Noslēpums ir citur

13.10.2009, zane_nikodemusa

Beidzot arī manās rokās nonāca jau sen izslavētā grāmata The Secret jeb Noslēpums. Vakar vakarā ielīdu gultā un gluži vai liela notikuma gaidās vēru to vaļā. Vispirms teicamnieces centībā centos izlasīt tās priekšvārdu, jo man taču ir jāzina šīs unikālās grāmatas priekšvēsture. Pēc mirkļa sapratu, ka nekā ļoti unikāla tur nav. Vēl pēc minūtēm desmit pamatīgi vīlusies noliku malā arī pašu grāmatu. Tik "negaršīgu" un nebaudāmu valodu sen nebiju lasījusi.

Jāatzīst gan, ka daži mani draugi un paziņas, kuriem šo grāmatu esmu redzējusi gan viesistabā uz galda, gan labierīcībās uz flīžu grīdas, ir gluži vai apsēsti ar pozitīvo domāšanu un savu sapņu vizualizēšanu. Un tas viss, pateicoties šai, manuprāt, visai prastajai grāmatai. Padomi, kas tajā ir doti, ir ļoti virspusēji un naivi. Piemēram, man sevi daudz vairāk liek attīstīt Garsijas Markesa maģiskais reālisms vai Hermaņa Heses dzīves gudrie romāni, nevis apšaubāmi aicinājumi pusgada laikā kļūt par miljonāri.

Tiesa, nekad neesmu bijusi virspusējo pašpalīdzības grāmatu fanu vidū, tāpēc arī tik neiecietīgi izturos pret Noslēpumu. Kāpēc gan parasti tie, kuru ir nopirkuši kaut vienu grāmatu par to, kā beidzot būt laimīgam, pie tās pašas neapstājas un tā arī nekļūst laimīgāki? Vai varbūt ir kāds, kura dzīvi ir izmainījušas pamācību bībeles no sērijas "ceļā uz bagātību un laimi"?

Kāda mana ļoti laba draudzene, ar kuru par šo tematu jau gadiem esmu strīdējusies, ir man teikusi, ka tik saasināti uztveru šīs grāmatas, jo mana iekšējā būtība patiesībā pēc tām alkstot. Zinu, ka šo domu viņa ir izlasījusi kādā no tām briesmīgajām grāmatām, par kurām es raucu degunu. Lieki teikt, ka gadu gaitā abas esam sapratušas, ka šis sarunu temats mums būs tabu. Jo, kamēr es apelēju pie biznesa, agresīvā mārketinga un cilvēku dabas izmantošanas, tikmēr viņa ieslīgst garā monologā par garīgo izaugsmi.

Komentāri [24]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Esmu noskatījusies filmu un man par to palika iespaids kā par kārtējo bakstāmrīku sliņķiem - tik vien kā puslīdz saprātīgi saplānot un paveikt darāmo nav nekāds noslēpums, un nav nekādas starpības, kāda atribūtiku slinkuma lāpītāji ņem palīgā.
18.10.2009 17:22 | saite | Atbildēt

+0
man gan patīk šī grāmata un ir palīdzējusi
18.10.2009 15:34 | saite | Atbildēt

+0
filnu noskatijos kadas 20 min un man pietika.
18.10.2009 03:05 | saite | Atbildēt

+0
Nekad nebūtu ticējusi, ka kāds tiešām tā arī dara - salimē kolāžas uz sienām par saviem sapņiem un nu tik gaida, kad tie piepildīsies. :-D
17.10.2009 22:50 | saite | Atbildēt

+0
piekrītu missConvenience
17.10.2009 13:49 | saite | Atbildēt

+0
tā grāmata un filma nav domāta visiem.. tikai tiem, kas ir gatavi šādu info uzņemt.. un grāmata taču nespieda, ņem mani, lasi, esmu Tev vajadzīga :-D
16.10.2009 11:59 | saite | Atbildēt

+0
Šitam pat ir neiroloģisks pamatojums. Ja mēs iedomājamies par kādu darbību (piemēram, kā ar roku aizsniedzam lampas slēdzi), mūsu smadzenēs aktivizējas tie apgabali, kas aktivizētos, ja tā darbība patiešām būtu notikusi. Un arī ar visu citu tā ir - lai ko iedomātos, mēs iedarbinām smadzenes, lai tās uzvestos tā, it kā tas viss jau būtu:) Un tad jau nav brīnums, ka bieži vien piepildās arī.
Grāmatu gan neesmu lasījusi un filmu arī neesmu skatījusies.
16.10.2009 01:19 | saite | Atbildēt

+0
man ar taa graamata pilniigi neizraisiija nekaadas emocijas..zinaamas lietas.. nekas TAAADS.. ar nelasiiju...
15.10.2009 18:33 | saite | Atbildēt

+0
Lasīju par to lilit pirms kāda gada, biju arī tā izdarījusi, bet tā īsti nenoticēju un izmetu laukā. Būs vien jāuztaisa :)
14.10.2009 02:01 | saite | Atbildēt

+0
Jā, jā! Un šādā iedomāšanās veidā mana mamma tika pie mājas un suņa.. un arī bija ceļojumā, kas izgriestajā bildītē tika attēlots kā skaista pludmale, zvilnis un debeszils ūdens
13.10.2009 22:41 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits