Ļoti personisks stāsts: bildināšana

04.01.2010, Anda Bīriņa

Jau kuro reizi mana draudzene Lāsma, satiekoties ar mani, izplūst asarās, stāstot par savām attiecībām ar mīļoto. Lieta diezgan ikdienišķa- meitenei jau nedaudz pāri 25, ar puisi dzīvo kopā nu jau trīs gadus, bet viņš, kā jau tas nereti notiek, vēl nav gatavs veidot ģimeni, precīzāk sakot - nejūt vajadzību precēties. Viss jau būtu labi, taču Lāsmai par šo visu ir pavisam cits - teiksim tā, izteikti sievišķīgs - viedoklis.

Neilgi pēc Jaunā gada sagaidīšanas, saņemot telefona zvanu no Lāsmas, mani pārņēma jau iepriekš paredzams secinājums "atkal nekā". Arī pēc šiem svētkiem viņa sagaidījusi nevis brīnišķīgāko notikumu savā mūžā, bet gan vilšanās sajūtu. Tāpat kā jūnijā pēc dzimšanas dienas, oktobrī pēc sava solo koncerta un decembrī pēc Ziemassvētku vakara. Es ne brīdi nešaubos, ka tagad viņa visas cerības liek uz Valentīndienu.

Katru reizi, uzklausot draudzenes stāstus un žēlabas, man kļūst patiesi skumji. Viņa tik ļoti vēlas ar šo puisi apprecēties, tik ļoti cer uz viņa bildinājumu... Viņa ir izdomājusi tūkstošiem dažādu, vienu par otru skaistāku un romantiskāku veidu, kā tas varētu notikt. Viņa TĀ to gaida!

Protams, puisis par to zina. To nevarētu neievērot - ne viņas piezīmes un jautājumus, ne arī dažādus citus mājienus par savu sen kāroto sapni. Nu protams, ka viņš zina. Taču droši vien, ka nejūtas tam gatavs. Vai jūt milzīgu, pārāk lielu spiedienu no draudzenes puses. Tā jau nav, ka viņš nevēlētos ar Lāsmu veidot ģimeni vai būt kopā, viņš tikai neizjūt vajadzību to visu nokārtot oficiāli. Viņš saka, ka nekas jau no tā nemainīšoties - un Lāsma tajos vakaros tumsā klusi raud spilvenā. Viņš saka, ka tas noteikti notiks, kad pienāks īstais brīdis - un Lāsma atkal cer uz kādu nākamo reizi, kad brīdis varētu būt vispiemērotākais un visīstākais.

Savukārt es nezinu. Man nav, ko Lāsmai teikt vai paskaidrot. Es nezinu, ko domāt - tas jau ir tik dziļi personiski, ka spriest par to, kā jūtas Lāsmas draugs, es nevaru. Iespējams, vīrieši tiešām tādas lietas uztver pavisam atšķirīgāk. Iespējams, ka viņiem ir pavisam cits viedoklis un vajadzības. Un, galu galā - ar varu nevienu nepiespiedīsi un nekas cits jau neatliek, kā vien pacietīgi gaidīt vienu no skaistākajiem brīžiem savā mūžā.

Vai varbūt tev ir viedoklis, kāda līdzīga vai pavisam atšķirīga pieredze, kas varētu palīdzēt gan manai draudzenei, gan arī citām viņas bēdumāsām?

Ar sveicieniem,

Anda Bīriņa,

Cosmo.lv redaktore

Komentāri [17]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Nu man ar draugu attiecības iet jau trešo kā gadu.Drīz jau būs 4 gadi. Saku godīgi bildinājumu gaidīju pēc pusotra gada. Tad ne tikai es to gribēju,bet arī vecāki un mani vecāki. Bet mans draugs nav vel tam gatavs. Un tad es sapratu,ka nav vērts viņu tramdīt. Ja gribēs,tad bildinās. :) Pagaidām vajag stabilitāte. Lai gan nesen viņš teica kā būs stabils darbs tā arī būs bildinājums. :)
18.01.2010 17:29 | saite | Atbildēt

+0
lasot rakstu, iedomājos, ka varbūt vienkārši puisis baidās,ka izdarīs nepareizi-ne tik romantiski, ne tik skaisti un aizkustinoši,kā draudzene vēlas..jo ja jau ir saņemti neskaitāmi mājieni,tad gan jau ka ir arī izskanējušas idejas kā būtu skaisti utt... Atceros,ka sen atpakaļ savējam arī devu visādus mājienus, cik skaisti būtu kāds romantisks pārsteigums(ar svecītēm, šampanieti,divatā utt.)...bet nekas nenotika no viņa puses... es atkal un atkal par to ierunājos,devu mājienus, bet manējais tikai attrauc kaut ko tādā garā kā "Bet tāpat taču ir labi..".. Kādu vakaru aizrunājāmies..un uzzināju, kāpēc viņš no tā izvairījās...viņš zināja,ka es gaidu skaistu,bez maz nevainojamu vakaru..bet baidījās,ka sagādās man vilšanos ja mans romantiskais vakars nesanāks tāds,kā esmu iztēlojusies.... varbūt arī šeit ir tā pati vaina.. :-/ iespējams viņš vnk negrib,lai bildinājums izskanētu kā "nu ja jau tu to tik ļoti gribi..tad precamies", bet grib,lai nāk no sirds.. :-) Iespējams puisis grib būt pārliecināts,ka,ja precas, tad precas tādēļ,ka to grib arī viņš, nevis tādēļ,ka draudzene to izmisīgi grib..un visi tie mājieni,manuprāt,rada tikai papildus spriedzi puisim,kas neļauj saprast... Lai nu kā...iesaku izbaudīt attiecības tāpat..kopā dzīvošanu, būšanu! Un ja jau vīrietis ir teicis,ka kaut kad(tad kad būs īstais brīdis)tas notiks, tad taču tas nozīmē,ka kategoriski pret laulībām viņš nav! :-) Varbūt draudzenei vienkārši jāpārtrauc dot mājieni, jāpārtrauc nemitīgi gaidīt..jo kā saka-"reizēm vislabākās lietas notiek tad,kad vismazāk to gaidām!" Protams, tas ir grūti (nagaidīt,necerēt).. bet atturēties no mājieniem gan ir pavisam noteikti iespējams! :)
07.01.2010 12:57 | saite | Atbildēt

+0
Sava zina jutu meitenei lidzi :-( jo man bija lidziga situacija...bet es bildinajumu gaidiju 5 gadus un taa arii nesagaidiju,jo dzekam bija citas svarigakas lietas.Es centos vinu sapras un gaidit,bet laiks bija nepieludzams un kad vairak nevareju to izturet...mes skiramies.
07.01.2010 01:30 | saite | Atbildēt

+0
Man ir paziņa, kas ir līdzīga Lāsmai. Stāsta sākums ļoti līdzīgs, kā Lāsmai, beidzās tas ar to, ka viņa uzstādīja puisim ultimātu - kāzas, vai viss cauri... Šajā gadījumā viņi aprecējās. Es noteikti nekad tā nedarītu, arī šobrīd esmu attiecībās 4 gadus, runas par precībām nav bijušas un es arī negrasos izdarīt spiedienu uz savu otro pusi, noteikti nē! Man patiesi sakot ir žēl Lāsmas, tā vietā, lai viņa priecātos un izbaudītu esošās attiecības, viņa raud un biedē puisi :-) Tas tā jokam ;-)
07.01.2010 01:04 | saite | Atbildēt

+0
Lai meitene bildina savu puisi! (l)
07.01.2010 00:33 | saite | Atbildēt

+0
Es gan esmu meitenes pusē! Džekam gan jau vēl neviens no draugiem nav precējies vai tamlīdzīgi. Ja tu zini,ka meitene grib apprecēties ļot, un tu viņu tiešām mīli, tad kāpēc nē? Kas tas par skaidrojumu - nekas no tā nemainīsies. Tad lai pasaka, ka nav vēl pārliecināts! Viņš pats provocē to, lai meitene gaida!
06.01.2010 14:06 | saite | Atbildēt

+0
Es domaaju,ka vinnai vajag ar to puisi nopietni izrunaaties par juutaam un par to ko vinni grib dziivee sasniegt un kaadu vinni redz naakotni kopaa.Peec taadas sarunas vinni izpratiis viens otru labaak.Un varees izbaudiit kopaa buussanu bez spiediena no meitenes puses un vilssanaas no puissa puses ;-)
06.01.2010 01:08 | saite | Atbildēt

+0
lai viņa bildina savu puisi! :D
jā, un tas ir ļoti slikti, ka viņa sasapņojas un izplāno, kā tas varētu būt. mazākā nianse, ko viņa savā prātā būs izplānojusi, bet nenotiks (piemēram, viņa izsapņos kristāla šampanieša glāzes), bet viņš būs uzklājis parastā stikla), viņai būs vilšanās. galu galā tajā pašā vakarā viņi sastrīdēsies un nepaprecēsies. :-P
05.01.2010 23:26 | saite | Atbildēt

+0
Es gan saprotu šo meiteni.. Tapēc,ka pati esmu šādā situācijā. Pirmkārt, vecumam,kad precēties nav nekādas nozīmes(arī 18 gados var atrast mūža mīlestību, bet cita 45 vēl nebūs gatava šādam solim). Man arī ir 20 ar astīti un es gribu precēties, dzīvojam kopā,viss ir kopīgs,abi viens otru mīlam. Otrkārt, Sweet Poison, šitā naudas kapīšana... Šitā tā arī nekad neapprecēsies, man šķiet,ka šī naudas raušana kaut kam un ģimenes nodrošināšana vīrieša rokās ir krievu padarīšana(atvainojiet, bet tieši tā man šķiet). Kopīgiem spēkiem var paveikt visu! 8-) Protams,kāds teiks,ka tas ir tikai zīmogs pasē,bet ,piemēram,man tas nozīmē daudz ko vairāk... Man tas ir svarīgi, bet tā meitene tomēr k-ko dara nepareizi- nedrīkt izdarīt tādu spiedienu,varbūt viņš ir gatavs,bet ir nobiedēts. Sākumā es arī it kā pa jokam prasīju par kāzām un ar savu uzbāšanosun ķircināšanu, viņš pat negribēja dzirdēt par to, bet tad... Es vairs vispār par to nerunāju un vienā jaukā vakarā viņš pats sāka ar mani par to runāt.Nu,tā nopietni. (Kā es to visu iztēlojos,ko tas man nozīmē, un galu galā -kādu uzvārdu es vēlētos) Un drīz.. Es zinu,ka tas būs drīz,viņš mani bildinās :) (l)
05.01.2010 21:28 | saite | Atbildēt

+0
Vispār, tas man šķiet amizanti - kopā dzīvot un radīt bērnus (pieņemsim, ka gadās) nav nopietns solis, bet oficiāla attiecību noformēšana IR nopietns solis. Acīmredzot, neuztver sievieti tik nopietni, lai uzņemtos atbildību.
05.01.2010 21:19 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits