Bauda iepirkties

14.03.2008, elina_stengrevica

Cenu ilustrācijai daži piemēri: Tommy Hilfigher jaunākās kolekcijas džinsi maksā ap Ls 35. Līdzīgas cenas arī džinsiem no DKNY un Calvin Klein. Hugo Boss džinsi ap Ls 100. Oscar de la Renta pagājušās sezonas blūzes (kurās vienalga jūtama šīs sezonas ietekme) Ls 25. Šikomderna Banana Republic jaunākās kolecijas blūzīte – tik skaista, ka acis tek ārā – Ls 40. Nine West rudens zābaciņi februārī jau bija divas reizes nocenoti un maksāja Ls 13.40. Piebildīšu, ka katrā veikalā un katrā stendā, neatkarīgi no mēneša vai sezonas, ir preces, kurām ir atlaides līdz pat 80%.

Nolēmu šodien uzrakstīt par tēmu, ko biju iepriekš solījusi – par milzīgo apģērba cenu atšķirību Latvijā un Amerikā. Piebildīšu, ka jau iepriekš esmu ar mieru uzklausīt kritiku par to, ka salīdzinu šīs divas it kā nealīdzināmās valstis un situācijas tajās. Piemēram, lielu lomu spēlē dolāra zemais kurss – protams, ka līdz ar to pircēji no ārvalstīm ir ieguvēji. Taču izejas punkts man nav veikalnieku kritika Latvijā, bet gan dalīšanās ar savu pieredzi – ja nu kādai lasītājai tā palīdz iztērēt mazāk naudas un tajā pat laikā nopirkt daudzveidīgāku un kvalitatīvāku apģērbu.

Tu teiksi – kāda jēga man to zināt, ja es tāpat nebraukšu uz Ameriku. Domāju, ka katram kāda reize ir pirmā, kad tiek aizbraukts uz Ameriku (un palasi žurnāla aprīļa numurā rakstus par šiko dzīvi, un tev nebūs nekādu šaubu – ja vien vēlēsies aizbraukt uz Ameriku, tad ātrāk vai vēlāk tur būsi). Tāpēc modes dāmām patiešām no visas sirds varu ieteikt sakrāt mazliet vairāk naudas un Amerikā sapirkties apģērbu. Ņemot vērā milzīgo izvēli un stilu un zīmolu daudzveidību, tā būs jauka pieredze.

Bet, ja brauciens pagaidām nav paceļams, apģērbs jāpērk caur internetu. Tikko, rakstot šo blogu, paskatījos vairāku zīmolu mājas lapas, un man izskatījās, ka cenas vienalga ir zemākas, nekā Latvijā nopērkamam apģerbam. Turklāt patīkami pārsteidza, ka itin visās ir maģiskā sadaļa „Sale“.

Es nekādi nevaru apgalvot, ka šāds apģērba pirkšanas veids ir universāli pielietojams un absolūti vislabākais, bet, iespējams, ja šķiet, ka zudusi interese (vai iespēja) Latvijā pirkt apģērbu, šis ir veids, ko pamēģināt.

Komentāri [8]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
es jau apmēram gadu neesmu neko nopirkusi Latvijas veikalos..neskaitot zeķītes un tādus sīkumus...pasūtu visu no amerikas lapām....tiešām sanāk daudz daudz lētāk :)
18.03.2008 21:39 | saite | Atbildēt

+0
Apģērbs man nav primārais.Nekad arī nebūs.
Drēbju man nav daudz, toties tos kombinējot, var sanākt diezgan paliela daudzvaidība. Mani, tā saucamie, ''outfiti''.
Visas drēbes pirktas tepat, LV, taču nekad neesmu redzējusi tādu pašu krekliņu, džemperi vai bikses kādai citai.
Un mani tās apģērbu cenas īpaši maku negrauž. Ciest nevaru iepirkšanos...Daru to ļoti reti. (t)
17.03.2008 20:32 | saite | Atbildēt

+0
Vakar tieši atgriezos no šopinga Vācijā. Jā, arī es varu teikt, ka Latvijā apģērba cenas ir nesamērīgi dārgas. Te, piemēram, Hugo Boss kurpes maksā ap 300 ls, bet Vācijā ap 150 eiro. Un tā ir ar visu, arī aksesuāriem. Nopirku sev smuku DKNY pulkstenīti par apmēram 100 ls mūsu naudā. Latvijā es par tādu dabūtu samaksāt sākot no 150 ls.
17.03.2008 20:05 | saite | Atbildēt

+0
apģērbu Latvijā pērku tikai izmisuma brīžos, kad konkrēto lietu vajag un zinu, ka tuvākajā laikā braukt nesanāks.
17.03.2008 17:57 | saite | Atbildēt

+0
Ku labi, ka neesmu modes dāma:) Apģērba problēma man atkrīt.
Bet vienu es tiešām nesaprotu - kā var nopirkt apģērbu, to nepiemērot?
17.03.2008 17:46 | saite | Atbildēt

+0
Jaa, apgjerbi nav galvenais dzivee, bet...LV uzskruvetas cenas ir vnk atbaidoshas!! (e) Esot arzemes, vienmer censhos aizstaigat shopingaa, jo visamz citas valstis, ja ir SALE, tad ari ir iespaidigas atlaides nevis 5%...
17.03.2008 14:26 | saite | Atbildēt

+0
Ja nemaldos, Bet bet bija tāda dziesmiņa "... Turcijā vai Amerikā, Krievijā vai Mozambikā sieviete ir skaista plika, tas ir arī viss!" nu tas tā par Latvijas apģērbu cenām. Es arī uz Latvijas veikaliem eju'arvien retāk, cenšos pirkt apģērbu pie ražotājiem ar mazāku uzcenojumu (dažām rūpnīcām ir savi veikali) vai arī pasūtu no katalogiem, pie tam katalogos ir plašāka izmēru izvēle (man ir nestandarta izmērs, kādu esmu redzējusi tikai veikalā pta).
17.03.2008 14:25 | saite | Atbildēt

+0
Parasti došanos iepirkties uz ārzemēm neplānoju. Dažreiz dodos darba komandējumos uz ārzemēm, ja ir laiks, tad, protams, pastaigājos pa veikaliem un ja kas "iekrīt" sirsniņā, - nopērku. Ir gadījies pasūtīt iepatikušos apģērba gabalu caur internetu, paziņām utt.
Neuzskatu, ka apģērba dēļ jāceļ liela jezga. Dzīvē ir daudz patīkamāku lietu, notikumu nekā pārmērīga veikalu ķemmēšana un gaušanās, ka Latvijā nekas nav atrodams...
17.03.2008 14:19 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)