Režīms, kas harmonizē

11.02.2008, zane_nikodemusa

Ja vieniem harmoniju un klusu smaidu var ienest, piemēram, austrumu reliģijas, tad man tādu izdevās iegūt Šveicē. Pagājušajā nedēļā tur baudīju ziemu un kaifoju par to, ka dienā vienīgais izaicinājums man bija paspēt uz vakariņu laiku tikt lejā no slēpošanas trasēm. Es biju īsts mietpilsoņa paraugs!

Brokastis - astoņos no rīta, autobuss uz kalnu - astoņas minūtes pāri deviņiem, pirmā iečekošanās pacēlājā - divdesmit minūtes pāri deviņiem, divu stundu ilga sauļošanās 2000 metru augstumā - no vienpadsmitiem līdz vieniem, pošanās lejā no Alpu virsotnēm uz pansiju ielejā - ap trijiem, duša - pēc pieciem, vakariņas - sešos, pēc tam vakara pastaiga pa ciemiem un jau desmitos dziļš miegs. Īsāk sakot, sešas dienas manā parasti tik haotiskajā ikdienā beidzot bija režīms, kuru es no sirds izbaudīju. Sports, regulāras ēdienreizes un izslēgts mobilais telefons ir tās lietas, kuras Rīgā man ir krietni par maz.

Interesanti, ka pirms ceļojuma par šo tematu runājām redakcijā. Elīna posās uz ASV, savukārt es uz savu Šveici. Kad teicu, ka man ļoti gribētos kādā no Alpu virsotnēm pāris stundas vienkārši sēdēt un nedarīt neko (lasi - sauļot seju), Elīna teica, ka viņa tā nevarot, ka neesot iespējams tā vienkārši sēdēt un neko nedarīt. Šķiet, vēl kāds no redakcijas minēja, ka tā esot velta laika izšķiešana. Tagad, kad esmu atpakaļ, varu apgalvot, ka tas ir iespējams un, manuprāt, tā ir dabiska meditācijas forma, kuras prasmi steigas pilnajā ikdienā mēs sevī diezgan vardarbīgi apspiežām vai pat esam aizmirsuši. Cik gan daudzi no mums vēl mūsdienās prot tā skaisti nedarīt neko (nav runa par slaistīšanos) un izbaudīt mirkli?

Starp citu, brīvdienu laikā neizlasīju ne rindiņas no detektīvromāna un augstskolas materiāliem, kurus biju paņēmusi līdzi. Tiem pieskāros tikai tad, kad lidoju atpakaļ uz Rīgu. Tad, kad manī atkal sāka mosties teicamnieces sindroms un "man-visu-vajag-paspēt" drebulis, kurš ceļojuma laikā bija veiksmīgi iemidzināts.

Komentāri [8]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Jā, režīms tiešām ir laba lieta:) Kaut kad sen biju treniņnometnē uz nedēļu. Celšanās, brokastis, atpūta, treniņš, pusdienas, atpūta, vakariņas, sarunas ar draudzenēm, miegs. :) Un tik labā ritmiņā ieiet! Bet ikdienā es tā nespēju, tomēr gribas to un gribas šito:)
13.02.2008 05:11 | saite | Atbildēt

+0
jauko tb
13.02.2008 01:50 | saite | Atbildēt

+0
Hmm. Interesanti :-) Es gan jauku kūts smaržu nesajutu :-D Varbūt tāpeč, ka dzīvoju kūrortpilsētiņā. Diezgan daudz kur esmu bijusi, bet Šveice ir pirmā valsts, par kuru varu teikt, ka aizrāva (!), ar klusumu, dabas varenību. Un tādas jūtas pat nebija izdevies manī riasīt eksosikajām zemēm ;-) Zinu to, ka tā ir lieliska vieta, lai sakārtotu domas. Man pat liekas, ka tā ir laba vieta, uz kurieni ar mīļoto braukt kāzu ceļojumā. Būt tikai diviem vien un atpūsties no visas pārējās pasaules. :-)
13.02.2008 01:50 | saite | Atbildēt

+0
Vēl ko atcerējos - redakcijā jau stāstīju, ka nedēļas laikā pat augstāko virsotņu trasēs parādījās zeme, tāpēc daudzas no tām tika nemitīgi papildinātas ar mākslīgo sienu. Savukārt ielejā ziedēja sniegpulkstenīši un gaisā jautās pavasaris. Šķiet, globālā sasilšana iedarbojas ne pa jokam. Arī Elīna vakar atrakstīja, ka no slēpošanas viņai laikam nekas nesanākšot, jo ASV kalnos (nezinu gan precīzi, kurā reģionā) trūkstot siega.
11.02.2008 19:47 | saite | Atbildēt

+0
Atceroties Šveices gaisu, man gan sejā parādās mazs smīniņš, jo Alpu ielejās vienmēr "smaržo" pēc govju kūtīm. Tur pat pilsētiņu centros ir mēslu kaudzes, jo dzīvojamās istabas mēdz būt vienā ēkā ar kūti (zemes taupīšanas nolūkos).
Vēl nesanāca blogā to izstāstīt, taču uzzināju arī to, kāda ikdiena ir Šveices instruktoriem. Izrādās, ka daudzi puiši (tiem smukie un smaidīgie :)), kas ziemā strādā par instruktoriem, rudenī iet mežā un savās vai savu vecāku fermās sien sierus, savukārt vasarā vāc sienu un lasa Alpu pļavu augus (tējām utt.).
11.02.2008 19:37 | saite | Atbildēt

+0
Super! Pati nesen atbraucu no ceļojuma - labi atpūtusies, iedegusi un starojošu izskatu. Ne vien no iespaidiem, bet arī no "pareiza" režīma - pozitīvas emocijas, miegs, sevis lutināšana, sportošana, labs ēdiens, utt. Mājās šādu režīmu piekopt nespēju.
11.02.2008 19:27 | saite | Atbildēt

+0
Eh jaa - Šveice ir lieliska! Biju tur vasaraa, vairaak gan ar karjeru saistiitaas dariishanaas. atpuusties nebija daudz laika un tomeer - taa valsts tik superiigi uzlaadee - tas gaiss, tas gaiss (l)
11.02.2008 19:01 | saite | Atbildēt

+0
Prieks par Tevi! :-)
Jā, tā ir lieliska atpūta! Man atkal ir tā - tiekot prom no ierastās vides, žēl zaudēt laiku, gribas pēc iespējas lietderīgāk to izmantot - iepazīt, atklāt sev ko jaunu utt.
Un tad laimīga ar daudz-iespaidu-bagāžu dodos atpakaļ, mājās. :-P
11.02.2008 13:39 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits