Vai tu esi skaista?

13.06.2008, zane_nikodemusa

Tikai 9% Latvijas sieviešu, 17% lietuvietes un 6% igaunietes sevi raksturo kā skaistas, liecina jauna socioloģiskā pētījuma rezultāti. Vaicātas par ideālā skaistuma vecumu, sievietes pašas jutušās visskaistākās vēlāk, nekā sabiedrībā pieņemts. Latvijas sievietes min 35 gadu vecumu, lietuvietes 37 gadus, savukārt igaunietes 40 gadus.

Šajā pētījumā redzu vistiešāko saistību ar Latviju kā sekstūrisma valsti. Ārzemnieki stāsta, ka latviešu meitenes var iegūt viegli un lēti, ka pašas karas kaklā. Ja tikai 9% no mums sevi raksturo kā skaistas, tad pasaulē izskanējusī slava par vieglo uzvedību arī nav nekāds brīnums. Sievietes ar kompleksiem vieglāk atsakās no ideāla.

Labi, nav ko daudz rakstīt par negatīvo, jo patiesībā mani šī aizraujošā pētījuma dēļ interesē: ja tev jautātu, vai uzskati sevi par skaistu, ko tu atbildētu?

Komentāri [18]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Es uz šādu jautājumu atbildētu, ka neesmu ideāla un neviens tāds nav. Uzskatu, ka esmu skaista, neglīta- noteikti nē. :) Protams man ir savi kompleksi, jo saskatu arī sava kermeni minusus, bet sadzivoju ar to. Esmu tāda, kāda esmu. :)
20.06.2008 12:23 | saite | Atbildēt

+0
Man ir augsts pašnovērtējums, tādēļ uzskatu sevi par brīnišķīgu sievieti, un, jā, esmu vairāk kā īpaša un simpātiska!
Paldies maniem vecākiem par gēniem, kas mani tādu radīja! (l)
18.06.2008 00:07 | saite | Atbildēt

+0
kādreiz domāju, ka esmu ļoti nesimpātiksa, līdīga pušelim! :D bet parasti tie neglītī pīleni pārvēršas par gulbi, arī ar mani tā notika, bet ne jau pēkšņi pamodos un jutos skaista, tas bija ilgs darbs ar sevi,lai sevi pieņemtu un nevēlētos būt savādāka, bet sadīvot un mīlēt to, kāda esmu, novērtēt sevi, jo esmu tā vērta, esmu!
arī nesen man viena sieviete, no kuras nekda to nebūtu gaidījus, teica, ka esmu skaista, tāsbija tādas sajūtas, jo cik bieži gan cilvēks dzird, ka ir skaists, it sevišči, ja pats par to nav pārliecināts!:)
inu, ka neemsu skaista mūsidneu modes industrijas valodā, bet esmu ksiasta savā dabiskumā un ar savu šarmu, vairāk man nevajag, jo nesmu īsti pārliecināta, vai būtu laimīgāka, ja būtu skaistāka, bet be šamrma! :)
17.06.2008 16:37 | saite | Atbildēt

+0
Tas atkarīgs no tā kā uztvert vārdu skaits ja vispārīgi, tad jā, bet principā es nedomāju, ka esmu skaista, jo skaits tas ir kut kas mazliet augstāk. Es esmu glīta un izskatīga. It kā vārdi, kas nozīmē to pašu, bet manā izpratnē ne.
16.06.2008 14:22 | saite | Atbildēt

+0
Nē, neuzskatu. Bet samierinos un pievēršos citām lietām dzīvē. ;-)
16.06.2008 13:37 | saite | Atbildēt

+0
Galvenais patikt sev, tad uz jautājumu var atbildēt apstiprinoši :) Komplimenti no apkārtējiem dod papildus bonuspunktus skaistuma vērtībai ;) Jā, esmu skaista! :)
16.06.2008 12:48 | saite | Atbildēt

+0
jā, esmu! (l) starpcitu.. katrs no mums savā ziņā, veidā ir skaists 8-)
15.06.2008 15:07 | saite | Atbildēt

+0
Ja uzskatu jo ta ari tas ir esmu loti simpatska un gudra :-)
15.06.2008 02:51 | saite | Atbildēt

+0
Es esmu taada vieniigaa visaa pasaulee un priecaajos par to...es miilu sevi taadu kaadu radiija mani miiljie vecaaki,esmu vinju miilestiibas apliecinaajums un esmu laimiiga,ka man ir taadi vecaaki...
15.06.2008 00:26 | saite | Atbildēt

+0
Protams, ka esmu skaista - kas sunim asti cels, ja ne pats :-D (l)
14.06.2008 16:17 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits