miltu, kādi 150 ml silta ūdens, šķipsniņa sāls, cukura, var pievienot arī kviešu klijas, dažādas sēkliņas. Pati svarīgākā ir mīklas mīcīšana. Mīklas īstā konsistence ir tad, kad mīcot mīkla vairs nelīp pie rokām. Tad mīklas bļoda ir jāapsedz ar dvieli vai segu un kādu pusstundu jāpatur siltā vietā, lai kārtīgi uzbriest...
05.12.2007 14:55 | saite | Atbildēt

+0
Mans vīrs arī labi gatavo un vienmēr palīdz virtuvē. Visgaršīgāk viņam sanāk cepeškrāsnī cepta vistiņa ķiploku marinādē! :-) Varbūt var izpaust pašceptās maizītes recepti?
05.12.2007 13:46 | saite | Atbildēt

+0
Tā kā kopā esam tikai brīvdienās un svētku reizēs, tad gatavošana tik bieži nesanāk. Bet, ja sanāk, tad tā skaisti - rosamies pa virtuvi kopā! :-) :-) :-)
04.12.2007 18:50 | saite | Atbildēt

+0
Parasti gatavojam tikai brīvdienās un tikai kopā. Vai arī viņš griež salātus, bet es samaisu :)
04.12.2007 18:33 | saite | Atbildēt

+0
Mans draugs māk uzvārīt tikai pelmeņus, nu labi izcept arī māk. Un vēl caffe uzvārīt :-D Tā kā protams, es esmu tā kas pa virtuvi ņemas, betman tas ļoooti patīk un es nemaz nesūdzos
04.12.2007 18:28 | saite | Atbildēt

+0
Mans draugs arī labi gatavo ēst :-) . Mums ir sadalīts tā, ka es gatavoju pa darba dienām, viņš-brīvdienās. Es teiktu, ka viņam sanāk labāk, diemžēl man vēl jāmācās :-D .
04.12.2007 18:20 | saite | Atbildēt

+0
maizi cepam visparastākajā cepeškrāsnī :)
04.12.2007 16:36 | saite | Atbildēt

+0
Kur viņš cep maizi? Kādā plītī?
Mēs ar draugu abi gatavojam uz maiņām - citreiz viņš, citreiz es.
04.12.2007 16:18 | saite | Atbildēt

+0
nu maizi veel necep, bet gatavot vinjam patiik :) Ikdienaa man neiipashi patiik gatavot...vairaak taa- uz sveetkiem, bet tad kautko iipashi sarezhgjiitu. Manam draugam droshi uzticu zivju eedienu pagatavoshanu, jo taas mees esam iecieniijushi, bet man ar vinjaam kautkaa neiet. Galvenais, ka gaume eediena izveeles zinjaa mums ljoti sakriit. :-)
04.12.2007 14:58 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)