Kāpēc jākāpj uz grābekļa?

19.03.2008, baiba_gabranova

Ir cilvēki, kas pamanās iemīlēties viena un tā paša tipa sievietēs/vīriešos. Tas neattiecas tikai uz ārējo izskatu, lai gan puišu, kuriem katra nākamā draudzene atkal ir slaida, garmataina un tādās pašās drēbēs tērpta blondīne, nav mazums.

Pazīstu vīrieti, kuram jau trešā draudzene ir vārdā – pieņemsim – Linda (turklāt visām Lindām pat uzvārdi ir bijuši kaut kādu koku un krūmu apzīmējumi). Nav ne jausmas, ko tas par viņu liecina, taču kaut kādu sistēmu tas jau sāk atgādināt. Tas pats attiecas uz meiteni, kurai jau otrais draugs pēc kārtas ir Ainis – un tas jau ir mazliet biedējoši, jo Ainis nav pārāk izplatīts vārds, vai ne? Kur nu vēl visi tie gadījumi, kad līdzība ir nevis izskatā, bet konkrētās rakstura iezīmēs...

Man tas kaut kā atgādina nepārtrauktu kāpšanu uz viena un tā paša grābekļa. Ja jau šis viens tips cilvēkam ir tik liktenīgs, kāpēc iepriekšējās attiecības neturpinājās? Izvēloties ļoti līdzīgu nākamo partneri mēs, protams, varam mēģināt sākt visu no jauna un nesačakarēt, taču visbiežāk šādi cilvēki parasti nesaprot, ko tieši viņi ir sačakarējuši un no kādām kļūdām viņiem būtu jāizvairās. Tāpēc atkal seko grābekļa kāta belziens pa pieri.

Man jau kaut kā šķiet, ka katras attiecības ir kā dzīves skola – pat ja tiec no tās izmests, mācību esi guvis uz mūžu. Laikam tāpēc visus savus bijušos draugus uztveru kā manas dzīves skolotājus, kuri man bijuši blakus dažādos dzīves posmos un ļoti dažādās personības attīstības stadijās. Es viņiem klonus nemeklēju, bet cenšos iet tālāk.

Komentāri [10]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

Nezināms
+0
Attiecības man ir ar tādu, kādu tajā brīdī vēlos. Viss pēc vēlmēm:)
22.03.2008 17:02 | saite | Atbildēt

+0
apmulsu izlasot šito.
man ir tendence uz viena vārda īpašniekiem, bet reāli līdzību starp šiem cilvēkiem nespēju pati saskatīt.
22.03.2008 00:40 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
Vaardu sakritiiba jau nu gan nepavisam neliecina par kkaadu sisteemu..
Bet raxtura ieziimes-tiira psiholigjija!!
20.03.2008 14:50 | saite | Atbildēt

+0
nuuuuuuuu....man arii ir bijushi vairaaki JAANJI un vairaaki DAINJI...bet liidziibas vinju starpaa nekaadas...vienkaarshi sakritiibas:D
19.03.2008 21:43 | saite | Atbildēt

+0
Par izbrīnu sev, nav nācies kāpt uz vieniem un tiem pašiem grābekļiem... :-D
Vārdi, raksturi pavisam atšķirīgi. :-)
19.03.2008 20:10 | saite | Atbildēt

+0
Par cilvēku vārdiem tik tiešām ir tīrākā sakritība. Un tas, ka sakrīt citas iezīmes, tikai liecina, ka tādas cilvēks augstu vērtē savā partnerī. Un vispār es laikam to vien daru, kā kāpju uz grābekļa - cik man draugu bijuši, visi kā viens garāki par mani:D Ak un vai! :D Un visiem pelēkas acis! Šausmas!
19.03.2008 18:19 | saite | Atbildēt

+0
Nu manā kontā arī 2 vīrieši pēc kārtas ar vienādu vārdu, tomēr es domāju, ka tā drīzāk ir sakritība, nevis kāda tur izvēle, jo attiecības ir un bija diametriāli atšķirīgas.
19.03.2008 17:40 | saite | Atbildēt

+0
Nu manuprāt, cilvēki izvēlas tādus līdzīgus tēlus, jo tie viņiem ir iepatikušies.
Citi šapināja, bet ar cerībām uz rītdienu [uz nākamo tādu cilvēku], ka tas viņu nesāpinās. (t)
19.03.2008 16:07 | saite | Atbildēt

+0
Hm... Mana drauga bijušo sauca tāpat kā mani.... Vai man būtu jāizdara kādi secinājumi?? Domāju, ka ne, jo esam pilnīgi atšķirīgas.. :-O :-D Mana mīļākā rakstnieka vārdi: "Ja Tu kļudījies vienreiz, diezvai atkārtosi šo kļūdu, bet ja tomēr... tad NOTEIKTI sekos arī trešā reize"
19.03.2008 14:07 | saite | Atbildēt

+0
njā, bet bieži vien šādus vienādus vai līdzīgus cilvēkus mēs izvēlamies neapzināti... un parasti tik ilgi, līdz pienāk kaut kāds lūzuma punkts
19.03.2008 13:42 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits