Ko darām greizsirdības trakumā

08.01.2010, baiba_gabranova

Pastāv priekšstats, ka vīrieši ir greizsirdīgāki par sievietēm, kas droši vien radies no tā, ka veči savu privātīpašnieciskumu izrāda brīvāk un biežāk – pēc senām patriarhāta tradīcijām. Sievietes tikmēr ir savaldīgākas un nemetas duelēties pie pirmā skatiena, kuru viņas džekam uzmet kāda svešiniece. 

Protams, pasaulē ir izņēmumi, tomēr tiesu praksē vīriešu kārtas noziedznieki, kas pastrādājuši neprātības greizsirdības lēkmē, ir daudz izplatītāka parādība. Tieši vīrieši visbiežāk izdara slepkavības, draud izrēķināties vai vismaz pārdur riepas. Bet vai tas nozīmē, ka mēs ar savu greizsirdību protam labāk sadzīvot? Mūsu latviski noslēgtajai mentalitātei spert spāniski kaislīgus soļus nepavisam nav raksturīgi. Ko tādā gadījumā dara latviešu sievietes, ja, piemēram, vīrietis viņas pamet? Mēs pat traukus plēst īsti nemākam.

Tā kā par šo tēmu gatavoju rakstu februāra Cosmo, aptaujāju dažus paziņas un biju ļoti pārsteigta, uzzinot, ka daudzas sievietes atriebības alkās vēršoties pie pesteļotājiem. Daudzas labprāt ticot melnajai maģijai un ir gatavas durt adatas vudū lellītē, cerot nodarīt otram sāpīgi. Var jau būt, ka tas ir tikai viens no modernajiem mītiem un stāsti par aizskartām dāmām, kuras dodas uz kapsētu, lai „tā nelieša” fotogrāfiju iemestu tikko izraktā kapā, ir vien pieaugušo pasakas. Es personīgi piekrītu teicienam, ka „kaķa lāsti debesīs nekāpj”, un uzskatu, ka neatbildētu mīlestību noteikti var izsāpēt daudz veselīgāk un lietderīgāk. Tomēr gribu pajautāt – vai arī tu zini šādus gadījumus? Un kas ir trakākais, ko tu pati esi darījusi aiz greizsirdības?

Komentāri [9]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
wow! ko tik meitenes nav darījušas :D pati pēc dabas neesmu greizsirdīga, bet nav gan arī bujušas tādas baigās situācijas.
11.01.2010 22:06 | saite | Atbildēt

+0
Jāsaka, ka neko vairāk par greizsirdības scēnām uzsākusi neesmu. Bet jāatzīst, ka scēnas top tikai alkahola iespaidā, skaidrā turu sevi grožos, alkahols grožus palaiž vaļā. :-/ Nu nekas labs, jau tas nav. Vēl greizsirdības iespaidē esmu pačekojusi viņa telefonu, bet to darījusi esmu tikai tad, kad bijušas ai\domas, kuras vajadzēja izkliedēt, vai nu apstiprināt. Kopumā esmu greizsirdīga, bet esmu pārāk lepna, lai greizsirdību tā nopietni izrādītu :-D
11.01.2010 12:50 | saite | Atbildēt

+0
Vienreiz sēžot restorānā kāda meitene, kas bija pazīstama ar manu draugu, visu laiku mūsu galdiņu novēroja. Pat ar savām daraudzenēm sačukstējās skatoties uz mums. Pat mainīja savu vietu, lai varētu nelokoties skatītīties... Protams, man draugs to neredzēja. Tad pēkšņi viņa atnāca izaicinoši sasveicināties ar manu draugu...un es bāc vienkārši viens sitiens un viņa gulēja zemē... (e) bet tas bija vairāk par to kā viņa tā varēja uzdrošināties.
Tad uzzināju, ka viņa bija mana drauga bijusī sen atpakaļ un ka vasarā viņa esot zvanījusi un aicinājusi tikties kā vecajos laikos. Dabūja, ko pelnījusi.. Tā bija vienīga reize kad tā uzsprāgu. Bet tas nebija dēļ tā, ka mans draugs varētu mani izmainīt. Es par to nebaidos. Vienkārši sadevu kārtīgi pa muti, lai zina kur ir viņas īstā vieta un lai nemaisās...
11.01.2010 02:06 | saite | Atbildēt

Nezināms
+0
ak vai ko es tik neesmu sadarijusi greizsirdiibas deel!!!!
man pectam kad nomierinos dazkat pat neerti paliek!!! (s)
ja nezinatu ka esmu tiira latviete, tad manu greizirdiibu varetu novelt uz kadu tempermentiigaku tautiibu! es saavu greizirdiibu nekad neslepju un daudzi tapec baidas no manis jo zin cik esmu nevaldama tadas situacijas!!!! (e)
bet kopuma jau esmu miiliiga buutne!!!!
10.01.2010 23:40 | saite | Atbildēt

+0
patiesībā esmu ļoti greizsirdīga būtne, bet ļoti cenšos to neizrādīt. pats trakākais? Reiz mans bijušais mani uzaicināja uz savu dz.d. Zināju ka viņam ir jauna meitene, bet tā kā sirsnjinja sāpēja vēljoprojām izdomāju, ka dzimšanas dienā pārsteigšu viņu tā "pamatīgāk". Atradu ļoti skaistu bildīti ar mums diviem un uzdrukāju to bildīti uz krekliņa un tāda arī ierados! Lieki piebilst visi bija šokā, jo īpaši jaunā draudzene, jo vinja pēc dabas ir ljoti nopietns cilvēks. :D
09.01.2010 04:07 | saite | Atbildēt

+0
Es aizgreizsirdības esmu pat izspiegojusi savu puisi. Lūrējusi viņa logos, vai viņš ir mājās un, ja ir, tad ar ko kopā un tml. :-D
Ā un vienreiz traki piedzēros aizsirdības, jo nevarēju paciest to, ka mana simpātija nepārtraukti dejo ar kādu meiteni. Atliek piebilst - pēctam viņš mani dzērušu veda mājās :-D
Protams, tagad tādas muļķības nedarītu. Taču, ko zin, ko tiešām darītu, ja būtu pa īstam greizsirdīga :-D Man šķiet, ka tajos brīžos cilvēki pat īsti nekontrolē sevi.
09.01.2010 01:37 | saite | Atbildēt

+0
visstulbākais, ko esmu darījusi, rakstījusi no viņa profila draugos, meitenei ar ko viņš vienkārši runājās (arī par mūsu attiecību sarežģījumiem (e) ), ka diemžēl viņi vairs nevarēs kontaktēties, jo viņa meitenei (respektīvi man) tas varētu nepatikt..
09.01.2010 01:15 | saite | Atbildēt

+0
nu nezinu vai trakākais, bet noteikti ar to nelepojos
pēc attiecību beigām, redzot, ka bijušais sāk iziet sabiedrībā ar citām, speciāli centos plivināties gar acīm, it kā nejauši biju visur, kur zināju, ka būs viņš, protams, riktīgi uzposusies, draugu barā, simpātisku puišu kompānijā (bet viņi man nepatika..) baigā priecīgas tusētājas maska, skaļi smiekli...
nu mazohistiska bauda bija bezmaz..
it kā apmierinājums, kad viņš aizgāja no tā tusiņa ātrāk, nevarot to paciest, tai pašā laikā pašai asaras acīs, gribu mājās, viss tusiņš pie kājas.. ;D
tik stulbi.. gan man sāpīgi, gan viņam
kauns joprojām, tik bērnišķīgi.. ;D
bet citi gadījumi nav bijuši
parasti cenšos kaut kā inteliģenti un ar prātu
karoch adatas lellītē nedurtu :D
08.01.2010 20:00 | saite | Atbildēt

+0
nepazemoju sevi, iztieku bez scēnām... tas atvieglo dzīvi gan man, gan viņam
08.01.2010 19:31 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!
vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits