Antireklāma

07.05.2008, erika_berzina

Kopš dažādos medijos un uz lielajiem reklāmas plakātiem ir parādījies Centis Ūbelis ar salātu bļodu un izaicinošo saukli par to, ka salātu mazgāšana ir mīts, es vairs nespēju pat paskatīties uz lielveikalā gatavotiem salātiem un gaļas izstrādājumiem. Un Maximai vispār gribas iet garām ar līkumu. Jā, šis nu ir tas gadījums, kad reklāma iedarbojas nevis stimulējoši (nāc un pērc, izvēlies tikai mūsu produkciju utt.), bet gan pilnīgi pretēji.

Neapšaubāmi savu ietekmi ir atstājuši arī lielveikalu bijušo darbinieku stāsti par to, ka: "Lai atmazgātie salāti izskatītos svaigi, tiem pievienojot piedevu Super svaigums (dzīva ķīmija). Tā pati garšviela tiek izmantota arī pārmazgātam šašlikam, vecām vistu kājām, kuras pēc tam tiek grilētas, vai arī no šīs vecās gaļas tiek gatavoti galerti." Brr, pilnīgi gribas kļūt par veģetārieti vai pārcelties uz dzīvi laukos un pārtikt no tikai tā, kas izaudzis piemājas dārziņā....

Tā jau ir, ka ikdienā varbūt mēs pat īsti neaizdomājamies par to, kas ietilpst attiecīgo ēdienu un produktu sastāvā. Es gan vienmēr cenšos pievērst uzmanību derīguma termiņam, jo ne reizi vien ir gadījies nopirkt, piemēram, jau gandrīz saskābušu pienu. Par laimi ar trakākiem gadījumiem līdz šim neesmu saskārusies. Bet, pateicoties iepriekš minētajai reklāmai, produktu izvēlē esmu palikusi vēl rūpīgāka un piekasīgāka. Un kā ir ar tevi?

Komentāri [29]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
nu pastaastiet taku kaada, KAA konkreeti taa mazgaashana notiek..
14.05.2008 12:00 | saite | Atbildēt

+0
Esmu iegrābusies sašlikos.. kaut arī derīguma termiņš uz iepakojuma ir vēl derīgs :-/ salātos gan nē- jo maksimā nepērku tādus :)
08.05.2008 22:22 | saite | Atbildēt

+0
To, ka tādi brīnumi notiek un pārtika nav augstākā labuma un tiek "atsvaidzināta", tas vienmēr zemapziņā sēdējis, arī reizēs, kad pirkti kādi salāti, taču tagad tiešām pārdomāšu, vai tiešām pirkt, vai pašai gatavot, jo, ik reizi atceroties izaicinošo reklāmu, pēc kuras sekoja pretreakcija, kur visa pārtikas mazgāšana tika smalki aprakstīta un arī apskatāma vizuāli, paliek mazliet nelabi, liekot domāt par to, kur lai pērk normālu pārtiku, ja pat svaigi dārzeņi nav vairs svaigi - sapotēti ar gēniem un visādiem brīnumiem. Āboli noliktavās var stāvēt gadiem, dzirdēts, ka arī kūkām, kurām beidzies derīguma termiņš, tiek vienkārši nomainītas kastes, kur arī termiņš vairs neliecina par to, ka kūka būtu ne pirmā svaiguma. Tirgotājs domā par maciņa biezumu, tāpēc pircējam pašam jāizlemj, ko pirkt un, vai uzticēties veikalnieka "godprātīgumam".
08.05.2008 21:13 | saite | Atbildēt

+0
un ieejot tajos veikalos vien skjebiigi sametas redzot kaa cilveeki staav rindaa peec tiem salaatiem,galjas izstraadaajumiem,zivju izstraadaajumiem kurus apmazgaa un ieelljo! :-O labi ka esmu vegjetaariete :-)
08.05.2008 15:43 | saite | Atbildēt

+0
Mana kaiminiene nesen stradaja Maximas veikalaa salatu nodalijumaa un tur mazgaa salatus!vina aizgaja prom no darba jo no algas nema nost ja neizpardod salatus!vinam jau nekas cits neatliek ka mazgat...nevienam jau negribas ka no algas novelk.. (t)
08.05.2008 15:40 | saite | Atbildēt

+0
Var redzēt, ka te dažas memmesmeitiņas ne reizi mūžā nav pašas gatavojušas salātus vai gaļu. Mājās tak sanāk 100x garšīgāk un lētāk arī izmaksā.
08.05.2008 13:18 | saite | Atbildēt

+0
pilnībā piekrītu, mazā! vnk "fantastiski", kā cilvēkiem patīk nerūpēties par savu veselību :-|
08.05.2008 12:28 | saite | Atbildēt

+0
Jā, un tad kad būs saindēšanās un citas veselības problēmas dēļ nekvalitatīvas pārtikas, tad arī vajag uzlikt mīksto :-D Forša attieksme!
08.05.2008 12:22 | saite | Atbildēt

+0
es ēdu tikai to, kas garšo, reklāmas galvā sen vairs neņemu. pat ja ēdiens ir pilns ar E, bet ir garšīgs, tad es to arī ēdu. Maksimas salātiņi ir garšīgi....ņam,ņam...Un pēc tās reklāmas manas domas par to visu nav mainījušās.
iesaku uzlikt mīksto un rīkoties kā sirds saka :-D
08.05.2008 12:07 | saite | Atbildēt

+0
Man ir tāda pati reakcija uz Maksimas produktiem pēs šādas reklāmas, t.i. antireklāmas:-/ (t)
08.05.2008 11:48 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits