Saplānota vasara

30.07.2008, baiba_gabranova

Nupat jūtu, ka mani pārņēmusi panika, kā lai paspēj šovasar izdarīt visu, kas ieplānots. Jocīga sajūta – manā tā saucamajā „biznesa plānotājā” ieraksti par darbu ir mazākumā (kaut gan darba nebūt nav kļuvis mazāk). Laikam jau lietišķos pienākumus esmu sastrukturējusi prātā, savukārt brīvā laika piedāvājumu blīvums kļuvis tik nekontrolējams, ka obligāti jāpieraksta.

Jau jūlija vidū sāku rēķināt līdz vasaras beigām atlikušās nedēļas nogales: šajā vīkendā draugiem kāzas, nākamajā jābrauc uz Igauniju, vēl pēc tam ar laivām pa Salacu, tad mammai solītā talka dārzā, visbeidzot viens tālāks ceļojums. Pa vidu vēl visādas ballītes un koncerti. Un viss... Uz draudzenes ierosinājumu satikties visiem atkāzu pasākumā atbildēju: „Tikai, lūdzu, kādā darbdienas vakarā, labi? Mums visas nedēļas nogales jau saplānotas...” Šai mirklī paskatījos uz sevi no malas un galīgi sakautrējos. Brrrr.... Kas ar mani ir noticis? Vai vasara nav domāta brīvībai un improvizācijai? Kāpēc arī šai jomā viss ir jāplāno un jāmenedžē?

Un man taču šopavasar bija sapnis par divām vasaras nedēļām kaut kur dziļos laukos šūpuļtīklā – ar izslēgtu mobilo telefonu, ķiršiem un grāmatu kaudzīti. Paskatoties savā piezīmju kalendārā, šim sapnim vieta vairs nav atlikusi. Žēl.

Toties ir bijis daudz kas cits – fantastiski koncerti, neaizmirstami ceļojumi, trakas ballītes un romantiskas peldes ezerā. Šī ir kolosāla vasara, grēks būtu sūdzēties! Vienīgais, ko man gribētos nepazaudēt – vieglumu. Un atstāt vietu spontāniem lēmumiem. Pamosties sestdienas rītā un teikt: „Šodien man prāts nesas vienkārši paslaistīties.” Vai: „Piezvanām draugiem un sarīkojam brīvdabas kino!” Man sen tā nav bijis. Kā tev tas izdodas?

Komentāri [3]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Man šī ir pirmā vasara, kas paskrien tik ātri... Puis vasaras nostrādāju, tāpēc mana vasara ir sākusies tikai tagad - pirms nedēļas. Šovakar ar kaimiņieni sēdējām pirtiņai terasē, skatījāmie saulrietu, pīpējām ūdenspīpi un nosvinējām pēdējo jūlija dienu. Esmu, ja ne panikā, tad mazliet ar bažām gaidu augustu. Augusts vienmēr ir tāds mēnesis, kad jāpagūst kaut ko izdarīt. Tagad gaidu mājās pusisi no Īrijas, pēc nedēļas viņš būs mājās, tad trīs dienas baudīsim atkal-kopā-būšanu un pēc tam uz nedēļu dodos uz Angliju - jauniešu nometni. Kad būšu atpakaļ, būs aju augusta vidus. Un arī augusta nogale jau ir nedaudz saplānota... Vismaz pēdējā nedēļa.
Bet sūdzēties gan nevarētu. Pirmā vasaras puse ir tāda, nedaudz miglā tīta, jo, ņemot vērā, ka strādāju, daudz palaidu garām. Pirms pusisi brauca uz Īriju sēdējām pie jūras pludmalē un skatījāmies saulrietu. Vakar svinējām vienam draugam vārda dienu, arī pie jūras, un tas, pagaidām, ir bijis pats foršākais vasaras notikums. Pašā jūras kratsā puiši bija uzcēluši pirtiņu, koiekurinājām. Pēc saulrieta noskatīšanās gājām pērties un pēc tam pliki jūrā peldējā. Tas bija vienkārši fantastiski - silta vasaras nakts, pirts, karstums, jūrā ūdens kā piens, viļņi, krītošas zvaigznes... Tādos brīžos jūtu, ka ir vasara. Tie ir tādi brīži, kas ziemā sildīs sirdi.
Novēlu arī citiem izjust tādus piedzīvojumus!
01.08.2008 02:33 | saite | Atbildēt

+0
Bet pēc tam jau tās slaistīšanās dienas no atmiņas kaut kā pabāl un paliek tās, kurās kaut kas ir darīts! Ai, bet es gan slaistos:D Kaut ko jau arī padaros, bet pārsvarā vnk gozējos un priecājos:)
31.07.2008 01:46 | saite | Atbildēt

+0
jāatzīst, ka man šajā vasarā ir gluži pretēji - ja iepriekšējās vasaras stradāju, tad šogad beidzot atpūšos. un tā kārtīgi ;-) gribu - braucu uz laukiem, gribu - skatos filmas, gribu - vāru banānu ievārījumu utt. esmu sajūsmā (l)
30.07.2008 23:51 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits