Meitenes - ubadzes

20.01.2009, elina_stengrevica

Izmisušas meitenes, kas lūdz naudu, Blaumaņa/ Kr.Barona/ Čaka ielas rajonā, kļuvusi par izplatītu parādību. Pēdējā mēneša laikā divas reizes mani uzrunājušas pēc paskata noraudājušās, pazaudējušās meitenes ap gadiem sešpadsmit septiņpadsmit, kuras lūdz naudu, lai tiktu līdz mājām. Tikai... man gadījās vienu no viņām atšifrēt.

Iegrimusi savās domās, es gāju pa Blaumaņa ielu, kad pēkšņi mani panāca līdzjūtību izraisoša balss: "Palīdziet, lūdzu!" Atskatījos, man pretī izmisis skatiens, acis knapi redzamas no kapuces apakšas, visādi citādi labi ģērbusies meitene. Viņa stāstīja, ka no Ādažiem ar draudzeni atbraukusi uz Rīgu, palikušas pa nakti pie draudzenes drauga, bet tas viņu apzadzis. Paņēmis naudu un pasi. Vai es nevarot iedot trīs latus, lai viņa tiek līdz Ādažiem?

Es stāvu un klausos un domāju: nu kāpēc mana iekšējā sajūta liedz uzreiz sniegties pēc naudas? Man nav žēl trīs latus, lai izlīdzētu meitenei, arī stāsts liekas ticams un izmisums ir gan acīs, gan balsī un stājā... bet nu kaut kas tomēr attur. Es vilcinos un nolemju vēl uzdot pāris jautājumu.

Prasu: kāpēc tu nezvani vecākiem vai draugiem, lai tev palīdz? Viņa: bet tas draudzenes draugs nozaga arī mobilo telefonu. Nu labi. Vēl paguvu nodomāt, ka es jau nu gan ietu uz policiju un mājās brauktu ar autostopiem, bet nu labi, varbūt meitenei tiešām bail. Un vispār - labs darbs ir labs darbs, un gan jau meitene, kurai es tagad palīdzu, arī kādreiz kādam palīdzēs. Jau sniedzos pēc naudas maka un tajā brīdī dzirdu: zvana mobilais telefons! Tas nav manējais. Ieskatos meitenei acīs: totāls izbīlis. Vairs ne miņas no izmisuma un čīkstulīgās balss.

Es saku: "Zvana tavs nozagtais mobilais telefons. Pasaki tiem cilvēkiem, kas zvana, lai palīdz tev tikt uz mājām." Skaidrs, ka viss stāsts bija izdomāts un meitene šādā veidā centās izkrāpt naudu no līdzjūtīgiem garāmgājējiem. Galvenais, ka viņa beigās pateica: "Labi." Un viss.

Visu ko bija gadījies redzēt, lūdzot naudu, bet jaunas meitenes, turklāt tik profesionālas tēlotājas - nekad.

Komentāri [23]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Baigi! Nebiju dzirdējusi par šādiem gadījumiem, jo darbs ir pie mājām, bet uz centru aizbraucu tikai, lai dotos uz klubiņu. Es gan nedotu naudu, ja man tas latiņš jau nebūtu kabatā pa rokai, jo man vienmēr šķiet, ka tā var paņemt un izraut tev maku no rokām... un ko tad? :-(
10.03.2009 04:57 | saite | Atbildēt

+0
Traki, Traki,a ko darīt, ka cilvēki ir tik bezkaunīgi, tā vietā, lai sevi izglītotu un meklētu darbu, klaiņo pa ielām, nu jā man pašai ir bijis gadījums, kad kāds santīms pietrūkst ceļam, bet tādās situācijās esmu atradusi izeju un ne jau ubagot naudu :-)
09.02.2009 01:51 | saite | Atbildēt

+0
solīda paskata cilvēki var aizbraukt mājās arī ar sabiedrisko transportu, it īpaši ja tas ir tālsatiksmes autobuss un šoferīši pa maršrutu brauc regulāri, var taču ar viņu kko sarunāt, atdot viņam naudiņu nākamajā braukšanas reizē. turklāt ja cilvēks braukā pa šo maršrutu viņš visticamāk pazīst pasažierus vismaz pēc sejas, un gan jau kāds arī viū ir ievērojis, tā var sarunāt atdot naudiņu, dzīvojot mazpilsētā nez vai ir iespēja aizdevējam neuzskriet vēlreiz virsū. es drīzāk lūgtu šoferītim, nekā ietu uz ielas ubagot.
31.01.2009 21:44 | saite | Atbildēt

+0
Tādās situācijās vienkārši vajag teikt - Ejam es tev biļeti nopirkšu, man ir pazīšanās stacijā ;-) Tad arī var redzēt vai cilvēka izmisums ir īsts...
26.01.2009 14:24 | saite | Atbildēt

+0
Un ir bijis arī tā, ka aplej ar aukstu dušu, pasakot vārdus - stulbā k*** vai ma*** ej d***
21.01.2009 14:44 | saite | Atbildēt

+0
Tā kā esmu saistīta ar medicīnas jomu, tad biju agrā rītā (ap 7.00) kādā Rīgas slimnīcas teritorijā. Un pie manis arī pienāca sieviete, man teica, ka tikko izrakstīja no slimnīcas, jātiek uz Dobeli. Lai iedodu naudu.
Es neiedevu 2 iemeslu dēļ:
1. Nekad neuzticos šiem blēžiem. Jo man ir lūgta nauda uz daudzām ielām.
2. Man aizdomīgi likās kā var 7.00 rītā izrakstīt no slimnīcas, ja parasti izrakstīšanas laiks ir ilgs process un parasti mājās tiek tikai ap 11.00-15.00.
21.01.2009 14:39 | saite | Atbildēt

+0
jaa, es ar to kraapnieci satiku, bet lab, ka neuzkjeeros (e)
21.01.2009 03:03 | saite | Atbildēt

+0
ā un es aizmirsu pie sava uzrakstītā piebilst, ka to naudas diedelētāju pēc dažām dienām atkal redzēju stacijā, prasot citiem naudu. Mani ieraudzīju šī iztrūkās un mēģināja pēc iespējas ātrāk nozust.
21.01.2009 01:18 | saite | Atbildēt

+0
ir viena sieviete, ko regulari redzu pie origo. un es nevaru saprast, vina manas vai ari tiesam vinai dzive piespieda to darit.
21.01.2009 00:30 | saite | Atbildēt

+0
Man arī bija līdzīgs atgadījums. Stacijā piesteidzos pie biļešu kases, nopirku biļeti uz mājām un kamēr skatījos pie sienas piekarināto vilcienu sarakstu, pie manis pienāca meitene ar asarām acīs. Tāda uz 1.60m, īsiem tumšiem matiem. Viņa prasīja, lai viņai palīdzu. Esot palikusi bez naudas(neatceros kāds bija iemesls) un lūk jātiekot uz Liepāju mājās. Es jau biju lasījusi par tādiem viltus ubagiem, tāpēc šaubījos. Teicu, ka man nav naudas un jāskrien uz vilcienu, bet viņa mani apturēja un lūdza vēl izmisīgāk. Tā kā man bija jāsteidzās, nebija laika ar viņu krāmēties, iedevu savus pēdējos 40 santīmus un aizšteidzos. Jāpiebilst, ka viņa pat nepateica paldies. Jutos stulbi, ka tomēr tos pašus santīmus iedevu. Bet laikam jau iedevu tāpēc, jo cerēju, ja man kādreiz pietrūks biļetei kāds santīms, kāds labs cilvēks man izpalīdzēs. Dīvainas sagadīšanās dēļ, pēc kāda mēneša vakarpusē nācu no kursiem un nonākot pie autobusa sapratu, ka man pietrūkst seši santīmi. Cik es neērti jutos. Negribēju nevienam neko prasīt, bet tomēr nekas cits neatlika. Pagriezos pie aizmugurē stāvošās sivietes un izstāstīju savu bēdu, bet viņa tik ļoti neticīgi uz mani skatījās, ka nemaz netaisījās man iedot tos nieka 6 santīmus. Es tiešām jutos muļķīgi, jo tajā brīdī atcerējos to viltus ubadzi, kas arī iespējams tai sievietei, kurai lūdzu palīdzību, bija atņēmusi jebkādu uzticību šiem bez naudas palikušiem cilvēkiem. Jāpiebilst, ka beigās tomēr viņa man iedeva tos santīmus un laimīgi tiku mājās. Laikam sieviete saprata, ka neesmu nekāda viltvārde, jo iekāpām taču vienā autobusā :)
20.01.2009 23:31 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits