Draugu jaunās otrās pusītes

02.03.2009, baiba_gabranova

Draugu kompānijā vienmēr īpaša ir tā diena, kad viens no "savējiem" iepazīstina pārējos ar savu jauno otro pusīti - tātad ar "svešo". Parasti jauniņajam tiek dots handikaps - neviens taču nevēlas spriest pēc cepures. Visi kā sarunājuši sirsnīgi sveic jaunpienācēju un palīdz cilvēkam iejusties. 

Kādu laiku visi, pat aktuālajam pārim klāt neesot, taktiski klusē un izliekas, ka viss ir vislabākajā kārtībā. Līdz vadzis lūzt un kādam pasprūk, ko viņš patiesībā domā par drauga izvēli. Un - kā esmu novērojusi - kaut viens trūkums, pie kā piesieties, tiks atrasts vienmēr. Parasti kritika tiek maskēta aiz argumenta: "Viņš/viņa ir pelnījis/usi labāku (gudrāku, smukāku utt.)" taču ne jau tas ir galvenais. Fakts, ka savējo mikropasaulē ir ienācis jauns cilvēks, nozīmē pārmaiņas, kas attiecināmas uz visiem, un tieši to draugu kompānijai, kas jau daudzu gadu garumā pieradusi dalīties gan priekos, gan bēdās, ir visgrūtāk pieņemt.

Dažkārt pat tik grūti, ka vieglāk šķiet atteikties no drauga pavisam, nekā pielikt pūles un sadraudzēties ar viņa mīļoto. Protams, ir gadījumi, kad tieši otrā pusīte ir tā, kura sāk piecirst kāju un paziņot: "Es pie tiem taviem draugiem neiešu." Tikai jājautā - kāpēc? Vai tāpēc, ka "tie tavi draugi" šķiet nepatīkami cilvēki? Vai varbūt drīzāk tāpēc, ka viņi nav papūlējušies izrādīt pietiekamu atsaucību un pretimnākšanu?

Nesen ar antropoliģisku interesi vēroju cilvēku reakciju uz kādu meiteni, kas ienākusi viņu kompānijā. Vīrietim, kurš labu laiku ir bijis viens - nu, īsts vecpuisis, beidzot uzradusies nopietna draudzene. Un draugi ir pārsteigti par viņa izvēli, raksturojot to vienā teikumā: "Ko viņš viņā ir atradis?" Es tikai ļoti ceru, ka viņi to sapratīs. Es nepazīstu šo meiteni, taču, redzot viņas pārbiedēto seju un "bara" vērtējošos skatienus, ļoti gribas, kaut viņai tiktu dota iespēja.

Komentāri [9]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Mums ir viena un tā pati draugu kompānija....... (l) :-D :-D :-D
06.04.2009 18:43 | saite | Atbildēt

+0
Nūja.. Droši vien draugi ir mazliet egoistiski un tādas tiesības viņiem ir, jo draudzīgo ligzdu sapinuši līdzšinējā sastāvā. :-)
11.03.2009 18:54 | saite | Atbildēt

+0
Man nekad nav bijushas taadas probleemas draugu kompaanijaas...vienmeer mani sagaida ljoti jauki un vinja draugi kljuust arii par maniem draugiem;)..laikam taapeec,ka esmu taads sabiedriibas cilveeks un parasti chomiem savs choms:)..taa jau esmu Daamiite,bet vienmeer ar dzhekiem noliekam citas,apspriezham kruutis,kaajas:)..utt..
04.03.2009 15:19 | saite | Atbildēt

+0
Man bija tā, ka pie drauga un viņu draugu lokā svinējām Jauno gadu un bija mazliet nepatīkami no viņa EX draudzenes puses, kura arī sastādija mums kopāniju. Tajā vakarā jutu, ka viņa ar citām meitenēm aprunā mani. Nākošajā dienā pēc Jaunā gada svinībām viņa bija pateikusi manam draugam: "Varēji jau dabūt skaistāku meiteni manā vietā." Pēc apm. nedēļas viņa man personīgi atvainojās :-D
03.03.2009 21:19 | saite | Atbildēt

+0
man viens draugs pateica tā..ja kādam viņa ļoti labam draugam uzrodas meitene un kāds kko saka nepatīkamu, tad viņš saka- ka ja viņa labākais draugs ir ar viņu kopā tātad pilnīgi noteikti tajā meitenē kkas ir!un viņš to respektē ;-)
03.03.2009 17:15 | saite | Atbildēt

+0
Man bija situacija vel labaka!
Kad biju kopa ar savu puisi (tagad jau EX) visi vinja draugi un ari vinju meitenes ar mani runajas un tusejas, bet puisim lielija cik es esmu jauka un forsha, ists kompanijas cilveks, tik glita un vienmer pozitiva, smaidosha!
Liels bija mans parsteigums ka attieksme mainijas kad mes izshkjiiramies! EX velak stastija ka kada tusinja vinji visi ka viens bija mani aprunajaushi un ne jau tai labakaja nozime, bet vinjsh tai visa klausijas, lidz kada bridi piecelas un aizbrauca no pasakuma... Un ta ari nav atgriezies pie shiem "draugiem". Ka pats teica- negribu lai tas atkartojas jo TĀDUS draugus man nevajag!
Ta ka ir visadi cilveki! ;-)
03.03.2009 02:48 | saite | Atbildēt

+0
Hm. Es laikam dzīvoju citā pasaulē:D Neesmu dzirdējusi visus tos "viņš ir pelnījis labāku" tekstus:) Tiesa gan, čomi runā par citu čomu draudzenēm, gan jau par mani arī, bet nekad ne tā, kā tu te raksti. Tik traki nav:)
03.03.2009 01:35 | saite | Atbildēt

+0
man laikam paveicās. Kad mans draugs (šobrīd jau vīrs) iepazīstināja ar saviem draugiem, es galīgi nejutu noraidošu attieksmi. Vienīgi tagad, pēc 4 gadiem viens vīra draugs man godīgi atzinās, ka viņi savstarpēji ar citiem draugiem bija pārrunājuši, ka tas jau nu ilgi nevilksies (pārāk dažādi cilvēki utt.)...bet neticami,.. nu tas ir aizvilcies līdz foršai un aizraujošai laulības dzīvei.:) Un par to vīra draugam liels prieks. Tā kā paldies viņiem, ka toreiz deva man iespēju.:) ;-)
02.03.2009 19:20 | saite | Atbildēt

+0
Mani vairāk mulsina draugi, kuriem katru mēnesi ir jaunas "draudzenes", "lielās mīlestības".Tādos brīžos es nezinu, kā pret šīm meitenēm izturēties, jo mani nepamet pārliecība, ka viņu mēs redzam pirmo un iespējams arī pēdējo reizi.
02.03.2009 18:03 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits