Attiecības kā kompromiss?

23.07.2008, erika_berzina
Nesen satikos ar kādu draudzeni, kura pirms nepilniem diviem mēnešiem iestūrēja laulības ostā. Sajūtas pēc šāda lielā notikuma mēdz būt divējādas - vai nu tu lidinies septītajās debesīs un uz zemes nepavisam nevēlies nolaisties vai arī tevi ir pārņēmusi tāda kā iztukšotības sajūta, jo diena, kurai tu esi gatavojusies tik ilgi, vēloties, lai tavas kāzas būtu nevainojamas, ir paskrējusi gluži nemanot. Uz manu draudzeni vairāk attiecās otrais variants. Bet bija vēl kāds iemesls viņas nomāktībai.

Sarunas gaitā viņa man atklāja, ka šīs laulības patiesībā esot kompromiss. Pirmajā momentā īsti nesapratu, ko viņa ar to ir domājusi. Tāpēc pārjautāju: "Kāpēc kompromiss?" Draudzene man atbildēja: "Tāpēc, ka es nevarēju dabūt to, kuru vēlējos, bet viena pati palikt arī negribēju..." Godīgi sakot, šī atbilde mani šokēja. Tad jautāju, vai viņa savu vīru mīl. Uz ko viņa atbildēja: "Es īsti nezinu..." Man palika skumji, tomēr sirds dziļumos es ceru, ka viņiem viss vēl būs labi...

Nesen arī uzzināju, ka šķiras kāds man zināms pāris. Viņi gan nebija precējušies, bet vairāk nekā 10 gadus dzīvoja kopā. Un jau ilgāku laiku man bija sajūta, ka viņu attiecības un kopdzīve arī ir sava veida kompromiss - jo viņi katrs dzīvoja it kā pilnīgi savu dzīvi. No vienas puses, es pat priecājos, ka viņi izšķīrās spert šādu nopietnu (un ļoti grūtu soli) un sākt visu no jauna - cerams, ka šoreiz bez šāda veida kompromisiem.

P.S. Attiecību modeļi jau mēdz būt dažādi, un nav man tiesības nevienu nosodīt, tomēr es nezinu, vai šādas "uz kompromisu balstītas attiecības" īsti darbojas. Un kāda ir bijusi tava pieredze?

Komentāri [9]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Arī es labāk būtu precējusi savu bijušo, ja vien viņš būtu pietiekami nopietns attiecībām, bet tā nenotika...
Tagad esmu precēta ar citu...
03.09.2008 15:11 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
Mana pusmāsa vaakr svinēja 3 gadu jubileju laulībā. Ir laimīgi. Lai gan... Kad saderinājās, teica, ka precētu bijušo labāk, ja vien viņš būtu arī bildinājis. Toties nejūt sevi pietiekami iztrakojušos. Tā nu viņa apprecējās ar savu tagadējo vīru.
21.08.2008 16:59 | saite | Atbildēt

+0
Es esmu par to,ka japrecas ar to cilvecinu,kuru mīli... (l)
nju es tā darīšu... ;-)
Nju var jau apreceeties ar norm.cali,lai nepaliktu viena,bet pec gadiem izkirties,jo nu bus atrasts iistais... :'-(
08.08.2008 17:29 | saite | Atbildēt

+0
Tomēr jāatzīstās, ka saprotu jauno Sieviņu. Esmu pat pati pieķērusi pie domas, ka baidos palikt viena. Domāju, ka darītu tāpat, ja spiestu visi apstākļi.Ja man nav tas īpaši Lieliskais, tad lai ir īpaši pietuvināts Lieliskajam.
24.07.2008 16:34 | saite | Atbildēt

+0
Vet vai nezināk, ka visu laiku sieviete domā-kā būtu bijis, ja tomēr? kā viņš būtu rīkojies tādā situācijā? kāds viņš būtu tēvs? utt. Man labāk liekas, ja nevari dabūt to ko gribi, tad nevajag vispār. Vai tad bez tā zelta rinķīša nevar dzīvot? Atrdadīsi to, kuru tiešām gribi tad arī apgredzenosies.
24.07.2008 15:48 | saite | Atbildēt

+0
Es godiigi sakot pat saprotu, kaa taa var justies... Jo dazhreiz dziivee taa sanaak, ka nevar dabut to, kuru no sirds un bezceriigi veelies, tapec apprecies un dziivo ar otro labaako, miiljaako, piemeerotaako cilveku visaa pasaulee... ... un ar laiku iespejams vinjsh patiesham kljust par pirmo un iisto sirds pavelnieku... Dziivee gadaas visaadi un ne vienmer var dabut to, ko gribas visvairak! Tas nav nedz slikti, nedz labi, taa tas vienkarshi notiek. Protams, ka butu jadzivo ar visfantastiskako un miilamaako cilveku pasaule, bet ja tas nav iespejams dazhadu iemeslu delj, tad ir japienjem otrs labakais variants un nereti shis otrs variants, ka jau mineju, var kljut par pirmo un iisto un vieniigo!
24.07.2008 15:31 | saite | Atbildēt

+0
:-) Mīļš paldies, Ērika! :-)
24.07.2008 12:42 | saite | Atbildēt

+0
vnkespati > apsveicu tevi ar gaidāmajām kāzām! :)lai viss izdodas!
24.07.2008 01:12 | saite | Atbildēt

+0
:-O :'-( Skumji, ka tā... :-/
Pati pēc 2,5 nedēļām tikšu sievas godā (l) nē, man tas nav pieņemami - vai nu precies, ja tiešām jūti, ka tas ir tavs īstais cilvēks, vai nu - neprecies un nebojā dzīvi ne sev, ne citam (t)
Atliek novēlēt tavai draudzenei visa izdošanos un lai šīs laulības mums leikas nesaprotamas, bet vināi un viņas vīram ir mīļas, jaukas un visādi citādi pozitīvas! (l)
23.07.2008 15:36 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits