Kontracepcijas reklāma žurnālā

24.09.2008, elina_stengrevica

Man šoreiz ir ļoti svarīgi, lai tu izlasītu šo bloga ierakstu -jo tas skar tavu veselību. Es nolēmu paskaidrot jautājumu par kādu reklāmas rakstu sēriju, kas jau divus gadus regulāri parādās žurnālā Cosmopolitan. Agrāk to sauca par "Trīspadsmito klasi", bet pēdējā laikā ir pazudis šis nosaukums, un tas ir par jautājumiem, kas saistīti ar sievietes ginekoloģisko veselību. Meitenes, lūdzu, nesajauciet šo apmaksāto reklāmas atvērumu ar redakcijas veidotu materiālu, un neuztveriet to kā Cosmopolitan žurnālistu rakstu!

Es uztraucos tāpēc, ka šīs reklāmas veidotāji mēģina kopēt Cosmopolitan maketu un žurnāla rakstu izskatu, bet tas ir APMAKSĀTS REKLĀMAS MATERIĀLS, un mēs žurnāla redakcija, nekad un nekādā veidā neesam iesaistīti šī materiāla tapšanā.

Kāpēc to ir svarīgi zināt? Tāpēc, ka, rakstot rakstus, mēs intervējam dažādus speciālistus, lai iegūtu maksimāli visaptverošu informāciju, kuru mēs nogādājam lasītājai, un tad jau tu vari izdarīt savu izvēli - ko un kā rīkoties. Tas ir žurnālistikā viens no pamatuzdevumiem.

Savukārt šo reklāmas materiālu apmaksā zāļu ražotāji, kuri, protams, ir ieinteresēti, lai pēc iespējas vairāk meiteņu pirktu orālos kontraceptīvus u.c. zāles, jo tas ir bizness. Mans subjektīvais viedoklis ir tāds, ka šajās reklāmās tiek nopludināta tāda informācija, kas ir izdevīga zāļu ražotājiem, BET KAS NE VIENMĒR IR VISLABĀKĀ MAN UN TEV!

Savukārt to visu skaidrot un tevi aizstāvēt es metos tāpēc, ka šīs reklāmas speciāli tiek veidotas līdzīgas žurnāla materiālam, un, iespējams, tu neievēro mazo vārdiņu "reklāma" atvēruma augšējā labajā stūrī. Diemžēl es nekādi nespēju ietekmēt reklāmu izskatu, kas parādās žurnālā. Tāpēc es vēršu uzmanību uz to, ka tā ir REKLĀMA.

Visbeidzot, redakcijas viedokli par kontraceptīviem atspoguļo raksts septembra Cosmopolitan 138.lpp. Lūdzu, septiņreiz padomā, pirms nolem iejaukties organisma dabiskajos procesos. Atceries, ka kādam tas ir bizness, bet tev - veselība. Visdārgākais, kas tev var būt.

Komentāri [14]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Mani arī uztrauc tas, ka lietoju kontracepcijas tabletes (jau gadu) un ka tas var ietekmēt manu un mana bērniņa veselību. Bet man uz lateksu ir alerģija... :-/
27.09.2008 22:29 | saite | Atbildēt

+0
Es jau uzreiz sapratu, ka tas raksts ir kaut kas dīvains, ka tā varētu būt reklāma, jo diez vai Cosmo katru mēnesi rakstītu par vienu un to pašu lietu.
Es personīgi nekad dzīvē nelietotu OK un nebendētu savu organismu!!! Lai ko tur tie ārsti un reklāmisti neteiktu. Uzskatu, ka tas ir NOZIEGUMS pret sievietes ķermeni - piegrūst ar ķīmiskām vielām un hormoniem :-O (e)
25.09.2008 12:02 | saite | Atbildēt

+0
:-)biju domājusi, nepropagandēju ;-)
25.09.2008 11:56 | saite | Atbildēt

+0
Meitenes, tāpēc jau esam dažādas! ;-) Es neprogandēju, ka visām tagad jālieto tāda metode,vnk izsaku savu viedokli. Tas nenozīmē,ka ir vislabākais,vnk tas ir man ,personīgi, pats pieņemamākais. ;-) Katrai no mums ir savi iemesli, kāpēc mēs izmantojam tādu vai šādu metodi. ;-)
25.09.2008 11:55 | saite | Atbildēt

+0
Māsa un Zāra! Protams, ka katram ir tiesības (vai kā tavā gadīumā, Māsa, veselības prasība) izvēlēties, ko dzert un cik daudz dzert. Man vienīgais iebildums ir pret zāļu ražotāja viltīgiem paņēmieniem, lai neētiskā veidā nopludinātu meitenēm viņu biznesa veicināšanai vajadzīgo informāciju.
25.09.2008 10:25 | saite | Atbildēt

+0
Dabiskās metodes ir daudz nedrošākas par OK. Aborts ir daudz kaitīgāks par OK un man kkā negribas bērniņu kādu tuvāko 7-10 gadu laikā.
25.09.2008 00:42 | saite | Atbildēt

+0
Dabiskās metodes ir daudz nedrošākas par OK. Aborts ir daudz kaitīgāks par OK un man kkā negribas bērniņu kādu tuvāko 7-10 gadu laikā.
25.09.2008 00:42 | saite | Atbildēt

+0
Es tabletes lietoju tikai tāpēc, ka man ir problēmas ar ciklu. Ja es tās nelietoju, manas mēnešreizes kļūst nekontrolējamas, un vienreiz jau tas mani noveda līdz slimnīcai. Diemžēl man citas alternatīvas nav, ko tad man tagad beigt lietot tikai tāpēc, ka tas skaitās kaitīgi un tā ir ķīmija?
24.09.2008 23:43 | saite | Atbildēt

+0
Ir dabīgās metodes (protams, tam ir jāvelta daudz vairāk laika,bet tas ir to vērts!).Apsveru domu par šo. ;-)
Un,ja tā pavisam godīgi,tad neviena metode nav 100 procentīgi droša - ar tabletēm sievietes ieņem bērnu,nesen paziņa ar spirāli palika stāvoklī,prezervatīvi arī tas pats... :-|
Tad jau labāk dabīgā metode,nevis ķīmija! :-/
24.09.2008 19:25 | saite | Atbildēt

+0
Sol*- Bet ko Tu iesaki, ja negrib prezervatīvu? visas pārējās ir pārāk nedrošas.
24.09.2008 19:19 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits