Mīlestība īsziņā

19.03.2009, zane_nikodemusa

Kādu vakaru papētīju mobilā telefona īsziņu veidnes - gatavos tekstus, kurus, ja ļoti steidzies, vari izmantot nosūtīšanai. Starp "lūdzu, atzvani man" un "es kavējos" vismaz manā telefonā tiek piedāvāta arī opcija "es mīlu tevi." Nez, cik cilvēki to ir izmantojuši, nodomāju...

Man arī patīk pāris vārdos izteikt visas savas sajūtas, un es priecājos par bučām, samīļojieniem, labas nakts vēlējumiem un citām jūtu izpausmēm, kuras saņemu ar īsziņu starpniecību, taču "es mīlu tevi" iekļaušana starp frāzēm "kavējos" un "atzvani man" man patiešām šķiet gluži vai grēcīga. Kādai gan jābūt situācijai, lai cilvēkam nebūtu ko teikt savam dārgajam vai dārgajai un viņš īsziņai izmantotu mobilajā telefonā noglabāto tekstu "es mīlu tevi?"

Savukārt par pašu faktu, ka kāds mīlestībā atzīstas ar īsziņas starpniecību, es nemaz neuzdrošinos burkšķēt, jo man pašai ir bijušas reizes, kad šķiet, ka ar pāris vārdiem ar mobilā telefona starpniecību izdosies daudz labāk (un drošāk) pateikt to, ko jūtu. Vienīgi šādam solim ir krietni mazāka atbildības deva nekā, piemēram, sarunai aci pret aci, tāpēc to, cik sūtītajā tekstā ir sirdsskaidras patiesības un cik pārgalvīgas uzdrošināšanās tikai tāpēc, ka otram nav jāskatās acīs, jālemj katram pašam.

Starp citu, pagājušajā gadā Veronā uz laiku tika slēgta tā sauktā Džuljetas māja, kur it kā dzīvojusi Viljama Šekspīra traģēdijas Romeo un Džuljeta varone. Šāds solis tika sperts, lai tās sienas pilnībā attīrītu no mīlestības vēstulēm, kuras tur pielīmēja apmeklētāji. Tagad, pēc lielajiem tīrīšanas darbiem, mīlestības vēstuļu autoriem leģendārās ēkas tuvumā ir aizliegts atstāt kaisles un ilgu pilnās papīra lapiņas un nākas izmantot elektronisko pastu un īsziņas, jo nu atzīšanās mīlestībā tiek demonstrētas uz liela ekrāna Džuljetas mājas zālē. Laikmetīgi, vai ne?

Komentāri [9]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Ai, kaa es sito nevaru ciest! Es nesaprotu kaa var atziities miilestiibaa caur sms vai k'adu citu moderno tehnologiju. Miilestiiba tacu ir kat kas dzili intiims, patie. Un miilestiiba sevii ietver dalu atbildiibas, to nevar kaa taadu bumbu aizmest un tad skatiities kers nekers, paturees, metiis atpakal. Tas ir nozeelojami. Vsp visu laiku cilveeki censas atbriivoties no atbildiibas, bet ja so atbildiibu uznemas no briiva praata vai nav negodiigi to uzgruust otram?
24.03.2009 19:17 | saite | Atbildēt

+0
Tikko intereses pēc paskatījos sava telefona veidnēs... Man ir "Mīlu Tevi arī"... Esmu šokā :o
24.03.2009 18:23 | saite | Atbildēt

+0
Vienmēr būs tādi cilvēki, kuriem šie vārdi nozīmēs vairāk vai mazāk kā citiem. Tāpar arī tie tekstiņi - vienam tas var likties absurdi, savukārt citam - labs veids kā atgādināt par savām jūtām.
20.03.2009 19:56 | saite | Atbildēt

+0
Cik labi, ka es nesaņemu tādas sms tagad. Daudz vairāk mīļuma var saņemt tad, kad mīļotais man sviestmaizi uztaisa.
20.03.2009 14:31 | saite | Atbildēt

+0
essnee - tāpēc jau tie vārdi ir tai telefona gatavo sms veidnēs - mūsdienās tas kļuvis par standarta tekstiņu, tāpat kā "Kavēju", "Atzvanīšu", "būšu mājās vēlāk", utt. :) Tas tā - ironizējot...
19.03.2009 23:16 | saite | Atbildēt

+0
Emerii, un vai tad tā tie vārdi nezaudēs jēgu? Ja katru dienu atzīstas mīlestībā, tad tas vairs vispār neko nenozīmē. Standarta tekstiņš.
19.03.2009 23:10 | saite | Atbildēt

+0
Es drīzāk uzskatu, ka šādu telefona opciju varētu izmantot tie, kuri jau ilgu laiku ir kopā un viens otram jau ir atzinušies savās jūtās un nu tikai aizsūta kādu īsziņu, lai dienas laikā atgādinātu par sevi un par to, cik daudz viņam vai viņai šis cilvēks nozīmē. Nu kaut kas līdzīs kā "lai tev jauka diena" utt. Es katrā ziņā šādu opciju neizmantotu, bet neko sliktu tajā arī neredzu. Kā saka, tehnoloģiju laimets dara savu..
19.03.2009 23:00 | saite | Atbildēt

+0
essnee - ir gan luga par mīlestību, vienkārši tas bija cits laiks un tad jau 13 un 15 gados pusaudži bija pieauguši un varēja ieņemt gan karaļu, gan karalieņu troņus... Bet, protams, ka luga ir arī par paaudžu nesaprašanos... un vēl arī par to, ka mīlestība vai aizraušanās (saskaņā ar taviem vārdiem) var novest nāvē... un vēl arī par to, kā sīki pārpratumi spēj ietekmēt dzīves un likteņus... un vēl arī par bērnu audzināšanu un daudz daudz ko citu...
Bet ja runā par tēmu - atzīšanās mīlestībā ar sms - piekritīšu Zanei, ka tas noņem daļu atbildības cilvēkam no pleciem, jo vieglāk ir uzrakstīt, nekā skatīties acīs... un runa jau nav tikai par "es Tevi mīlu" vārdiem, bet gan arī par to, ka bieži mūsdienās attiecības tiek kārtotas ar sms palīdzību - atvainošanās, pārmetumi, otra cilvēka pamešana, mīļotā cilvēka krāpšana, apsveikumi jubilejās... un tas patiešām kļūst banāli... :) Bet tiem, kas tā dara, ir vienkārši, jo nav jāuzņemas atbildība par tā cilvēka emocijām tajā brīdī, nav sevi jāmoka ar atbilžu meklēšanu, jo uz sms var atļauties arī neatbildēt un izlikties, ka nekādu sms neesi saņēmis un turpināt dzīvot ar virkni neatbildētu jautājumu... Man tomēr šķiet, ka cilvēciskās attiecības aci pret aci ir svarīgākas par virtuālajām attiecībām un virtuālajās attiecībās mēs tikai cenšamies noslēpties un sevi pasargāt...
19.03.2009 12:39 | saite | Atbildēt

+0
Es vispār nevaru iedomāties, kā var atzīties mīlestībā kaut kādā Džuljetas mājā:D Nevis mīlestība, bet bērnu aizraušanās tai lugā ir aprakstīta (vismaz tajā sižeta daļā, kur ir rakstīts par šiem abiem). Džuljetai bija 13 gadu, nezinu, cik Romeo, bet gan jau ne diži vairāk. Viss sižets norisinās 3 dienu laikā, pie tam, ejot uz balli, Romeo cerēja satikt citu - savu karsti iemīļoto:D Luga ir par paaudžu nesaprašanos, nevis mīlestību.
Bet par tām īsziņām - agrāk man bija draugs, kurš ļoti labprāt izmantotu tādu pakalpojumu, ja būtu tais laikos bijis. Tā vietā viņš pats drukāja. Es teikšu, diezgan apnicīgi vairākas reizes dienā saņemt atzīšanos mīlestībā.
19.03.2009 10:05 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits