Vai kosmētikas vergi?

18.12.2008, zane_nikodemusa

Kā tu domā, vai tu varētu mierīgi dzīvot bez sejas un ķermeņa krēmiem? Es laikam nē, jo pat tad, ja man kaut kas no tik ierastā kosmētikas komplekta trūkst uz vienu dienu, tad rodas kaitinoša ne komforta sajūta, it kā es būtu aizmirsusi uzvilkt mugurā kaut ko ļoti svarīgu.

Manai draudzenei gan ir izdevies atteikties no ķermeņa krēmiem un dušas želejām. Viņa vidusskolā vienkārši izlēma, ka pietiek savu ķermeni pārbaudīt ar dažādiem vairāk vai mazāk ķīmiskiem kosmētikas produktiem. Sākumā neesot bijis viegli pierast pie tā, ko tikai ūdens sniedz ādai, un pretoties kārdinājumam noziesties ar taukainu krēmu, taču nu jau 10 gadus viņas vienīgais sabiedrotais ir ūdens. Vēl arī medus, ja tiek iets pirtī. Un āda draudzenei ir tikpat mīksta kā man - regulārai ķermeņa krēmu lietotājai.

Tāpat ir ar vīriešiem. Reti kurš no viņiem lieto sejas un ķermeņa krēmus, taču vienīgais raupjums, ko esmu manījusi uz viņu augumiem, ir bārdas rugāji. Un tieši tādēļ man nav pārliecības, ka mums patiešām ir vajadzīgi visi tie acu, sejas un ķermeņa krēmi. Kaut savu prieciņu tie sagādā.

Komentāri [11]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Tā kā tagad ir krīze, :-D es cenšos sevi atradināt no visādiem, krēmiem, dušas želejēam, balzamiem.Patiesībā no tā visa pamazām sāku atradināties pirms krīzes, jo uzzināju, ka šai masu produkcijai tiek pieliktas briesmīgi kaitīgas, pat nāvīgas vielas. :-O Seja man ir sausa(agrāk tā tāda nebija, nebrīnos ja vainīgi ir visi Garnier, protams, arī piesārņotasi gaiss) Sejai lietoju pieniņu, putas, krēmu. Maskas no dabiskām sastāvdaļām pati taisu. Matiem lietoju tikai šampūnu, jo man no dabas ir skaisti,zīdaini mati, kuriem balzams nav nepieciešams.Ar ziepēm mazgāju tikai paduses, muguru un pēdas. Visu pārējo apskaloju un uzskatu, ka man tur ir tīrs,jo dušojos katru dienu.Arī ķermeņa āda ir sausa, bet es esmu pārak slinka, lai tur smērētu. Reti tur iezieķēju eļļu. Pēdām, rokām krēms. Kosmētiku nelietoju, un principā tas ir viss ko lietoju, tādēļ es mierīgu sirdi varu tweikt, ka neesmu no tām atkarīgajām. :-D
01.02.2009 00:48 | saite | Atbildēt

+0
Pamazām pāreju pie dabiskās kosmētikas lietošanas un kosmētikas daudzumu mēģinu samazināt līdz minimumam :)
21.12.2008 14:37 | saite | Atbildēt

+0
jā, arī man kāda kosmētikas līdzekļa trūkaums rada diskomfortu. bez tonālā krēma ikdienā jūtos kā bez biskēm, tāpat arī neforša sajūta, ja mati mazgāti tikai ar šampūnu, bez balzama. kaut gan dodoties no laukiem var bez tā visa mierīgi iztikt. neesmu ķermeņa krēmu un skrubju lietotāja, rtā kā šīs problēmas mani neskar.
vispār jau liela daļa no kosmētikas tiek izmantota, lai patiktu apkārtējiem. skan nepareizi un neforši, bet man nepatīk, ja kāds redz manu pleķaino seju vai arī sauso pieres ādu.
p.s raksta autorei vajadzētu padomāt, vai tas ir tā vērts- piesārņot upes un ezerus ar visu prabēnu un sulfātu klāstu, kas ir šampunu un balzamu sastāvā. mājās mazgājot matus tas viss iet caur attīrīšanas iekārtām, bet iepludināt pa tiešo Zemes artērijās..
20.12.2008 18:01 | saite | Atbildēt

+0
Lietoju visus tos nejaukumus (nu labi, visus nē, matu krāsa un tonālais man uzdzen šermuļus), bet var mierīgi iztikt bez. Tikai roku krēmu vajag, jo man pēc mazgāšanas ir sausa āda. Un šampūnu arī laikam vajag.
19.12.2008 13:13 | saite | Atbildēt

+0
Es nezinu. Man liekas, es nevarētu bez dušas želejas un ķermeņa krēmiem.. Pēc tam tak tāda foršāka sajūta. Bez dušas želejas jau neko nevar nomazgāt, tikpat labi vari stāvēt ārā lietū un noskaloties.. Taču bez visiem tonālajiem mierīgi varu iztikt.
Bez tušas, lūpu spīduma un smaržām gan tā pagrūtāk..
19.12.2008 02:00 | saite | Atbildēt

+0
vasarā, kamēr dzīvojos pa laukiem, no sejas un ķermeņa krēmiem nebija problēmu atteikties, turklāt taisīju ķermeņa skrubi no olīveļļas&cukura, dažādas maskas utt. taču tagad bez sejas krēma noteikti nevaru iztikt - telpās ir sauss gaiss centrālapkures dēļ, ārā - auksts vējš utt.
19.12.2008 00:13 | saite | Atbildēt

+0
nujaa, bet jaanjem veeraa ka tad jauniibaa(beerniibaa) mati netika kraasoti un visaadi citaadi bojaati, un arii cilveeks tak aug un aadas staavoklis tak arii un liidz ar to arii ir visaadas izmainjas.
18.12.2008 19:17 | saite | Atbildēt

+0
Mjā...gribētos gan... ;-)taču laikam tā taisnība, ka minimālai kosmētikai manā īpašumā tomēr jābūt.... :-D
Vasarā, peldoties ezerā, mati vispār kā pakulas - saķepuši, izskatās kā nedēļu vairāk nemazgāti :-D
18.12.2008 18:16 | saite | Atbildēt

+0
Man ir tieši tāpat. Kādu dienu aizdomājos, ka varu iztikt bez visiem tiem ķēmiem, losjoniem utt, bet nekā. arī no tonāliem, pūderiem, acu ēnām nespēju vairs atteikties. Iedomājos, cik daudz naudas es ietaupītu uz kosmētikas rēķina. :-O Laikam jau tā ir, lietojot kosmētiku rodas tāda kā atkarība...
18.12.2008 16:30 | saite | Atbildēt

+0
Mazā, par matu balzāmu es arī brīnos visvairāk. Ja agrāk man visvairāk patika matus mazgāt ezerā ar visparastāko šampūnu, jo pēc tam tie bija kupli un mīksti, tad tagad, ja izdaru to pašu, izskatos pēc nopūkota eža. Un tad nu laukos, ejot peldēties, ņemu līdzi gan šampūnu, gan balzāmu.
Visticamāk, ka gan mati, gan ķermenis tik ļoti pierod pie kosmētiskajiem līdzekļiem, ka bez tiem zaudē jebkādas aizsardzības spējas. Savukārt tie cilvēki, kuri nav ar to visu aizrāvušies, var priecāties, jo viņu mati un āda paši spēj par sevi rūpēties. Un nav tur pie vainas ne gaisa piesārņojums, ne centrālā apkure.
18.12.2008 15:58 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits