Cik intīmas lietas rakstīt?

14.03.2008, zane_nikodemusa

Labrīt, Cosmo redakcijas piezīmju lasītāj! Šo jocīgo uzrunu izvēlējos tāpēc, ka pirms nedēļas pagāja gads kopš mēs - Elīna, Baiba, Ērika un Zane, dalāmies ar Tevi savās pārdomās un ikdienas notikumos. Pačukstēšu: mani draugi ir teikuši, ka pat savos komandējumos un ceļojumos, viņi izmanto šo portālu, lai uzzinātu, kā tad man īsti klājas. Un tas mani mazliet biedē, jo...

...ir tik trausla robeža starp personisko un publisko. To, kas ir tikai tavs, un to, ko var stāstīt citiem. Un, ja draugi interesējas par manām piezīmēm Cosmo portālā, tad personiskuma tajās ir vairāk nekā publiskuma (protams, viņiem ir papildinformācija, kas uzrakstīto ļauj nolobīt līdz kodolam). Kaut varbūt tas ir arī viens no veidiem, kā sajust vienam otru tad, kad nevaram tikties klātienē.

Atklāšu, ka pašā sākumā man gribējās rakstīt kā Kerijai Bredšovai no seriāla Sekss un lielpilsēta. Zinu, jau zinu, ka viņa ir meistarīgu scenāristu izgudrojums, taču - cik aizraujošs! Savukārt pēc šī gada, kura laikā esmu rakstījusi interneta piezīmes, var apgalvot, ka reti kura sieviete realitātē atļautos publiski tik detalizēti aprakstīt savus piedzīvojumus karjerā un mīlas dzīvē. Manuprāt, tad dzīve savā pīļu dīķī vairs nebūtu iespējama! Iedomājies - kā gan es varētu turpināt attiecības, piemēram, ar Mārtiņu, ja ik pa laikam šeit ierakstītu pārdomas par to, ka īsti labi kopā ar viņu nejūtos? Un detalizēti aprakstītu iepriekšējā vakara randiņu. Kā viņam pēc tam var skatīties acīs?!

Savas domas esmu pateikusi, un mani ļoti interesē arī Tavējās. Vai esi kādreiz rakstījusi dienasgrāmatu internetā? Cik patiesa tajā biji/esi? Un vēl - kurš no mūsu, Cosmo redakcijas meiteņu, ierakstiem Tevi ir aizrāvis visvairāk vai arī krietni noderējis?

Man ir patiess prieks būt kopā ar Tevi un lai jaukas brīvdienas,

Z.

Komentāri [5]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
tīri mans ieteikums - iespējams, ka, lai izvairītos no privātās dzīves pārlieku lielas publiskošanas, varētu rakstīt pārdomas par globālākām tēmām...ne tik personīgi - neminot Mārtiņu, Jāni vai Līgu..bet, katrā ziņā - ir patīkami lasīt :)
17.03.2008 01:45 | saite | Atbildēt

+0
Hmm, dienasgraamatu rakstiijusi neesmu, vieniigi, kad biju pa visam maza (7 vai 8 gadinji), tad kko meeginaaju, bet vispaar jau nee.... :-) iisti nezinu, vai vareetu rakstiis dienasgraamatu... laikam jau tas nav prieks manis... ja ir kkas uz sirds, labaak patiik izstaastiit kaadam tuvam draugam vai miiljotajam viirietim, bet rakstiit man savaa zinjaa laikam ir bail... to tak lasa sveshi cilveeki, izsaka savas domas par mnau uzrakstiito un ja nu kaada domaas ka esmu galiigi garaam, tas man liktu justies slikti, taapeec labaak patiik izrunaaties ar paziistamu cilveeku, kurs mani ljoti labi zina... :-) taa nu tas ir... :-) ir interesanti palasiit citu meitenju domas un ikdienu, kas ir visai aizraujosha...
15.03.2008 06:03 | saite | Atbildēt

+0
Jau gads apkārt? Kā tas laiks skrien!
Nuja, man gandrīz visi redakcijas ieraksti likušies interesanti, tāpēc vienmēr izlasu. Tādi jau esam tie cilvēki - ja ne nozīmīga tēma, par kuru komentāru iemest, tad vispārcilvēcīga interese par to, kā citiem iet:)
Man pašai ir 2 dienasgrāmatas - vienā portālā uz joku, otrā ir īstā. Bet nevienā nerakstu detalizētu nakts aktivitāšu aprakstu vai trakās priekšnieces kārtējos piedzīvojumus. Ja vien tie nav tik unikāli, ka jāieraksta tajā humorīgajā dienasgrāmatā:D
14.03.2008 16:04 | saite | Atbildēt

+0
Nu jā. esmu rakstījusi savu interneta dienagrāmatu. Rakstīju, jo gribēju izpausies. Internetā tas man nesanāca. Izdzēsu savus 3 ierakstus, izdzēsos pati, tagad turpinu rakstīt visus savas dzīves momentus savā dienasgrāmatā [papīriskā versija]. Man tā patīk labāk. Pats dators ir bezpersonisks. (t) Un kad raxtīju savu d-gr. netā, es atklāju visus sīkumus, un tās d-gr. bija anonīmas. Neviens [izņemot mani, protams] nezināja, kā tā esmu ES.
Un lasījumu statistika bija visai augsta.Laikam tāpēc, ka raxtīju visu, ko domāju...īpaši nešķiroju...Tikai drukāju. (t)
14.03.2008 15:18 | saite | Atbildēt

+0
Vispirms, paldies, meitenes jums visām par to, ka dalaties ar saviem iespaidiem kopā ar mums, cosmo lasītājām! :-) :-) :-)
Negribu nevienu īpaši izdalīt ne jau tāpēc, lai neaizvainotu citas, bet gan tāpēc, ka katrai no jums ir savs rakstīšanas/pasniegšanas stils, veids. Ar to arī jūs mums esat īpašas! (l) Par sevi runājot... neesmu publiskojusi savu dzīvi, pagaidām nejūtu, ka man tas patiktu. Esmu piedzīvojusi to, ka par mani raksta, ievieto foto, publisko manu dzīvi, pie tam privātas lietas man nezinot... Tas gan bija ļoti nepatīkami! Nē, nē - mana dzīve ir domāta man un man tuviem un nevis milzīgai internet-tīmekļa auditorijai.
14.03.2008 14:00 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits