Ziemas aukstie un brīžiem drēgnie mēneši ir ilgs laiks, kurā mums ir nepieciešams būt īpaši stipriem, miera, prieka un veselības pilniem. Kā savu ikdienu padarīt krāsaināku un organismam izturīgāku? Dzīvē patiešām nekas nav nejaušs, arī katram pārtikas produktu dabīgajam tonim ir sava veselības veicinošā...
Pateicoties ēdienos izmantotajām izsmalcinātajām garšvielām, jūs jutīsities kā nokļuvuši kādā eksotiskā valstī, piemēram, Marokā. Lai noskaņa būtu vēl autentiskāka, neaizmirstiet sveces un vīnu. Gardie ēdieni un lieliskā gaisotne sola karstu vakara turpinājumu.
Šie ēdieni ir ātri pagatavojami (tāpēc tu visu dienu varēsi pavadīt gultā), pietiekami spēcinoši (lai sagatavotu tevi otrajam raundam) un vienkārši gardi. Gatavojies burvīgiem brīvdienu rītiem!
Piemeklēt īsto vīnu tavai maltītei tikko kļuva daudz vienkāršāk - seko šiem padomiem, kas apkopoti interneta lapas Wine Folly sagatavotajā infografikā! Tajā arī uzzināsi, kādas glāzes ir piemērotākās tavam dzērienam, kā to labāk pasniegt un izbaudīt.
Ziemas Rīgas restorānu nedēļas atklāšanā Rīgas labāko restorānu šefpavāri pagatavoja lielākos gardēžu adventes vainagus. Taču nākamās nedēļas laikā ikviens interesents ir aicināts apmeklēt kādu no restorāniem, lai smeltos idejas gaidāmajām svētku maltītēm.
Latvijas 95. dzimšanas dienā pagatavo veselīgus un gardus ēdienus sarkanbaltsarkanā jeb Latvijas karoga krāsās! Turklāt 18. novembra svētku mielasts ir īstais laiks, kad galdā celt Latvijā ražotu un audzētu produkciju.
Līdz ar rudens iestāšanos, samazinās organisma enerģijas rezerves un daudz biežāk jūtams nogurums, nespēks. Tā organisms ziņo, ka tam nepieciešams uzņemt papildu vitamīnu, minerālvielu un enerģijas devu. Lai to nodrošinātu, eksperti rekomendē rudens un ziemas periodā ikdienas ēdienkartē iekļaut pilngraudu produktus, dārzeņus...
Drēgnos rudens vakaros nekas tā nesasilda kā mājās gatavotu saldumu smarža, kas vijas no virtuves un saliedē visus mājiniekus. Siltas karameļu konfektes un aromātiski kārtainās mīklas kanēļa cepumi ir ātri un vienkārši pagatavojami našķi, kurus vari gatavot arī kopā ar bērniem.
Ir daudz mītu, noslēpumu un kļūdainas informācijas par Michelin restorānu ceļveža kritērijiem. Tāpēc izlasi, kas tad īsti slēpjas aiz šī nosaukuma, ko tas dod restorānam un kāpēc Baltijas valstīs joprojām nav neviens zvaigžņotais restorāns.
Apsveicam – Jaunais gads ir klāt! Kad būsi atguvusies no gadu mijas svinībām, ierosinām uzaicināt draugus uz patiešām gardām vakariņām. Zoss cepetis ar lauzītiem kanēļa āboliem un pastu būs īstais ēdiens, pie kura pārrunāt visus jaunā gada plānus. Izmēģini!