Lietas, ko mēs nespējam paveikt

16.09.2010, Anda Bīriņa

Vienmēr sevi biju uzskatījusi par visai drosmīgu būtni, kurai patīk visādas ekstrēmas un atraktīvas padarīšanas. Esmu piedalījusies daudz un dažādās piedzīvojumu sacensībās, kāpelējusi kalnos, pacēlusies gaisā no laivas ar parašūtu vai kā to sauc un darījusi vēl daudz dažādas aizraujošas un bīstamas lietas. Līdz šim visu laiku domāju, ka esmu drosmīga un gandrīz bezbailīga, līdz pirms mēneša vienās sacensībās saskāros ar uzdevumu - lēkt no trešā stāva augstuma uz piepūšamā matrača.

Viss bija labi līdz brīdim, kad pienāca mana kārta un es sapratu, ka to nevaru izdarīt. Ieskrējos līdz augstceltnes malai un apstājos kā zemē iedurts miets, spiedzot, ka vienkārši nevaru un vis. Un tā piecas reizes pēc kārtas. Jau lejā nolēkušie draugi mani uzmundrināja, ka tas nemaz nav tik traki, kā izskatās, taču es sapratu, ka to izdarīt man ir tik grūti - bail un vis. No augšas lejā esošais pūslis un zeme izskatījās patiešām biedējoši. Beigu beigās kaut kā saņēmos un tomēr nolēcu, taču tās nepavisam nebija patīkamas izjūtas. Citiem - varbūt  jā, bet man noteikti nē. Tajā brīdī es sapratu, ka ir lietas, kas nav domātas man un ko izdarīt es nespēju. Tas ir nedaudz skumji, jo jau vairākus gadus biju sapņojusi saņemties nolēkt no tilta ar gumiju vai izlēkt ar izpletni. Es, protams, vēl joprojām to gribētu, bet baidos, ka man tas nesagādās patīkamas emocijas pat tad, ja saņemšos to izdarīt. Iespējams, gaiss vienkārši nav mana stihija :)

xrace1_400

xrace3_600

Tāpēc gribēju tev jautāt - vai esi darījusi ko ekstrēmu? Varbūt, tāpat kā man, arī tev ir nācies saskarties ar lietām, no kurām tev ir bail un ko tu vienkārši nespēj izdarīt?

Foto: www.xrace.lv

Komentāri [5]
Kārtot pēc jaunākā / vecākā

+0
Vajag tikai lekt un nedomat :D
18.10.2010 16:56 | saite | Atbildēt

+0
Gumijleekshana Siguldaa ir kaut kas fantastisks :)
Kaut gan arii man likaas ka man nav bail nop augstuma , bet kad staaveeju uz vagoninja malas, mans passaglabashanaas instinkts bija stipraaks un es sapratu ka pti izlekt nevareeshu, bija jaaluudz puishu instruktoru palliidziigaa roka :D Sajuutas - dieviiigas !!!
Gribu vel!!!! (l)
14.10.2010 14:34 | saite | Atbildēt

+0
Sveika Anda.
Gribeju dalities pieredze, vel sodien varu teikt ,ka ari mana stihija ir atrasties augstak par pirmo stavu :D Lidz satiku cilveku ,kas katru gadu parvar sis pasas bailes lecot ar izpletni ,ar gumijam un ari uz pusliem no diezgan liela augstuma ;-) Nujau cetru gadu laika esmu sevi parvarejusi un lekusi tris reizes ar izpletni, divas ar gumiju sigulda un Saja vasara Amerika , ka davanu no drauga sanemu lecieu no tilta. Klusi vins no rita izlavijas no majas, bija visus vajadzigos pricendalus salicis lidzi un devamies un pilsetu ar nosaukumu Azasa, ja nemaldos un tur grupa kas gatavojas mesties leja (t) leja bija klintis un bailes neparspejamas, bet parvarot kadas bailes tu juties gandarits, ka nekas tev nav skerslis. Es ceru un ticu ka nakamzeiz no cita leksanas punkta Tu jutiesies neparspejami labi un to gribesi darit vel un vel.
23.09.2010 02:32 | saite | Atbildēt

+0
Skatoties visādus izdzīvošanas un baiļu šovus, vienmēr licies, ka visi tie pārbaudījumi nekas tāds īpašs nemaz nav. Izņemot divus:
1. Skriet cauri niknu suņu baram. Tur gan bija tā pretsuņu pufaika, bet vienalga. Sejai ta priekšā nav! Un suņi tak var arī cauri izkosties.
2. Iegulties zārka lieluma kastē, kasti aprok jūrmalas smiltīs, un tad ir jāpagriežas uz vēdera, jāizņem kastes gals un jāizrokas ārā. Pārāk klaustrofobiski.
Pārējo gan laikam visu varētu. Vismaz tagad tā liekas:D Ā, nu pie kaut kādām piraņjām nelektu.
20.09.2010 20:35 | saite | Atbildēt

+0
Redzēju video no šīm sacensībām (l) Lai gan man ir paniskas bailes no augstuma, man elpa aizrāvās pat skatoties. Patiktos man. (l) Zinu, ka būtu nenormāli grūti nolekt (ir darīts dažādas līdzīgas lietas), bet mani pēcāk vienmēr pārņem tādas patīkamas sajūas, ka ES TO TOMĒR izdarīju un nebija nemazam tik traki :) lai gan stāvot vienmēr kaut kur augšā neviļus prātā ienāk doma - trakā, ko Tu dari, kam Tev to? :-D Bet kad tā lieta ar lielu piepūli tiek izdarīta, tad ir nenormāls gandarījums. Bet ja reiz Tev pēc šī brīvā kritiena nebija prieks, tad tiešām domāju, ka nav īsti jēgas mēģināt teiksim brīvo kritienu no lidmašīnas...ir mēģināt - fantastiskas sajūtas :-) bet tomēr tā teikt, laika jau ne priekš visiem.
16.09.2010 19:24 | saite | Atbildēt

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai reģistrēti lietotāji!