Kaila sieviete uz skatuves

07.12.2007, elina_stengrevica

Vakar biju brīnišķīgā šovā "Cabaret plin plin". Skaisti tērpi, labs dziedājums, jauka atmosfēra - viss tiešām pārdomāts, lai skatītājiem būtu interesanta atpūta. Taču viena epizode mani sadusmoja pa īstam. Tā kur uz skatuves mīņājas kaila meitene, piesedzoties ar stilizētām "pāvu astēm".

Sadusmoja tāpēc, ka sievietes kailums tiek padarīts par izklaidi skatītājiem.(Jāatzīst, ka mans draugs oponēja, sakot, ka viņa nemaz nebija kaila. Labi, atzīstu, dibenā viņai bija zelta diegs un ap krūtīm viņa vicināja pāvu astes.) Bieži vien mākslā kails ķermenis ir veids, kā kaut ko uzsvērt, dramatizēt vai paspilgtināt, - un kailums kā izteiksmes veids uz skatuves attaisnojas. Bet šeit viss numurs ir vienkārši plikas meitenes mīņāšanās. Protams, ļoti labi izpildītas Busuļa dziesmas pavadījumā.

Man draud izklausīties pēc feministes, bet kāpēc viņai blakus nevarētu mīņāties arī čalis, kurš ar zelta diegu dibenā un piesedzoties ar cepuri izklaidētu klātesošās dāmas? Citādi pēc priekšnesuma vīriešu ovācijas krietni pārsniedza sieviešu ovācijas. Jeb vai spēle notiek galvenokārt uz vīriešu auditoriju? Vai arī tiek iepriekšpieņemts, ka kailas sievietes klātbūtnē citas sievietes jūtas ļoti omulīgi...?

Man pāris reižu nācies piedalīties korporatīvajās balllītēs, kur jaunajiem biznesmeņiem par prieku sievietes ar kailām krūtīm tiek padarītas par vakara naglu. Teikšu atklāti, ja man piepeši ir jāskatās uz citu cilvēku intīmajām zonām, man tas bojā garastāvokli. Vai tiešām bez dibenu un krūšu izrādīšanas trūkst veidu, kā izklaidēt ballītes viesus vai izrādes apmeklētājus? Domāju, ka vakardienas brīnišķīgajā izrādē neviens nebūtu sūdzējies par neinteresantumu, ja kāds viņas vietā būtu kaut ko nodejojis - foršu un ar noslēpumu.

Komentāri [10]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Ir taa kaa saka MAzaa - seksa motivi un kailums tiek izmantoti reklamas un izklaides industrijaa, tas ir neizbegami, jo paradot kailu sievieti var pardot jebko - sakot no tamponiem un beidzot ar ziemas riepaam...Var jau to uztvert ka komplimentu sievietes dailjajam formam, bet ja shie plikumi ir visur, tad tas paliek prasti un leeti... :-/ P.S. Bet par to frazi "zelta diegs dibenaa" gan sasmejos! :-D
10.12.2007 01:03 | saite | Atbildēt

+0
Kā mums augstskolā māca - viens no galvenajiem šī brīža mēdiju likumiem ir dot publikai to, ko viņa vēlās. Ja publika grib kailu meiteni, tad kailai meitenei ir jābūt. Un, kad lekcijās runājām par šo tēmu, pasniedzējs mums pastāstīja, ka kailums ir viena no "ejošākajām precēm" tieši tādēļ tas arī visur ir. Kamēr būs pieprasījums, būs arī piedāvājums.
09.12.2007 15:30 | saite | Atbildēt

+0
Nu šobrīd jau vipār tas viss ir aizgājis par tālu, jo plikumi parādās it visur. Katrā reklāmā, vienalga vai tur raklamē internetu vai logus, ir jābūt paskailai sievietei utt. Vīriešiem jau protams šāds pavērsiens ļoti apmierina, bet mani personīgi nemaz. Pilnīgi jau sāk pazust robeža starp to, kas ir seksīgi un kas ir piedauzīgi. Mūsdienās sieviete neskaitās kaila, ja ir aizsegti paši krūšu galiņi un "zalta diegs dibenā"...
09.12.2007 03:24 | saite | Atbildēt

+0
Elissa, es biju un ģenerālmēģinājumu un var jau būt, ka mums kaut ko nožuļīja, bet mūsējais ilga apmēram 2,5 h. :-)
09.12.2007 01:12 | saite | Atbildēt

+0
Elīna, tas šovs tiešām ilgst 7 stundas? :-)
09.12.2007 00:01 | saite | Atbildēt

+0
perfekti pateikts - arii manu garastaavokli demonstratiiva intiimo zonu izraadiishana neuzlabo....
08.12.2007 03:51 | saite | Atbildēt

+0
Aizejiet labāk uz rokmūziklu "Drakula" - tur tikai vienā cēlienā rāda sievieti ar atkailinātām krutīm, toties 2jā uz skatuves iziet pilnīgi pliki vīrieši ;-)
Bet vispār arī esmu PRET tādām izrādīšanām!
07.12.2007 23:12 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
Tad jau visām sievietēm vienkārši būtu jāatsakas no šāda veida skatuves tēliem... tad šādu problēmu nebūtu.... bet redz, ka tomēr ir sievietes, kas piekrīt un, loģiski, vīrīšie, kas skatās...
07.12.2007 16:18 | saite | Atbildēt

+0
Njā, mani šitādi gājieni tiešām aizvaino. Sievietes ķermenis tiek padarīts par kaut kādu izklaides objektu, par preci. Nu nē, tas ir galīgi garām.
07.12.2007 14:19 | saite | Atbildēt

+0
Elīna, man šķiet, ka šovā nodeva sievietēm bija mazā balerīna, karuselis un liriskākās dziesmas :) Vīriešiem kailas sievietes, sievietēm - bērni un romantiskas melodijas. Jau sen pārbaudīts triks.
07.12.2007 13:26 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits