Mūzika skriešanai

08.09.2009, zane_nikodemusa

Viss, es esmu atklājusi savu skriešanas mūziku! Ja Madonnas 4 minutes man tiešām arī lika izdzīties četrās minūtēs, pēc kurām es noteikti izskatījos visai nožēlojami. Nu gandrīz kā viņa pati savā jaunākajā videoklipa Celebration: kad sievietei mugurā it kā ir viss nepieciešamais ekipējums, turklāt gana stilīgs, bet sejā tik milzīgs izmisums, ka nav skaidrs, kāpēc cilvēks mokās. Tad mans šī brīža skriešanas sabiedrotais - Džeimss Blants - ir īsts atradums. Kaut visi, kam to pasaku, nosmīn un izsaka nievājošas piezīmes, šobrīd es viņu nemainīšu ne pret ko. Pat ne pret Džastinu Timberleiku!

Pēc divu nedēļu treniņiem Džeimsa Blanta mūzikas pavadībā varu piekrist, ka viņa dziesmas ir ļoti vienveidīgas, taču tām ir skriešanai piemērots ritms. Gandrīz vai perfekts! Tas ir gana ātrs, lai skrējiens nepārvērstos par pastaigu, un gana plūstošs un harmonisks, lai man pietiktu spēka vismaz 40 minūtes garam treniņam. Ja godīgi, man pat šķiet, ka šī ritma dēļ man ir izdevies krietni uzlabot savus sportiskos rādītājus. Un vēl man izdevās noķert to kolosālo sajūtu, kad galva ir tukša no domām un kājas kustas pašas no sevis, tāds gluži vai lidojums.

Kā ir ar tevi? Kāda mūzika tevi var iedvesmot vakara skrējienam un, kas vēl svarīgāk, likt godam arī noskriet distanci?

Komentāri [14]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Green Day un My Chemical romance viennozīmīgi. :-D
17.09.2009 02:15 | saite | Atbildēt

+0
:)
un es kārtējo reizi domāju par to, ka vajadzētu kaut ko darīt lietas labā :)
11.09.2009 02:58 | saite | Atbildēt

+0
tad jau man sakrīt ar essnee. vislabāk bez mūzikas, man kaut kā traucē.
09.09.2009 22:04 | saite | Atbildēt

+0
Man vislabāk patīk skriet vispār bez mūzikas. Tad man skriešana ir kā meditācija - varu sakārtot domas un patiešām atpūsties, nomierināties.
09.09.2009 21:21 | saite | Atbildēt

+0
Pēc grūti pavadītas dienas, nekas nevar būt labāks par skriešanu. Man vislabāk patīk skriet vēlu vakarā un pa stadionu. Ja ir runa par mūziku, tad dodu priekšroku ātrām un ar basiem, lai uzdzītu ritmiņu. Kā piemēru varu minēt Inna-hot!!!!! :-P :-D
09.09.2009 17:49 | saite | Atbildēt

+0
es ieraudziju šo diskusiju un man ir ko atbildēt: COLDPLAY, skrējiena sākumam Fix You, un tad Viva la Vida. Ja būtu jātaisa skrienamo dziesmu tops tad vivalavida stabili pirmā!!! :D:D
09.09.2009 00:20 | saite | Atbildēt

+0
eh,Juusu runas par skrieshanu,atkal uzjundiija manii velmi paskriet,bet esmu par slinku:D..labaak minos ar richuku;)
09.09.2009 00:15 | saite | Atbildēt

+0
Paldies! Man laikam skriešana tiešām ir vairāk kā baudīšana un atslēgšanās no darbiem, nevis pamatīgs fiziskais treniņš. Taču doma, ka šovakar es varētu skriet pie Pavaroti, mani pamatīgi uzjautrināja :-) Veiksmīgi tev arī!
08.09.2009 20:41 | saite | Atbildēt

+0
nē nu viss atkarīgs, protams, kāpēc tu skrien :) es to tiešām daru, lai izdzītos, kā tu saki, jo gribas nomest kg un pie reizes labu enerģijas lādiņu dabūt :D
Ja tu skrien, lai to skriešanu izbaudītu, tad jau Pavarotti arī var klausīties :D
Katrā gadījumā, lai veicas un vēlamie rezultāti tiek sasniegti! ;-)
08.09.2009 20:36 | saite | Atbildēt

+0
Vienīgais, kas man nāk prātā, ka tad tu esi izturīgāka par mani, jo, ja es soļus lieku 4 minutes ritmā, tad pēc tam tikpat daudz minūtes gribas veltīt pastaigai, nevis turpināt skriešanu. :-) Savukārt par to Cosmo sarunu aplūkošanu - droši vien apskatīšos. Šoreiz gribēju padalīties ar savu jaunāko atklājumu, jo, kad man pašai ieteica paskriet pie ātrākajiem Blanta gabaliem, es neticēju, ka tie tiešām strādā. Līdz šim domāju, ka vajag skriet pie hiper enerģiskiem gabaliem, taču tagad esmu pārliecināta, ka svarīgākais ir vienmērīgs un viegls mūzikas ritms, nevis izdzīšanās pie salīdzinoši agresīvākām dziesmām.
08.09.2009 20:28 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits