Pašdarinātas dāvanas

23.12.2008, baiba_gabranova

Šogad, labu gribēdama, ierosināju savējiem apdāvināties tikai ar paštaisītām Ziemassvētku dāvanām. Lai nebūtu jānervozē par naudu un jābojā nervi veikalu burzmā. Visi šo ideju uzņēma ar lielu sajūsmu… sākumā.

Kauns atzīties, bet nemaz neatceros, kad pēdējoreiz kādam būtu dāvinājusi pašdarinātu lietiņu. Man vienmēr sagādājis prieku laikus saausīties, ko man tuvi cilvēki vēlas, kas viņiem patīk, un tad veikt izpēti internetā vai veikalos, lai to iegādātos. Bet, lai kaut ko uzadītu, uzšūtu vai izgrebtu pati, man nekad nav bijis laika un pacietības.

Kad beidzot biju noformulējusi konkrētas idejas, uzradās jauna problēma - arī paštaisītas lietas ir jārada no "kaut kā", un manā gadījumā šis "kaut kas" bija jāmeklē veikalā, jo mana vecmāmiņai, kurai bija pilna pūra lāde ar dažnedažādiem brīnišķīgiem atgriezumiem, dzijas kamoliņiem un cita veida knibulīšiem, vairs nav starp dzīvajiem. Tā nu gribot negribot man tomēr bija jādodas uz veikaliem, turklāt pirms tam jāveic pamatīga izmeklēšana, kuros veikalos vispār pārdod manis iedomātos izejmateriālus. (Starp citu - varu ieteikt fabrikas Lenta veikaliņu Jelgavas ielā pretī Torena namiem, kas ir īsta atlasa lentīšu un kokvilnas mežģīņu paradīze!)

Apbruņojušies ar visu vajadzīgo, abi ar draugu sākām meistarot Ziemassvētku brīnumus. Un nebija jau tā, ka sanāca ar pirmo reizi. Kaut kas atlīmējās, kaut kas bija par mazu, par plānu, ne tas augstums… vienvārdsakot, jautrības netrūka. Goda vārds! Lai cik kaitinoša brīžiem nebūtu pašu neveiklība, tomēr pats process ir ienesis mūsu mājās daudz prieka - gluži kā bērnībā. Lai kas arī mums galā sanāktu (cik labi, ka ir vēl šis vakars), es nenožēloju savu lēmumu. Cerams, to nenožēlos arī dāvanu saņēmēji…;)

Lai jums brīnišķīgi Ziemassvētki!

Komentāri [7]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
:-) Super! Ļoti novērtēju to, ka kāds gatavo dāvanas pats! :-)
Par sevi ir tā - saņemt pašdāvinātas dāvanas patīk, taču pašai pagatavot -nē... :-D
Pirmsziemassvētku laiks man ir pilns ar super jaukiem mēģinājumiem - kora, tautas deju un teātra, mājās pārrodos diezgan vēlu... un ja vēl gatavot dāvanas visu nakti -nē :-D
29.12.2008 12:02 | saite | Atbildēt

+0
mēs arī šogad taisījām paši dāvaniņas-sataisījām marcipāna lodītes šokolādes cepurītēs,izskatījās kā rīķīši (s) un salikām smukās kastītēs-visiem patika!!!Vismaz apēd un nav jātur plauktā!
27.12.2008 18:25 | saite | Atbildēt

+0
Man arī nepatiktu, ja man uzdāvinātu pašdarinātu dāvanu, kuru var nolikt plauktā. Nē, nu ok zeķes, tās noderēs jebkurā gadījumā, bet ir lietas, kuras uzdāvina, kas stāv plauktā.. Un tieši tā arī ir kā essnee teica:"ārā arī nevar mest, lai neapvainojas."
27.12.2008 18:17 | saite | Atbildēt

+0
es nedomaaju ka pati daavana ir no svara...
galvenais kas to pasniedz, kaa pasniedz un vai tu tajaa briidii juuti ka tas ir no sirds... (l)
25.12.2008 05:01 | saite | Atbildēt

+0
Šogad dažiem tuvākajiem uzmeistaroju oriģinālus eglīšu rotājumus. Uzdāvināju savai priekšniecei pat veselus trīs- pašus skaistākos! Tas prieks, kad viņa ieraudzīja un vēl, kad es "kautrīgi" piebildu, ka pati taisīju... Tās emocijas nevar izstāstīt, noslavēja mani no galvas līdz kājām! Un vēl piebilda, lūk, uzreiz var redzēt, ka cilvēks centies. Pašai jau baigais prieks :-) Visus, kurus apsveicu, bija ļoti priecīgi :-)
24.12.2008 18:07 | saite | Atbildēt

+0
Es gan dievinu pašdarinātas kartītes un dāvanas! Adītas zeķītes, taisītas rotas, visādi ķinķēziņi! Tik mīļi :)
Kaut kā man tas vecums pāri,kad gaidu tādas naudīgas un iespaidīgs dāvanas! Man labāk patīk mazs nieciņš, uz kuru skatoties var redzēt, ka dāvinātājs ir pacenties!!! (l)
24.12.2008 17:09 | saite | Atbildēt

+0
Nū, man ir tā, ka es labāk nesaņemu neko, nevis pašdarinātu dāvanu, jo tādas parasti ir nefunkcionālas, bet ārā arī nevar mest, lai neapvainojas.
23.12.2008 20:25 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits