Piedzīvojums 1 naktij

07.12.2009, zane_nikodemusa

Viss. Cosmo komandai vismaz uz vienu nakti šobrīd ir jauna atkarība. Jaunais bestsellers grāmata Bada spēles ceļo no rokas rokā, un naktī no sestdienas uz svētdienu arī man izdevās to izraut cauri. Sāku lasīt ap vienpadsmitiem vakarā. Izturēju līdz četriem rītā, un jau deviņos pusaizmigusi turpināju iedziļināties fantastiskajā romānā. Pēc kādas stundas to pabeidzu lasīt.

Un tagad redakcijā nākamais svarīgākais sarunu temats pēc Cosmo ballītes apspriešanas (varu pačukstēt, ka piektdienas vakarā izdoto aproču skaits liecina, ka mūsu pārtiju apmeklēja vismaz 1200 cilvēku!) ir manis pieminētā grāmata. Zinot, ka pēc šī stāsta par nākotnes realitātes šovu, kurā uz dzīvību un nāvi cīnās vairāk nekā 20 jaunieši, jau tiek plānots uzņemt filmu, ir ļoti interesanti prātot, vai režisors atļausies, piemēram, rādīt, ka bērni nežēlīgi nogalina viens otru, un cik krāšņi vai biedējoši tiks attēloti nākotnes cilvēki.

Starp citu, man pie gultas stāv arī slavenā Krēsla. Līdz šim spītīgi turējos pretim tās sērgai, kaut uz pirmo filmu aizgāju gan. Taču, pēc Bada spēļu izlasīšanas, man vairs galīgi negribas ķerties klāt brīžam ļoti apnicīgajai un garlaicīgajai vampīru sāgai, tāpēc pagaidām esmu nolēmusi palikt pie līdz šim izlasītajām 200 lapaspusēm un meklēt anglisko turpinājumu Bada spēlēm.

Komentāri [17]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Izlasīju gan pirmo, gan otro Bada Spēļu grāmatu un nevaru sagaidīt, kad iznāks trešā! Kad sāku lasīt, galīgi nevarēju atrauties. (l)
12.05.2010 17:33 | saite | Atbildēt

+0
Es arī izlasīju, un man patika. Un es esmu no tām, kas lasa daudz, un arī klasiku, kas lielajam vairumam nepatīk, un arī latviešu zemnieku stāstus, kas vēl lielākam vairumam nepatīk:D Tā, ka man ir, ar ko salīdzināt, un es saku, ka grāmata ir tiešām laba un aizraujoša. Un būtu vēl labāka, ja es nebūtu izlasījusi latviešu izdevuma redaktora ievadu. Tas daudz ko izbojāja, jo jau pateica priekšā, un es neciešu, ka man pasaka priekšā to, kas būs grāmatā.
09.02.2010 03:44 | saite | Atbildēt

+0
Sūzensa Kolinsa
21.12.2009 12:48 | saite | Atbildēt

+0
Kas ir šīs grāmatas autors? :-|
20.12.2009 11:24 | saite | Atbildēt

+0
"Bada spēles" ir viena no retajām grāmatām pēdējā laikā, kas man lika aizmirst par mācībām un izlasīt to no vāka līdz vākam - nenožēloju ne mirkli! ;-)
20.12.2009 04:44 | saite | Atbildēt

+0
Šo grāmatu uzdāvināju draudzenei dzimšanas dienā, viņai jau itkā ļoti patika, taču es gan to grāmatu netaisos lasīt. :-)
19.12.2009 00:21 | saite | Atbildēt

+0
Mazā, man bija tieši otrādi - visvairāk aizrāvos tieši ar negaidītajiem spēles pavērsieniem, piemēram, tiem pašiem mutantiem. Man patika tas, ka nespēju prognozēt, kurš spēles dalībnieks kritīs nākamais un kā tas notiks. Savukārt galveno varoņu savstarpējās attiecības mani īsti nepārliecināja. Brīžam šķita, ka grāmatas autore pati nezina, ko ar viņiem iesākt.
11.12.2009 15:57 | saite | Atbildēt

+0
Tikko Bada Spēles pabeidzu lasīt. Un tagad nezinu, patika man vai nepatika. Pati par sevi man grāmata likās murgaina, kaut kā neaizrāva idejas par mutantiem, futūristiskajiem elementiem, superzālēm un pārējām principā neiespējamajām lietām. Atzīšos, ka interesanti kļuva tad, kad Pītas un Katnisas starpā kaut kas sāka veidoties. Tieši tā iemesla dēļ žēl, ka grāmata beidzās - es tagad mocīšos neziņā par to, vai Katnisa atzīs savas jūtas pret Pītu.
10.12.2009 21:06 | saite | Atbildēt

+0
kareelija - Tu saki, ka apšaubi literatūras kvalitāti tādēļ, ka šīs grāmatas lasa tie, kas ikdienā nelasa? - man gan liekas otrādi, ka tad šīm grāmatām piemīt kas tāds, kas aizrauj, kas var patikt cilvēkiem, kuri ikdienā nelasa. Tieši tur arī ir paslēpta literatūras būtība - piesaistīt lasītājus, ieinteresēt.
Nedomāju, ka cilvēki, kuri ikdienā lasa grāmatas (tajā skaitā arī es), lasa neinteresantas un nesaistošas grāmatas. :-)
08.12.2009 19:34 | saite | Atbildēt

+0
Man "Bada spēles" nepatika. Gaidīju kaut ko tādu - WoW! Grāmata stāv tagad dziļi nobāzta atviktnē un pat neuzdrošinos nevienam ieteikt. Laikam esmu romantiķe, bet šī grāmata tik skarba un brutāla. Dažreiz no apraksta par pūstošu kāju vai vēmekļiem, pašai slikti metās. Un jā, filmu gan gribētos redzēt, jo arī interesē, kā tas viss tik parādīts. Kā viņi tur nežēlīgi nogalina...
08.12.2009 13:27 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits