Vai obligāts aksesuārs?

23.11.2009, zane_nikodemusa

Monako hercogiene Greisa Kellija neizgāja no mājas bez perfektas pērļu virtenes ap kaklu. Tāpat tās dievināja Žaklīna Kenedija, Koko Šanele un citas leģendāras sievietes. Nez, kā ir tagad? Mani personīgi kaklarotas reti kad uzrunā, kur nu vēl tādas, kuras godam ir jāmāk iznest, tāpēc jautāju tev: vai pērlēm ir jābūt katras sievietes garderobē? Ja "jā," tad, vai, tavuprāt, pastāv kādi vecuma ierobežojumi?

Šis jautājums mani diezgan pamatīgi nomoka pēc tam, kad atvaļinājuma laikā Tenerifē apmeklēju pērļu veikalu. Tik perfekti nostrādātu biznesa plānu sen nebiju manījusi: bezmaksas autobuss uz veikalu, visai interesanta un kodolīga ekskursija un pērles, pērles, pērles... Nevērtīgākās un mākslīgākās no tām maksāja vien pāris eiro, kamēr īstākās un okeānā dzelmē vairākus gadus gulējušās n-tos tūkstošus. Un sievietes tās piemērīja un pirka kā trakas. Tās, kurām kabatā bija vien desmit eiro, svaigo pirkumu aplika ap kaklu tikpat cēli un ar tikpat mirdzošām acīm kā tās, kuru pirkums maksāja vairākus tūkstošus. Jā, no modes un stila viedokļa pērļu rotas drīkst būt mākslīgas un ar tām drīkst pat lepoties. Šo tendenci, starp citu, iedibināja Koko Šanele.

img_3567_400

Arī es tiku pie perlamutrīgiem auskariem (man ir tradīcija, ka no katra ceļojuma atvedu sev vismaz vienus auskarus), jo pērļu virtenei vēl nejūtos gatava. Tāpat man ir ar mazo melno vakarkleitu - kaut tā skapī stāv, tomēr vēl neizjūtu kā savējo. Kā ir tev? Kas ir tavā skapī no sievietes tā saucamā obligātā stila komplekta? Un kam, tavuprāt, tajā vispār ir jāietilpst?

img_3576_400    

Komentāri [7]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Man pērļu rotas nav, bet noteikti kaut kad būs! :) Par vecumu es īsti nezinu, kad ir īstais laiks, pareizāk būtu, kad ir īstās sajūtas. Mani uzskati ir diezgan primitīvi - pērles ir klasika, tāpēc tās jānēsā kopā ar klasiku! Es uzskatu, ka pērles ir tāds aksesuārs, kas jānēsā tiešām bijīgās reizēs - ballēs un svarīgos pasākumos [kur valda klasiskais stils]. Kad apcerēju pērļu būšanu, tad iedomājos, ka neuzbāzīga pērļu kaklarota ļoti labi piestāvētu darba intervijā, vai svarīgā prezentācijā, kad sieviete tērpusies tumšā bikškostīmā šo akcentu uzliek! [Neliela mana fantāzija, ko es pati gribētu nākotnē piepildīt (s) ) Domāju, ka gan darba devēji, gan biznesa partneri ieraudzītu elegantu, bet ļoti nopietnu kandidāti, stipru sievieti.
Un manuprāt nevajag aizmirst, ka pie pērļu kaklarotas grimam ir jābūt tik minimālam, cik vien iespējams. :)
Veiksmi visiem! ;)
27.11.2009 02:14 | saite | Atbildēt

+0
Jā, man ir. Mans mīļotais man uzdāvināja Japānas pērļu kaklarotu (l) Uzskatu, ka pērles jānēsā tikai un vienīgi uz tiešām saviesīgiem pasākumiem.
24.11.2009 21:27 | saite | Atbildēt

+0
man liekas,ka peerles piestaav tieshaam sievieteem gados...jaunaam meiteneem nez vai labi izskataas..nu,proootams,ka vislabaak taada perlju virtene izskataas muusu pashu Ushakova kungam:D :D :D
Bet Es vispaar nelietoju rotas..nepatiik...reti,kad uzlieku kjeediiti ap kaklu,roku un gredzenu.. tie taadi izejamaie aksesuaari..
24.11.2009 14:51 | saite | Atbildēt

+0
Man ir loti daudz perlju majas, tevs atveda no Indijas. Bet kaut ka nav sanacis uzvilk, manuprat nav vel isti mans. Man vispar rotas ne ipashi, cik esmu pirkusi visadus karekljus, paris reizes vien esmu uzvilkusi :)
Laikam bus japierod un jamacas nesat, jo jebkura gadijuma, nesat rotas ir stiligi un pieskir apgerbam odzinju. It seviski perles. (l)
24.11.2009 04:41 | saite | Atbildēt

+0
Esmu par pērlēm. Lai gan man ir tikai 22 un pērles tiek uzskatītas par nobriedušu sieviešu lietu, esmu divu pērļu kaklarotu īpašniece. Mākslīgās pērles man 18. dzimšanas dienā uzdāvināja draudzene, bet dabīgās pērles ar viegli rozā nokrāsu man vecāki atveda no Ķīnas. Esmu sajūsmā, jo pērles sievieti padara tik sievišķīgu un trauslu. Protams, tā nav rota, ko vilkt pie botām un džinsiem, bet pie atbilstoša apģērba jebkurā vecumā izskatās lieliski.
24.11.2009 03:28 | saite | Atbildēt

+0
Man krelles kā tādas ne īpaši, bet vispār pērles gribu. Kā var negribēt? :D Ausīs var iekārt vai ap roku aplikt. Nav ne jausmas, kas skaitās obligātā sievietes garderobe, tāpēc arī nevarēšu pateikt, kas no tā man ir:D
23.11.2009 22:59 | saite | Atbildēt

+0
man vīrs no ķīnas saveda upju pērļu virtenes, godīgi sakot to dizains ir tik unikāls un skaists, ka es tās lieku regulāri. tās nelīdzinās klasikām pērlēm, ir stilīgas un smagnējas. uzvleku tās aukstās pērles un jūtos super seksīgi.:)
23.11.2009 16:40 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits